Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Τιμή: 

Apple Watch: Οι δακτύλιοι δραστηριότητας είναι φίλοι μας

Μαρ 17 2017
Οι δακτύλιοι δραστηριότητας της σχετικής εφαρμογής εξασφαλίζουν ότι θα βγούμε νικητές στη μάχη κόντρα με την καθιστική ζωή.
Apple Watch: Οι δακτύλιοι δραστηριότητας είναι φίλοι μας
Κάθε Apple Watch έρχεται με την εφαρμογή Activity/Δραστηριότητα, η οποία είναι υπεύθυνη για αυτούς τους δακτυλίους που βλέπουμε συχνά σε διαφημιστικό υλικό, σε προσόψεις του ρολογιού κ.λπ. Οι δακτύλιοι δραστηριότητας κωδικοποιούν ουσιαστικά την ημερήσια πρόοδο του χρήστη, βάσει – προφανώς - συγκεκριμένων στόχων και φροντίζουν να λειτουργούν ως κίνητρο, ως κάτι που βλέπουμε να “χτίζεται” μέσα στην ημέρα, ως κάτι που εξασφαλίζει ότι θα βγούμε νικητές στη μάχη κόντρα με την καθιστική ζωή.

Οι δακτύλιοι
Ο κόκκινος δακτύλιος αντιστοιχεί στην κατηγορία Move και μετρά ουσιαστικά τις θερμίδες που έχουν καταναλωθεί εν κινήσει ή σε ορθοστασία μέσα στην ημέρα. Ο κίτρινος μετρά την άσκηση, άρα μιλάμε για την κατηγορία Exercise. Η κατηγορία Stand αντιστοιχεί στον γαλάζιο δακτύλιο. Για να πιαστεί ο ημερήσιος στόχος πρέπει ο χρήστης να σηκώνεται από τη θέση του και να κινείται για τουλάχιστον ένα λεπτό της ώρας σε 12 διαφορετικές ώρες της ημέρας. Άρα, η απλή ορθοστασία δεν μετρά.

Πρόοδος
Είτε πρόκειται για κίνηση, είτε για άσκηση, πρέπει η αντίστοιχη δραστηριότητα να κρατά για τουλάχιστον ένα λεπτό για να μετρήσει και να προστεθεί στο σύνολο. Δεν έχει άλλωστε και τόσο νόημα να μετράει κανείς σκόρπια δευτερόλεπτα. Σε γενικές γραμμές είναι σημαντικό να κινείται ελεύθερα το χέρι στο οποίο φοράμε το Apple Watch διότι με αυτόν τον τρόπο γίνεται καλύτερα αντιληπτή η κίνησή μας. Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις που κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό, όταν έχουμε τα χέρια γεμάτα ή σηκώνουμε κάτι.

Όμως, σε τέτοια περίπτωση, υπάρχει λύση. Αντί για την εφαρμογή Activity ανοίγουμε την εφαρμογή Workout και διαλέγουμε ως άσκηση τον περίπατο (εφόσον δεν κάνουμε κάτι άλλο προφανώς). Η διαφορά είναι ότι στην εφαρμογή Workout χρησιμοποιούνται περισσότεροι από τους αισθητήρες του Apple Watch, ακόμη και το GPS του iPhone εφόσον έχουμε πρόχειρο και το τηλέφωνό μας, κι έτσι μπορούμε να έχουμε ακρίβεια ακόμη και όταν οι συνθήκες δεν είναι ακριβώς ιδανικές.Κάθε χρώμα συμβολίζει διαφορετικό είδος δραστηριότητας.

Ολοκλήρωση
Το Apple Watch παρακολουθεί κάθε μέρα την πρόοδό μας και κρατά στατιστικά. Οι χρωματιστοί δακτύλιοι συνδυάζονται ως ομόκεντροι κύκλοι και είναι ο εύκολος τρόπος να δούμε που βρισκόμαστε αλλά και πώς τα πήγαμε τις προηγούμενες ημέρες. Τα στατιστικά αυτά εμφανίζονται στην εφαρμογή Activity που εδράζεται στο iPhone για μεγαλύτερη ευκολία. Επιπλέον, εφόσον επιλέξουμε κάποια ψηφιακή πρόσοψη ρολογιού μπορεί να υποστηρίξει την προσθήκη της εφαρμογής Activity, τότε, ουσιαστικά, μπορούμε να βλέπουμε τους δακτυλίους σε συγκεκριμένο σημείο της πρόσοψης και έτσι η πληροφορία που μας ενδιαφέρει είναι πάντα πρόχειρη.

Στο iPhone μπορούμε να ορίσουμε τι είδους ειδοποιήσεις θέλουμε να έχουμε, όπως υπενθυμίσεις για να σηκωθούμε από την καρέκλα, ειδοποιήσεις επίτευξης στόχου αλλά και επισημάνσεις της προόδους μας σε τακτά χρονικά διαστήματα, μεταξύ άλλων.Για ακόμη μεγαλύτερη ακρίβεια στην ανίχνευση δραστηριότητας, χρησιμοποιούμε το Workout app.

Ανταγωνισμός
Αν χρειάζεται ένα κίνητρο ακόμη για να γεμίζουν οι δακτύλιοι, τότε μπορούμε να μοιραστούμε τη δραστηριότητά μας με φίλους και μέλη της οικογενείας. Έτσι μπορούμε να βλέπουμε την πρόοδό του καθενός, να ειδοποιούμαστε για αυτήν και, εμμέσως, να θυμόμαστε ότι πρέπει να ‘χουμε κι εμείς το νου μας στην καθημερινή δραστηριότητα.

Θα εκπλαγείτε από το πόσο πειστικές αλλά και αποτελεσματικές μπορούν να είναι οι πιο απλές προτροπές. Ειδικά όταν είναι στον καρπό μας.Διάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα