Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Τιμή: 

Εύκολοι και απλοί τρόποι για να κάνετε απομακρυσμένη εκτύπωση

Μαρ 10 2017
Απομακρυσμένη εκτύπωση δεν σημαίνει μόνο εκτύπωση μέσω ενός τοπικού δικτύου. Πλέον, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στον δικτυακό εκτυπωτή σας από όπου κι αν βρίσκεστε.
Εύκολοι και απλοί τρόποι για να κάνετε απομακρυσμένη εκτύπωση
Υπάρχουν πολλοί και διαφορετικοί τρόποι για απομακρυσμένη εκτύπωση. Για παράδειγμα, ορισμένοι δικτυακοί εκτυπωτές μπορεί να αποδεχτούν έγγραφα σε μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) και να εκτυπώσουν αυτόματα όλα τα έγγραφα που φτάνουν σε αυτή τη διεύθυνση. Άλλα μοντέλα μπορούν να λειτουργήσουν με Bluetooth ή AirPrint της Apple και να δεχτούν εργασίες εκτύπωσης ασύρματα. Επιπλέον, ένας εκτυπωτής με υποστήριξη Wi-Fi σας επιτρέπει να εκτυπώσετε χρησιμοποιώντας smartphone και tablets από πρακτικά οποιοδήποτε σημείο του σπιτιού.Απομακρυσμένη εκτύπωση δεν σημαίνει μόνο εκτύπωση μέσω ενός τοπικού δικτύου. Πλέον, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στον δικτυακό εκτυπωτή σας όπου κι αν βρίσκεστε.

1. Ασύρματη εκτύπωση
Πολλοί σύγχρονοι εκτυπωτές υποστηρίζουν ασύρματη σύνδεση Wi-Fi. Κάτι τέτοιο σημαίνει ότι, μόλις συνδεθεί, μπορείτε να εγκαταστήσετε το κατάλληλο λογισμικό σε κάθε συμβατή συσκευή (υπολογιστή, smartphone ή tablet) και να εκτυπώσετε μέσω δικτύου. Σε αντίθεση με την κοινή χρήση ενός τοπικού εκτυπωτή μέσω Windows, δεν χρειάζεται να βρίσκεστε στον κύριο υπολογιστή για να εκτυπώσετε.

2. Κοινή χρήση εκτυπωτή στο τοπικό σας δίκτυο
Τα Windows καθιστούν εύκολη την κοινή χρήση εκτυπωτών μεταξύ υπολογιστών στο τοπικό σας δίκτυο. Κάτι τέτοιο είναι ιδανικό αν υπάρχει τοπικός εκτυπωτής που συνδέεται στον υπολογιστή σας μέσω USB. Μόλις ρυθμιστεί η κοινή χρήση του εκτυπωτή, η συσκευή θα λειτουργήσει σχεδόν ως εκτυπωτής δικτύου. Όσο ο συνδεδεμένος εκτυπωτής είναι ενεργοποιημένος, κάθε άλλος υπολογιστής που έχει πρόσβαση σε αυτόν μπορεί να εκτυπώσει. Ο ευκολότερος τρόπος για να το κάνετε αυτό στα Windows 7, Windows 8 και Windows 10 είναι με το χαρακτηριστικό Homegroup. Απλά δημιουργείστε μια οικιακή ομάδα και ενεργοποιήστε την επιλογή «Εκτυπωτές» για να μοιραστείτε τους συνδεδεμένους εκτυπωτές σας. Μπορείτε να γίνετε μέλος σε άλλους υπολογιστές στην οικιακή ομάδα και ο δικτυωμένος εκτυπωτής θα εμφανιστεί στη λίστα με τους διαθέσιμους εκτυπωτές που είναι online. Όπως με τους τυπικούς δικτυακούς εκτυπωτές, αυτή η διαδικασία λειτουργεί μόνο μέσω τοπικού δικτύου και η επιλογή Homegroup είναι η πιο εύκολη λύση.

3. Απομακρυσμένη πρόσβαση σε εκτυπωτές μέσω της υπηρεσίας Google Cloud Print
Το Google Cloud Print είναι η πιο εύκολη λύση απομακρυσμένης εκτύπωσης. Πολλοί νέοι δικτυακοί εκτυπωτές διαθέτουν υποστήριξη για cloud printing. Ωστόσο, σε περίπτωση που ένας εκτυπωτής δεν περιλαμβάνει υποστήριξη Cloud Print, μπορείτε να το ρυθμίσετε μέσω της ίδιας υπηρεσίας στο Google Chrome. Μόλις ρυθμιστεί ο εκτυπωτής, ώστε να λειτουργεί με το Google Cloud Print, συνδέεται αυτόματα με το λογαριασμό σας στο Google. Στη συνέχεια μπορείτε να αποκτήσετε απομακρυσμένη πρόσβαση στον εκτυπωτή με τα διαπιστευτήρια του Google account σας. Μπορείτε επίσης να μοιραστείτε έναν από τους εκτυπωτές σας με άλλο λογαριασμό Google, ώστε να επιτρέψετε σε άλλους χρήστες να εκτυπώσουν απομακρυσμένα στον υπολογιστή σας τόσο εύκολα, όσο και όταν μοιράζονται ένα αρχείο μέσω του Google Drive. Επιπλέον, το Google Chrome περιλαμβάνει υποστήριξη για Cloud Print και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα Cloud Print apps για iOS και Android για να εκτυπώσετε απομακρυσμένα σε εκτυπωτές Google Cloud Print. Υπάρχει και το σχετικό Windows desktop app το οποίο προσφέρει απομακρυσμένη εκτύπωση από το Microsoft Office ή από οποιοδήποτε άλλο desktop app.

Όλα τα παραπάνω μας δείχνουν ότι η απομακρυσμένη εκτύπωση δεν είναι πλέον κάτι δύσκολο, αφού υπάρχουν πολλές εφαρμογές που συνεργάζονται με το Google Cloud Print, οι οποίες σας επιτρέπουν να εκτυπώσετε ακόμα και από την άλλη άκρη του κόσμου χωρίς να χρειάζεται να είστε άμεσα συνδεδεμένοι με τον εκτυπωτή σας και, φυσικά, χωρίς περίπλοκες διαδικασίες.Διάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα