Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Τιμή: 

Συνεργασία στις εφαρμογές iWork

Μαρ 02 2017
Οποιαδήποτε έκδοση των εφαρμογών iWork είναι έτοιμη για την ταυτόχρονη συμμετοχή πολλών συνεργατών.
Συνεργασία στις εφαρμογές iWork
Η συνεργασία δύο και πλέον ατόμων σε έγγραφα κειμένου με ή χωρίς σελιδοποίηση, φύλλα εργασίας και ολόκληρες παρουσιάσεις είναι τεχνικά πολύπλοκη διαδικασία. Αφού πρέπει να μπορούν να κάνουν όλοι αλλαγές παράλληλα, να συγχρονίζονται αυτές σε όλους γρήγορα και να περιορίζονται οι ευκαιρίες για μπέρδεμα όταν δύο χρήστες προσπαθούν να αλλάξουν το ίδιο στοιχείο εντός ενός εγγράφου.

Ακριβώς επειδή η όλη ιδέα παρουσιάζει πολλές προκλήσεις δεν βλέπουμε και πάρα πολλές εναλλακτικές, πέραν του GSuite με τα Google Docs, Google Sheets και Google Slides. Αυτά είναι web apps όμως, δηλαδή τρέχουν μόνο σε web browser και, αναμενόμενα, δεν προσφέρουν το εύρος λειτουργιών και δυνατοτήτων που περιμένει κανείς από ειδικά σχεδιασμένες εφαρμογές.

Η Apple χρειάστηκε να ξεκινήσει σχεδόν από το μηδέν με τις εφαρμογές Pages, Numbers και Keynote που συνθέτουν τη σουίτα iWork για να καταλήξει να καλύψει και αυτήν την ανάγκη με όλες τις προκλήσεις, τις διαδικασίες και τις απαιτήσεις που ενσωματώνει. Έχει φυσικά web apps που διαθέτει δωρεάν στον καθένα, ακόμη και αν δεν είναι χρήστης συσκευών της Apple, μαζί με 1GB αποθηκευτικού χώρου. Αν είναι χρήστης συσκευών Apple, τότε έχει συνολικά 5GB χώρου για το σύνολο των υπηρεσιών της ή αποκτά πολλαπλάσια χωρητικότητα με μηνιαία συνδρομή. Σημασία έχει να έχει ο χρήστης το δικό του λογαριασμό iCloud. Φυσικά, για να δουλέψει κανείς στην δικτυακή έκδοση της κάθε μιας από τις τρεις εφαρμογές χρειάζεται σύνδεση στο δίκτυο. Έτσι αποθηκεύονται αλλά και συγχρονίζονται οι αλλαγές.Η δικτυακή έκδοση, στο iCloud.com επιτρέπει ακόμη και σε χρήστες χωρίς προϊόντα της Apple να δουλέψουν με άλλους, χωρίς κόστος.

Υπάρχουν όμως και οι εφαρμογές iOS που διατίθενται δωρεάν με νέα συσκευή iOS (αν είναι η πρώτη μας βέβαια, αλλιώς το πιθανότερο είναι πως έχουμε ήδη τις εφαρμογές από προηγούμενη συσκευή). Αυτό ισχύει βέβαια για τον πρώτο λογαριασμό iCloud που θα χρησιμοποιηθεί στη νέα συσκευή. Δεν γίνεται να περάσουμε πολλαπλούς διαδοχικά για να αποκτήσουν όλοι τις εφαρμογές iOS. Σε iPhone και iPad οι εφαρμογές έχουν πλήθος δυνατοτήτων, λειτουργούν με πληκτρολόγιο αν χρειαστεί και όποια αλλαγή και να γίνει σε έγγραφο από τον έναν ή τον άλλο χρήστη συγχρονίζεται κανονικά μέσω iCloud.

Εννοείται ότι υπάρχουν και οι αντίστοιχες εφαρμογές σε Mac, που αποκτώνται δωρεάν με την ίδια λογική που περιγράψαμε και για τις εκδόσεις του iOS. Από Mac ξεκίνησαν οι εφαρμογές αυτές άλλωστε και, αναμενόμενα, σε Mac βρίσκουμε και τις πιο ευέλικτες εκδόσεις τους ακόμη και σήμερα.Οι εκδόσεις για Mac είναι ασφαλώς και οι ισχυρότερες, και προσφέρουν τις περισσότερες δυνατές επιλογές μορφοποίησης.

Άπαξ και δημιουργηθεί ένα έγγραφο, μπορούμε να πατήσουμε το πλήκτρο συνεργασίας για να καλέσουμε κι άλλους χρήστες. Μπορούμε να ορίσουμε τα δικαιώματα του καθενός ξεχωριστά, δηλαδή αν θα μπορεί να κάνει αλλαγές ή απλά να βλέπει το αρχείο, μπορούμε να κάνουμε την πρόσκληση προσωπική, δηλαδή για συγκεκριμένο λογαριασμό email ή iCloud, είτε απλά να δίνουμε πρόσβαση σε οποιονδήποτε έχει στην κατοχή του το link που δημιουργεί η εφαρμογή. Αν κάποιος χρήστης δεν έχει λογαριασμό iCloud, δεν υπάρχει πρόβλημα, μπορεί και πάλι να ανοίξει το αρχείο στα web apps του iCloud.com στα οποία και κατευθύνεται αυτόματα από το link που του δίνουμε.

Από εκεί και πέρα υπάρχει πάντα ένδειξη για το πόσοι χρήστες είναι ενεργοί στο έγγραφο ανά πάσα στιγμή, ενώ ο καθένας έχει διαφορετικό χρώμα κέρσορα και επισήμανσης που, σε συνδυασμό με το όνομά του, μας βοηθούν να καταλαβαίνουμε ποιος αλλάζει τι μπροστά στα μάτια μας, ακόμη κι αν δουλεύουμε παράλληλα, με όλες τις παρεμβάσεις να προβάλλονται σε πραγματικό χρόνο.Διάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα