Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Τιμή: 

Πώς να μεταφέρετε τις εφαρμογές σας σε νέο δίσκο στα Windows 10

Μαρ 28 2017
Δείτε πως μπορείτε να μεταφέρετε τις εφαρμογές και τα προγράμματα σας σε άλλο σκληρό δίσκο στα Windows 10.
Πώς να μεταφέρετε τις εφαρμογές σας σε νέο δίσκο στα Windows 10
Αν έχετε πολλές εφαρμογές και προγράμματα εγκατεστημένα στο Windows 10 σύστημά σας, ίσως να θέλετε να τα μετακινήσετε σε άλλο δίσκο για να αποδεσμεύσετε χώρο. Μπορεί επίσης να χρειαστεί να αλλάξατε την προεπιλεγμένη τοποθεσία εγκατάστασης των προγραμμάτων σας - εάν για παράδειγμα εγκαταστήσατε δεύτερο σκληρό δίσκο στο σύστημα σας. Ευτυχώς, όλα τα παραπάνω είναι εφικτά, ακολουθώντας τον παρακάτω οδηγό.

1.Μετακινήστε εγκατεστημένες εφαρμογές και προγράμματα


Η μεταφορά των εφαρμογών που έχουν εγκατασταθεί από τον χρήστη είναι μια εύκολη και γρήγορη διαδικασία, ωστόσο δεν ισχύει το ίδιο και για τις σύγχρονες εφαρμογές των Windows 10. Ανοίξτε το μενού Έναρξης και μεταβείτε στις Ρυθμίσεις, ή πατήστε Win + I για να εμφανιστεί απευθείας το μενού Ρυθμίσεις. Κάντε κλικ στην επιλογή Σύστημα, στη συνέχεια, επιλέξτε Εφαρμογές και δυνατότητες από το αριστερό μενού. Σε αυτή την ενότητα θα βρείτε μια λίστα με όλες τις εγκατεστημένες εφαρμογές στο σύστημά σας. Να σημειώσουμε ότι αυτή η μέθοδος ισχύει μόνο για εφαρμογές που έχετε εγκαταστήσει εσείς – αυτό σημαίνει ότι δεν μπορείτε να μεταφέρετε προ-εγκατεστημένες εφαρμογές. Επιλέξτε την εφαρμογή που θέλετε να μεταφέρετε και κάντε κλικ στην επιλογή Μετακίνηση. Επιλέξτε τη νέα θέση από το μενού κύλισης, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Μετακίνηση.


Μπορείτε να επαναλάβετε τη διαδικασία, σε περίπτωση που θέλετε να επαναφέρετε την εφαρμογή στην αρχική της θέση ή να τη μετακινήσετε σε μια διαφορετική μονάδα δίσκου. Επειδή, όμως, αυτή η δυνατότητα δεν εμφανίζεται σε όλα τα προγράμματα, μπορείτε να δοκιμάσετε την παρακάτω διαδικασία.

2.Χρήση εφαρμογής τρίτων


Η Microsoft δεν συνιστά τη μετακίνηση της θέσης των εγκατεστημένων προγραμμάτων, διότι μπορεί να προκαλέσει προβλήματα, όπως να μην λειτουργεί πλέον το πρόγραμμα. Μια ασφαλέστερη (αν και περισσότερο χρονοβόρα) διαδικασία είναι να απεγκαταστήσετε το πρόγραμμα και στη συνέχεια να το εγκαταστήσετε ξανά στο επιθυμητό δίσκο. Εάν ωστόσο θέλετε να προχωρήσετε στη μετακίνηση των εγκατεστημένων προγραμμάτων, καλό είναι να δημιουργήσετε ένα σημείο επαναφοράς, έτσι ώστε να μπορείτε να επαναφέρετε τον υπολογιστή σε προηγούμενη κατάσταση, σε περίπτωση που κάτι δεν πάει καλά.

Υπάρχουν πολλά προγράμματα τρίτων για αυτή την διαδικασία, ωστόσο σας προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε ένα πρόγραμμα που ονομάζεται Steam Mover και το οποίο είναι απλό και εύκολο στη χρήση. Το Steam Mover, το οποίο μπορείτε να κατεβάσετε από εδώ, δημιουργήθηκε αρχικά για να μπορείτε να μεταφέρετε τα παιχνίδια του Steam σε άλλη θέση / δίσκο, ωστόσο λειτουργεί για οποιαδήποτε εγκατεστημένη εφαρμογή. Να τονίσουμε ότι η κάθε μονάδα δίσκου που θέλετε να χρησιμοποιήσετε με αυτό το πρόγραμμα πρέπει να έχει διαμορφωθεί σε ΝTFS.

Ανοίξτε την εφαρμογή και πατήστε το κουμπί δίπλα στο Steam Apps Common Folder για να επιλέξετε τη διαδρομή του φακέλου που βρίσκεται το εγκατεστημένο πρόγραμμα που θέλετε να μετακινήσετε. Έπειτα, πατήστε το κουμπί δίπλα στην επιλογή Alternative Folder και επιλέξτε τη διαδρομή φακέλου όπου θέλετε να μετακινήσετε το πρόγραμμα. Στη συνέχεια, επιλέξτε το πρόγραμμα από τη λίστα που θέλετε να μετακινήσετε. Μπορείτε να κάνετε πολλαπλές επιλογές, κρατώντας το πλήκτρο Ctrl και κάνοντας ταυτόχρονα κλικ στα προγράμματα που θέλετε να μετακινήσετε. Όταν είστε έτοιμοι να προχωρήσετε, κάντε κλικ στο μπλε δεξί βέλος στο κάτω μέρος για να ξεκινήσετε. Στη συνέχεια θα ανοίξει η γραμμή εντολών και θα ξεκινήσει η διαδικασία. Όταν ολοκληρωθεί, θα δείτε τη νέα διαδρομή φακέλου δίπλα στο πρόγραμμα στη στήλη Junction Point.

3.Αλλάξτε την προεπιλεγμένη θέση εγκατάστασης


Αν απλά θέλετε να αλλάξετε την προεπιλεγμένη θέση εγκατάστασης για νέες εφαρμογές, αυτό είναι πολύ απλό. Ανοίξτε το μενού Έναρξης και μεταβείτε στις Ρυθμίσεις, ή πατήστε Win + I για να εμφανιστεί απευθείας το μενού Ρυθμίσεις. Κάντε κλικ στην επιλογή Σύστημα, στη συνέχεια, επιλέξτε Χώρος αποθήκευσης στο αριστερό μενού. Κάτω από την ενότητα «Θέσεις αποθήκευσης», θα δείτε διάφορες υπό-ενότητες.

Για να αλλάξετε την προεπιλεγμένη θέση αποθήκευσης για νέες εφαρμογές, χρησιμοποιήσετε το κυλιόμενο μενού κάτω από την πρώτη υπό-ενότητα «Οι νέες εφαρμογές θα αποθηκεύονται στη θέση:». Θα παρατηρήσετε ότι από τις Θέσεις αποθήκευσης μπορείτε να αλλάξετε την προεπιλεγμένη θέση και για άλλα δεδομένα, όπως έγγραφα, μουσική και εικόνες. Να σημειώσουμε, επίσης, ότι τα περισσότερα προγράμματα σας επιτρέπουν να αλλάξετε τη διαδρομή εγκατάστασης κατά την εγκατάσταση τους, κάτι που αποτελεί ακόμη καλύτερη λύση.

Τώρα που γνωρίζετε πώς να μετακινήσετε τις εφαρμογές και τα προγράμματα σας και πώς να αλλάξετε την προεπιλεγμένη θέση εγκατάστασης τους, μπορείτε να αποδεσμεύσετε χώρο στους δίσκους σας. Απλά, θυμηθείτε να λάβετε προφυλάξεις κατά τη χρήση των εφαρμογών τρίτων, όπως είναι η δημιουργία σημείου επαναφοράς.Διάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα