Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Τιμή: 

Χρήσιμα tips που πρέπει να γνωρίζετε για να παρατείνετε τη ζωή του USB stick σας

Μαρ 31 2017
Σε αυτό το άρθρο θα βρείτε 6 χρήσιμες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής του USB stick σας.
Χρήσιμα tips που πρέπει να γνωρίζετε για να παρατείνετε τη ζωή του USB stick σας
Το USB flash drive (γνωστό και ως USB stick) αποτελεί το πιο δημοφιλές εξωτερικό μέσο αποθήκευσης, καθώς έχει μικρό μέγεθος, πράγμα που το καθιστά πολύ βολικό - κυρίως για τη μεταφορά δεδομένων. Επιπλέον, χάρη στο γεγονός ότι βασίζεται σε σύστημα αποθήκευσης flash, άρα δεν διαθέτει κινούμενα μέρη, το USB flash είναι ένα γρήγορo, ανθεκτικό και αρκετά αξιόπιστο αποθηκευτικό μέσο. Με συνεχείς βελτιώσεις στο μέγεθος και την τιμή ανά gigabyte, ορισμένα USB flash επιτρέπουν έως 1 εκατομμύριο εγγραφές/διαγραφές και διατήρηση αποθηκευμένων δεδομένων έως 10 χρόνια. Ωστόσο, ένας λάθος χειρισμός - είτε από βιασύνη ή απροσεξία – είναι πολλές φορές αρκετός για να καταστήσουμε το USB flash μας μη αναγνώσιμο. Στην καλύτερη, ίσως να έχετε «σώσει» τα αρχεία σας σε κάποιο άλλο αποθηκευτικό μέσο ή σε κάποια υπηρεσία cloud. Στη χειρότερη, όμως, θα έχετε χάσει τα πολύτιμα δεδομένα σας, ενώ ίσως να μην υπάρχει επιστροφή για το «φλασάκι» σας.

Τα παρακάτω tips θα σας βοηθήσουν να αποφύγετε τέτοιου είδους προβλήματα, αλλά και να αυξήσετε παράλληλα τη διάρκεια ζωής του USB stick σας.

Προστατέψτε τις μονάδες USB σας από φυσική φθορά / απώλεια
Η φυσική φθορά / απώλεια του USB stick είναι κάτι που μπορεί να συμβεί ανά πάσα στιγμή στον οποιοδήποτε. Ωστόσο, μπορείτε να ελαχιστοποιήσετε αυτούς τους κινδύνους, παίρνοντας ορισμένες προφυλάξεις: φυλάξτε το «φλασάκι» σας μέσα σε κάποιο κουτί ή προμηθευτείτε ειδική θήκη για USB flash. Επίσης, κρατήστε το μακριά από υψηλές θερμοκρασίες, νερό και/ή μαγνητικές εκπομπές (π.χ. το κινητό σας τηλέφωνο). Ακόμη, πρέπει να το χειρίζεστε προσεκτικά – οι μονάδες USB δεν είναι κατασκευασμένες για να αντέχουν σκληρή μεταχείριση - εκτός εάν το μοντέλο που έχετε στα χέρια σας είναι κατασκευασμένο να αντέχει τις κακουχίες. Έτσι, καλό είναι να αποφεύγετε να το τοποθετείτε στην πίσω τσέπη του παντελονιού, στα κλειδιά, ή στο πορτοφόλι σας. Βοηθάει πολύ επίσης εάν είστε προσεκτικοί όταν εισάγετε / εξάγετε ένα USB stick από τη θύρα. Τέλος, δεν υπάρχει κανένας λόγος να αγγίζετε την επιφάνεια επαφής.Ένας λάθος χειρισμός - είτε από βιασύνη ή απροσεξία – είναι πολλές φορές αρκετός για να καταστήσουμε το USB flash μας μη αναγνώσιμο και να χάσουμε τα δεδομένα μας.

Αφαιρέστε τη μονάδα από τον υπολογιστή όταν δεν χρησιμοποιείται
Στη μνήμη flash, η ταχύτητα ανάγνωσης είναι τυπικά διπλάσια της ταχύτητας εγγραφής, σε αντίθεση για παράδειγμα με τους μαγνητικούς δίσκους, όπου οι ταχύτητες ανάγνωσης κι εγγραφής είναι ίδιες. Από το γεγονός αυτό, κρίνεται σημαντικό να μειώσουμε το πλήθος των εγγραφών, για να μην επηρεάζεται η αποδοτικότητα του συστήματος. Εάν αφήσετε μια συσκευή USB στην αντίστοιχη θύρα του υπολογιστή, εξακολουθεί να ελέγχεται τακτικά από το λειτουργικό σύστημα (το λειτουργικό σύστημα εκτελεί λειτουργίες εγγραφής), και αυτή η διαδικασία μειώνει τη διάρκεια ζωής της μνήμης USB.

Μην επεξεργάζεστε απευθείας τα αρχεία που βρίσκονται στη μονάδα USB
Άλλος ένας τρόπος για να αποφευχθούν περιττές λειτουργίες εγγραφής είναι να μην επεξεργάζεστε τα αρχεία σας, ενώ βρίσκονται στη μονάδα USB. Προτιμήστε να τα αντιγράψετε στον σκληρό δίσκο του υπολογιστή, κάντε τις απαραίτητες επεξεργασίες και έπειτα μπορείτε να τα κάνετε αντιγραφή / επικόλληση στο «φλασάκι» σας – είναι τόσο απλό. Αν χρειαστείτε κάποιο χρόνο για τις αλλαγές που θέλετε να κάνετε, είναι ακόμη καλύτερο (αφού μεταφέρετε τα αρχεία στον υπολογιστή) να αποσυνδέσετε το αποθηκευτικό μέσο και να το επανασυνδέσετε όταν τελειώσετε με την επεξεργασία.Η ζωή του USB flash μπορεί να λήξει πρόωρα εάν γίνεται κατάχρηση ή μένει εκτεθειμένο σε ακραίες συνθήκες

Χρησιμοποιείτε πάντα την ασφαλή κατάργηση
Όταν θέλετε να αφαιρέσετε μια εξωτερική συσκευή αποθήκευσης USB από τον υπολογιστή σας, μην την αποσυνδέετε χωρίς πρώτα να έχετε χρησιμοποιήσει το εικονίδιο ασφαλούς κατάργησης συσκευών, καθώς η απότομη εξαγωγή μπορεί να καταστρέψει τα δεδομένα που βρίσκονται στη μονάδα. Η ασφαλής κατάργηση προστατεύει τα δεδομένα σας, αλλά και την ίδια τη συσκευή. Έτσι, όσο κι αν βιάζεστε, πρέπει πάντα να εξάγετε χειροκίνητα όλες τις μονάδες USB σας - σε οποιοδήποτε λειτουργικό κι αν χρησιμοποιείτε.

Μην κάνετε ανασυγκρότηση δίσκου στις μνήμες USB σας
Τα μέσα αποθήκευσης που χρησιμοποιούν μνήμη flash δεν χρειάζονται ανασυγκρότηση. Η ανασυγκρότηση σε μία μνήμη USB όχι μόνο δεν έχει κανένα θετικό αποτέλεσμα, αλλά μειώνει και τη διάρκεια ζωής του δίσκου. Αν έχετε ενεργοποιήσει την αυτόματη ανασυγκρότηση για εξωτερικές συσκευές αποθήκευσης flash, απλά απενεργοποιήστε την αμέσως.Για να αποφευχθούν περιττές λειτουργίες εγγραφής που επηρεάζουν τη διάρκεια ζωής της συσκευής, μην επεξεργάζεστε τα αρχεία σας ενώ βρίσκονται στη μονάδα USB.

Απενεργοποίηση της εικονικής μνήμης (ή μεταφορά της σε εσωτερικό δίσκο)
Η εικονική μνήμη των Windows χρησιμοποιείται συμπληρωματικά της μνήμης RAM για τη βελτίωση της απόδοσης του συστήματος. Το εν λόγω αρχείο ονομάζεται «αρχείο σελιδοποίησης» και όσο λιγότερη RAM υπάρχει εγκατεστημένη στον υπολογιστή σας, τόσο περισσότερο χρησιμοποιείται από το σύστημα. Με τα Windows 10, η εικονική μνήμη δεν είναι τόσο σημαντική, αφού το τελευταίο λειτουργικό σύστημα της Microsoft είναι σημαντικά ταχύτερο από τις προηγούμενες εκδόσεις. Έτσι, υπό ορισμένες συνθήκες μπορείτε να απενεργοποιήσετε αυτή τη δυνατότητα. Ωστόσο, αν πρέπει να χρησιμοποιήσετε το αρχείο σελιδοποίησης (π.χ. λόγω μικρής μνήμης RAM), θα πρέπει να το μεταφέρετε σε έναν εσωτερικό σκληρό δίσκο, όχι σε μια μνήμη USB. Πιθανόν να έχετε ήδη αντιληφθεί το λόγο για τον οποίο δεν πρέπει να μεταφέρετε το αρχείο σελιδοποίησης στο USB flash drive σας: το αρχείο σελιδοποίησης εκτελεί συνεχείς λειτουργίες εγγραφής.

Τέλος, αυτό που θα πρέπει να θυμάστε είναι ότι, ακόμα κι αν χρησιμοποιείτε σωστά τα αποθηκευτικά σας μέσα, η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας σε τακτική βάση είναι απαραίτητη προκειμένου να προστατεύσετε τα δεδομένα σας.Διάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα