Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Τιμή: 

Επιπλέον τρόποι χρήσης του USB flash drive

Μαρ 03 2017
Το USB flash drive σας, είναι πολύ πιο χρήσιμο από ό,τι νομίζετε, καθώς οι δυνατότητες του δεν περιορίζονται μόνο στην αποθήκευση και τη μεταφορά αρχείων.
Επιπλέον τρόποι χρήσης του USB flash drive
Το «φλασάκι» είναι ένα πραγματικά χρήσιμο εργαλείο, αφού εκτός από εξωτερικό αποθηκευτικό μέσο, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να «τρέξετε» portable apps στον υπολογιστή σας, να επαναφέρετε το λειτουργικό που έχει μολυνθεί με κακόβουλο λογισμικό σε πρότερη κατάσταση, ή ακόμα και να δημιουργήσετε bootable USB από αρχείο ISO των Windows. Μάλιστα, τα παρακάτω tips μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο από έμπειρους όσο και από αρχάριους χρήστες.

Χρήση του USB flash drive για φορητές εφαρμογές (portable apps)


Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να μετατρέψετε το USB stick σας σε μία φορητή συσκευή, μέσα από την οποία θα μπορείτε να εκτελείτε εφαρμογές όπως Firefox, Chrome, OpenOffice κ.ά. Η εγκατάσταση φορητών εφαρμογών (portable apps) στο USB stick σας είναι πλέον μια εύκολη υπόθεση. Εμείς, επιλέξαμε να σας παρουσιάσουμε τον πιο απλό τρόπο. Απλά, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.

• Κατεβάστε το PortableApps.com Platform 14.2 από εδώ.
• Τοποθετήστε το USB stick στον υπολογιστή σας και ανοίξτε το αρχείο που μόλις κατεβάσατε (PortableApps.com_Platform_14.2_paf.exe) για να ξεκινήσει η εγκατάσταση.
• Στην ενότητα «destination folder» (φάκελος προορισμού) πληκτρολογήστε το γράμμα που αντιστοιχεί στη μονάδα USB και στη συνέχεια κάντε κλικ στο κουμπί install (εγκατάσταση).
• Κάντε κλικ στο κουμπί «finish» (Τέλος) για να τερματίσετε την εγκατάσταση - και να ξεκινήσει η εφαρμογή.
• Όταν εμφανιστεί το μενού του PortableApps, επιλέξτε το Manage Apps, και στη συνέχεια την επιλογή Get More Apps.
• Επιλέξτε τις εφαρμογές που θέλετε να εγκαταστήσετε στο USB stick και στη συνέχεια κάντε κλικ στο κουμπί Next (επόμενο).
• Μόλις εγκατασταθούν όλες οι εφαρμογές, θα εμφανιστεί μια λίστα στο μενού του PortableApps.

Αυτό ήταν. Την επόμενη φορά που θα τοποθετήσετε το PortableApps USB flash drive στον υπολογιστή σας, το μενού εφαρμογών θα εμφανιστεί αυτόματα. Αν δεν εμφανιστεί, μπορείτε απλά να περιηγηθείτε στη μονάδα USB και να εκτελέσετε το «Start.exe».

Επαναφορά λειτουργικού συστήματος σε πρότερη κατάσταση μέσω USB drive


Τι κάνετε όταν ένα ιός ή trojan horse εισβάλει στο σύστημα σας; Το antivirus που έχετε εγκατεστημένο στον υπολογιστή σας ίσως να χρησιμοποιεί bootable rescue CD για να επαναφέρετε τον υπολογιστή, ωστόσο ίσως σας ζητηθεί ένα έγκυρο license key. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το δωρεάν AVG Rescue CD για USB stick. Δείτε παρακάτω πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εύκολα την εν λόγω εφαρμογή.

• Κατεβάστε το AVG Rescue CD software και συγκεκριμένα την επιλογή με την ένδειξη «for USB stick». Η τελευταία έκδοση έχει μέγεθος περίπου 200 MB, έτσι θα χρειαστείτε USB stick με τουλάχιστον 1GB αποθηκευτικού χώρου.
• Θα χρειαστείτε επίσης ένα πρόγραμμα για να αποσυμπιέσετε το αρχείο RAR. Εάν το πρόγραμμα που έχετε εγκατεστημένο στον υπολογιστή σας δεν υποστηρίζει τέτοια αρχεία, μπορείτε να κατεβάσετε το δωρεάν πρόγραμμα 7-Zip.
• Μόλις αποσυμπιέσετε τα αρχεία, κάντε διπλό κλικ στο αρχείο setup.exe και επιλέξτε το USB flash drive σας. Μην ανοίξετε το αρχείο makeboot.bat από το σκληρό σας δίσκο, καθώς αυτό θα καταστήσει το σύστημα σας unbootable!
• Όταν εμφανιστεί το μήνυμα που αναφέρει ότι το USB flash drive είναι πλέον bootable, κάντε κλικ στο κουμπί ΟΚ για να ολοκληρώσετε την εγκατάσταση.
• Το επόμενο βήμα είναι να τοποθετήσετε το ΑVG Rescue USB flash drive στη θύρα USB του υπολογιστή που θέλετε να ελέγξετε για κακόβουλο λογισμικό και στη συνέχεια να κάνετε επανεκκίνηση. Στο μενού του AVG Rescue, πάτησε το πλήκτρο Enter για να ξεκινήσετε το AVG Rescue CD.
• Επιλέξτε Scan για να ξεκινήσει ο έλεγχος του συστήματος σας. Θα εμφανιστούν οι επιλογές για έλεγχο όλων των δίσκων / διαμερισμάτων που υπάρχουν στον υπολογιστή ή μόνο συγκεκριμένου directory. Χρησιμοποιήστε το πλήκτρο spacebar για να κάνετε την επιλογή σας και έπειτα πατήστε ΟΚ για να ξεκινήσει η σάρωση.

Το AVG Rescue CD διαθέτει και άλλα χρήσιμα βοηθητικά προγράμματα, συμπεριλαμβανομένων του Memtest86+ (που «τρέχει» κατά την εκκίνηση και ελέγχει για τυχόν προβλήματα στη μνήμη RAM) και ένα εργαλείο αποκατάστασης αρχείων. Το όφελος από τη χρήση USB stick αντί για CD είναι ότι μπορείτε να κρατάτε πάντα ενημερωμένη τη βάση δεδομένων για ιούς, χωρίς να χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε νέο CD. Επίσης, για να γίνει εκκίνηση του υπολογιστή από το USB ίσως χρειαστεί να πατήσετε ένα συνδυασμό πλήκτρων όπως F2, F12, Delete ή Esc.

Windows 10 Bootable USB με Media Creation Tool


Η Microsoft παρέχει το κατάλληλο εργαλείο (Media Creation Tool) για τη δημιουργία bootable USB από το αρχείο ISO των Windows 10, μέσω του οποίου μπορεί να γίνει η εγκατάσταση (ή επανεγκατάσταση) του λειτουργικού στον υπολογιστή. Να σημειωθεί ότι η εφαρμογή σάς επιτρέπει επίσης να δημιουργήσετε ένα bootable DVD. Με την εγκατάσταση του λειτουργικού μέσω USB ωστόσο, θα κερδίσετε λίγο περισσότερο χρόνο. Υπάρχουν βέβαια και περιπτώσεις που η εγκατάσταση πρέπει να γίνει σε netbook, που δεν ενσωματώνει οπτικό μέσο (CD / DVD), επομένως η εγκατάσταση από USB είναι μια πολύ καλή λύση.

• Κατεβάστε το Media Creation Tool από το επίσημο website της Microsoft και στη συνέχεια ανοίξτε την εφαρμογή. Σημειώστε ότι το USB θα πρέπει να έχει χωρητικότητα τουλάχιστον 4GB, ενώ δεν θα πρέπει να περιέχει δεδομένα, καθώς θα διαγραφούν.
• Κάντε κλικ στην επιλογή «Αποδοχή» (Όροι άδειας χρήσης) και έπειτα επιλέγετε «Δημιουργία μέσου εγκατάστασης».
• Στη συνέχεια επιλέγετε (ή αφήνετε τις προτεινόμενες επιλογές) τη γλώσσα, την έκδοση των Windows 10 και την αρχιτεκτονική (32-bit ή 64-bit) και πατήστε Επόμενο.
• Στη συνέχεια, θα εμφανιστεί το παράθυρο διαλόγου από το οποίο θα επιλέξετε τον τρόπο που θέλετε να εγκατασταθούν τα Windows. Στο σημείο αυτό θα επιλέξετε δημιουργία ενός μέσου εγκατάστασης (DVD ή USB drive). Και έπειτα USB flash drive.
• Επιλέξτε τη μονάδα δίσκου που αντιστοιχεί στο USB σας και στη συνέχεια περιμένετε να ολοκληρωθεί η διαδικασία. Η εφαρμογή θα κατεβάσει και θα εγκαταστήσει το αρχείο ISO στο USB flash drive σας.

Η εγκατάσταση μπορεί να διαρκέσει αρκετή ώρα, ανάλογα με την ταχύτητα σύνδεσης στο Internet. Η ίδια διαδικασία ισχύει και για Windows 8.1, με τη μόνη διαφορά ότι θα πρέπει να κατεβάσετε το αντίστοιχο εργαλείο.Διάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα