Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Τιμή: 

Εύκολοι τρόποι για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας στα Windows 10

Μαρ 21 2017
Βρείτε όλα τα εργαλεία για τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας στα Windows 10.
Εύκολοι τρόποι για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας στα Windows 10
Η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας σε τακτική βάση είναι απαραίτητη προκειμένου να προστατεύσετε τα δεδομένα σας. Τα Windows 10 σας προσφέρουν πολλά διαφορετικά εργαλεία γι’ αυτή τη δουλειά. Ας δούμε ποια είναι αυτά και πως μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε.

Ιστορικό Αρχείων


Το Ιστορικό αρχείων (File History) είναι η πιο δημοφιλής μέθοδος για τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και γι’ αυτό είναι ενσωματωμένο τόσο στο νέο πίνακα ρυθμίσεων των Windows 10 όσο και στον «παραδοσιακό» Πίνακα Ελέγχου. Το συγκεκριμένο εργαλείο των Windows δημιουργεί αντίγραφα ασφαλείας μόνο για τα αρχεία που βρίσκονται στους φακέλους Έγγραφα, Μουσική, Εικόνες, Βίντεο και Επιφάνεια εργασίας καθώς και για τα αρχεία του OneDrive που είναι διαθέσιμα εκτός σύνδεσης στον υπολογιστή σας.

Αν έχετε αρχεία ή φακέλους σε άλλες θέσεις και θέλετε να τα αποθηκεύσετε, θα πρέπει να τα προσθέσετε σε έναν από αυτούς τους φακέλους. Μόλις ολοκληρώσετε τη διαδικασία, τα Windows θα δημιουργούν αυτόματα αντίγραφα ασφαλείας των αρχείων σας. Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για να επαναφέρετε όλα τα αρχεία σας - σε περίπτωση που χαθούν, καταστραφούν, ή διαγραφούν τα πρωτότυπα αρχεία, να επαναφέρετε ένα ενιαίο αρχείο, ή να επαναφέρετε μια παλαιότερη έκδοση ενός αρχείου. Για να χρησιμοποιήσετε το Ιστορικό αρχείων, πληκτρολογήστε «Ιστορικό αρχείων» στο πλαίσιο αναζήτησης που βρίσκεται στη γραμμή εργασιών (στο αριστερό μέρος της οθόνης).

Αντίγραφα ασφαλείας και επαναφορά (Windows 7)


Τα Windows 10 ενσωματώνουν το «Backup and Restore», χαρακτηριστικό που γνωρίσαμε στα Windows 7, ωστόσο είχε αφαιρεθεί από τα Windows 8.1. Αυτό το εργαλείο, γνωστό και ως Windows Backup, σας επιτρέπει να επαναφέρετε τα παλιά αντίγραφα ασφαλείας των Windows 7 στα Windows 10. Αλλά μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των Windows 10 με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που θα δημιουργούσατε αντίγραφα ασφαλείας στο Windows 7 PC σας.

Σε αντίθεση με το Ιστορικό αρχείων, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Windows Backup για να δημιουργήσετε πιο εύκολα ένα αντίγραφο ασφαλείας για σχεδόν οτιδήποτε υπάρχει στο σκληρό δίσκο. Το συγκεκριμένο εργαλείο θα το βρείτε στον Πίνακα Ελέγχου – απλά πληκτρολογήστε «αντίγραφα ασφαλείας» στο πλαίσιο αναζήτησης.

OneDrive


To OneDrive βρίσκεται ενσωματωμένο στα Windows 10 και εμφανίζεται πάντα στην εξερεύνηση αρχείων σε όλους τους φακέλους στο σκληρό δίσκο του υπολογιστή σας. Μπορείτε να αποθηκεύσετε οποιοδήποτε είδος αρχείου στην υπηρεσία, όπως φωτογραφίες, βίντεο και έγγραφα και, στη συνέχεια, η πρόσβαση σε αυτά γίνεται από τα Windows PCs σας ή τις φορητές συσκευές. Απλά πρέπει να συνδεθείτε με το Microsoft account σας και όλα τα αρχεία σας θα είναι διαθέσιμα στην Εξερεύνηση αρχείων των Windows.

Δημιουργία ειδώλου συστήματος


Η δυνατότητα δημιουργίας ειδώλου συστήματος, περιλαμβάνεται και στα Windows 10. Αυτό το χαρακτηριστικό βρίσκεται στον πίνακα ελέγχου και συγκεκριμένα στην ενότητα «Αντίγραφα ασφαλείας και επαναφορά (Windows 7)». Απλά κάντε κλικ στην επιλογή «Δημιουργία ειδώλου συστήματος» στην αριστερή πλευρά του παραθύρου και ακολουθήστε τα βήματα. Σε αντίθεση με άλλες λύσεις, αυτό σας επιτρέπει να δημιουργήσετε ένα είδωλο συστήματος το οποίο περιλαμβάνει όλες τις πληροφορίες του υπολογιστή σας σε μια συγκεκριμένη κατάσταση: λειτουργικό σύστημα, εγκατεστημένα προγράμματα, ρυθμίσεις και αρχεία χρηστών. Αυτό το αντίγραφο ασφαλείας μπορεί να αποθηκευτεί σε έναν εξωτερικό δίσκο, σε πολλά DVDs, ή σε μια θέση δικτύου. Αν ποτέ χρειαστείτε να επαναφέρετε τον υπολογιστή σας σε μια συγκεκριμένη κατάσταση, μπορείτε να το κάνετε χρησιμοποιώντας αυτό το αντίγραφο ασφαλείας. Με τη δημιουργία ειδώλου συστήματος των Windows 10 δεν χρειάζεστε εφαρμογές τρίτων για να δημιουργήσετε αντίγραφο του λειτουργικού συστήματος, ενώ η διαδικασία είναι αρκετά εύκολη.

Επαναφορά αυτού του υπολογιστή


Αντί για τη δημιουργία ειδώλου συστήματος, οι περισσότεροι χρήστες χρησιμοποιούν μόνο τη λειτουργία «Επαναφορά αυτού του υπολογιστή» προκειμένου να επαναφέρουν το λειτουργικό στις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις. Αυτό αντικαθιστά την ανάγκη να εγκαταστήσετε ξανά τα Windows χρησιμοποιώντας ένα DVD εγκατάστασης ή μονάδα USB. Απλά επιλέγετε την «Επαναφορά αυτού του υπολογιστή» και το σύστημα θα επανέλθει στις εργοστασιακές προεπιλεγμένες ρυθμίσεις του. Συγκεκριμένα, πληκτρολόγησε «Επαναφορά αυτού του υπολογιστή» στο πλαίσιο αναζήτησης και μόλις ανοίξει ο πίνακας κάντε κλικ στο κουμπί «Γρήγορα αποτελέσματα». Στο παράθυρο που ανοίγει, μπορείτε να επιλέξετε αν θα κρατήσετε τα αρχεία σας και θα απομακρύνετε τα εγκατεστημένα προγράμματα, ή αν θα διαγράψετε τα πάντα. Η δεύτερη επιλογή σημαίνει ότι μπορείτε να διαγράψετε με ασφάλεια ό,τι υπάρχει στο δίσκο.

Δημιουργία μονάδας δίσκου αποκατάστασης USB


Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα δίσκο αποκατάστασης που θα σας επιτρέψει να αποκτήσετε πρόσβαση στις επιλογές εκκίνησης για προχωρημένους, ακόμα και αν η εγκατάσταση των Windows 10 είναι εντελώς κατεστραμμένη και δεν μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτό το μενού. Για να ανοίξετε τη δημιουργία μονάδας δίσκου αποκατάστασης, πληκτρολογήστε «δημιουργία μονάδας δίσκου αποκατάστασης» στο πλαίσιο αναζήτησης που βρίσκεται δίπλα από το πλήκτρο Έναρξη. Κάντε κλικ στο εικονίδιο που θα εμφανιστεί και από εκεί θα μπορέσετε να δημιουργήσετε μία μονάδα αποκατάστασης USB (π.χ. εξωτερικό δίσκο ή USB stick).

Η μονάδα USB θα πρέπει να έχει μέγεθος τουλάχιστον ίσο με αυτό που υποδεικνύεται στην οθόνη. Να τονίσουμε ότι η διαδικασία αυτή διαγράφει τα πάντα από τη μονάδα USB. Επομένως, αν έχετε αποθηκεύσει δεδομένα στη μονάδα USB, φροντίστε να τα μεταφέρετε σε ένα άλλο μέσο αποθήκευσης. Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία, μπορείτε να επανεκκινήσετε τον υπολογιστή από αυτό το δίσκο για να αποκτήσετε πρόσβαση στο μενού εκκίνησης για προχωρημένους.

Να σημειώσουμε ότι τα Widows 10 δεν διαθέτουν πλέον ένα διαμέρισμα αποκατάστασης, κάτι που σημαίνει ότι δεν υπάρχει η επιλογή για κατάργηση διαμερίσματος αποκατάστασης από τον υπολογιστή σας. Αυτό είναι πλέον απαραίτητο για εξοικονόμηση χώρου στον υπολογιστή.Διάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα