Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Τιμή: 

Apple iPad mini 4

Νοε 18 2015
Το «μικρό» επέστρεψε πιο δυνατό, πιο λεπτό, με καλύτερες κάμερες και ένα σημαντικό πλεονέκτημα που δεν είναι άλλο από το iOS 9.
Apple iPad mini 4
H φετινή αναβάθμιση των προϊόντων της Apple και συγκεκριμένα των tablets δε θα μπορούσε να αφήσει απ’ έξω το mini, το «μικρό» tablet της εταιρείας που, αν και ζει περισσότερο στη σκιά του μεγάλου αδερφού του, έχει καταφέρει να έχει το δικό του κοινό. Μπορεί αυτό το κοινό να μην εντυπωσιάστηκε από την περσινή αναβάθμιση από το 2 στο 3 που περιελάμβανε κυρίως την προσθήκη του Touch ID, αλλά φέτος έχει αρκετούς λόγους να κάνει το βήμα προς την απόκτηση του νέου μοντέλου.


Στη νέα έκδοσή του, το mini έγινε πιο... μίνι όσον αφορά στο πάχος κατεβαίνοντας από τα 7,5 χιλιοστά (mini 3) στα μόλις 6,1!

Το iPad mini 4 έρχεται με εντελώς διαφορετικά «όπλα» απ’ ότι οι άλλες συσκευές iOS της φετινής χρονιάς. Δε διαθέτει τους πανίσχυρους επεξεργαστές A9 και A9X του iPhone 6s/ 6s Plus και του iPad Pro αντίστοιχα, ούτε κάποια εντυπωσιακά χαρακτηριστικά όπως το 3D Touch, με το tablet να ανταποκρίνεται διαφορετικά ανάλογα με την πίεση που ασκείται σε μια επιλογή επί της οθόνης. Το mini 4 παραμένει το βολικό tablet που θα το πάρετε μαζί σας παντού λόγω του μικρού πάχους του και θα σας επιτρέψει να διαβάζετε για πολλή ώρα χωρίς να σας κουράσει καθόλου, τόσο στα μάτια λόγω της εκπληκτικής οθόνης του, όσο και στα χέρια λόγω του χαμηλού βάρους του.

Στη νέα έκδοσή του, το mini έγινε πιο... μίνι όσον αφορά στο πάχος κατεβαίνοντας από τα 7,5 χιλιοστά (mini 3) στα μόλις 6,1! Παρά την επίδραση που είχε αυτό στο βάρος, το οποίο μειώθηκε κατά περίπου 30 γραμμάρια φτάνοντας τα 300, η γενικότερη αίσθηση που προσφέρει η νέα συσκευή είναι κατά πολύ βελτιωμένη. Πλέον, νιώθει κανείς ότι έχει στα χέρια του ένα λίγο μεγαλύτερο smartphone, με την άνεση της μεγάλης οθόνης 4:3. Από την άλλη, η μπαταρία παραμένει στα ίδια εξαιρετικά επίπεδα αυτονομίας προσφέροντας περίπου 9,5-10 ώρες συνεχούς χρήσης, οπότε μπορείτε να το έχετε μαζί σας από νωρίς το πρωί έως αργά το βράδυ χωρίς να χρειαστεί φόρτιση.To mini 4 διαθέτει τεχνολογίες επίστρωσης, τις οποίες 4 δανείστηκε από το iPad Air 2 και, όχι μόνο έκαναν την οθόνη πιο ανθεκτική, αλλά και συνολικά πιο ευχάριστη.

Η οθόνη Retina του mini 4 έχει παραμείνει στη γνωστή διαγώνιο των 7,9’’ και, φυσικά, με την αναλογία 4:3, μία διάσταση που έχει αποδειχθεί ιδανική συνδυάζοντας άνετη χρήση και υψηλή φορητότητα. Τίποτα δεν έχει αλλάξει και ως προς την ανάλυση σε σχέση με το mini 3, οπότε έχετε στη διάθεσή σας 1536x2048 pixels με πυκνότητα 324ppi. Όμως, παρά την ομοιότητα των οθονών του mini 4 και του mini 3, αν τις παρατηρήσει κάποιος δίπλα-δίπλα, θα διαπιστώσει αμέσως ότι στην νεότερη έκδοση τα χρώματα είναι πιο ζωντανά. Αυτό οφείλεται στις τεχνολογίες επίστρωσης, τις οποίες το mini 4 δανείστηκε από το iPad Air 2 οι οποίες, όχι μόνο έκαναν την οθόνη πιο ανθεκτική, αλλά και συνολικά πιο ευχάριστη.Αναβάθμιση έχουν δεχτεί και τα γραφικά, σε μεγαλύτερο βαθμό από αυτή του επεξεργαστή, προσφέροντας κατά 60% καλύτερες επιδόσεις στο συγκεκριμένο τομέα σε σχέση με το Α7 του mini 3.

Στο εσωτερικό του mini 4 τοποθετήθηκε ένας διπύρηνος επεξεργαστής A8 στα 1,5GHz, σαφώς ανώτερος από τον Α7 του mini 3, αλλά όχι τόσο ισχυρός όσο ο Α8Χ του iPad Air 2 και φυσικά, όσο ο πανίσχυρος A9X του iPad Pro. Όμως, όπως αναφέραμε, ο στόχος του mini δεν είναι οι εκρηκτικές επιδόσεις οπότε, όσο κι αν θα θέλαμε όλοι κάτι παραπάνω, ο επεξεργαστής που διαθέτει κάνει τη δουλειά του με το παραπάνω. Η απόκριση είναι άριστη και η κύλιση εκπληκτική δίνοντας την αίσθηση που μόνο ένα iPad μπορεί να προσφέρει. Οι εφαρμογές τρέχουν ταχύτατα, το web surfing είναι πολύ ευχάριστο, η παρακολούθηση βίντεο απολαυστική και το mainstream gaming γίνεται εντελώς απρόσκοπτα. Αξίζει να σημειώσουμε και πάλι πως το διάβασμα στο mini, αποτέλεσμα περισσότερο της εξαιρετικής οθόνης, είναι πραγματικά απερίγραπτο.
Το mini 4 υποστηρίζει το πρωτόκολλο 802.11ac, πέραν των άλλων, προσφέροντας μεγαλύτερες ταχύτητες σύνδεσης σε δίκτυα Wi-Fi που επίσης το υποστηρίζουν.

Αναβάθμιση έχουν δεχτεί και τα γραφικά, σε μεγαλύτερο βαθμό από αυτή του επεξεργαστή, προσφέροντας κατά 60% καλύτερες επιδόσεις στο συγκεκριμένο τομέα σε σχέση με το Α7 του mini 3. Φυσικά, και εδώ, ο συνεπεξεργαστής M8 συνοδεύει τον επεξεργαστή, αναλαμβάνοντας την επεξεργασία των δεδομένων που προέρχονται από τους αισθητήρες της συσκευής. Έτσι, οι αισθητήρες επιτάχυνσης, πυξίδας, GPS, γυροσκοπίου και πίεσης «μιλούν» μόνο με τον Μ8 απαλλάσσοντας τον Α8 από το συγκεκριμένο φόρτο. Ακόμα καλύτερα, στο mini 4 η Apple ενσωμάτωσε 2GB μνήμης RAM, όσα είχε και το iPad Air και 1GB περισσότερο από τη μνήμη του mini 3. Προφανώς, αυτό έρχεται να «δέσει» και να υποστηρίξει καλύτερα το iOS 9 ως προς το multi-tasking. Πλέον, μέσω της λειτουργίας Split View, έχετε και στο mini 4 τη δυνατότητα να τρέξετε παράλληλα δύο εφαρμογές δίπλα-δίπλα, ένα χαρακτηριστικό που σίγουρα βελτιώνει την παραγωγικότητα. Φυσικά, δεν έχετε στη διάθεσή σας τη μεγάλη οθόνη ενός iPad Pro, αλλά δεν παύει να αποτελεί ένα καλοδεχούμενο χαρακτηριστικό.

Μικρές αλλαγές, σε σχέση με το mini 3, έχουν γίνει και στις δυνατότητες σύνδεσης του νέου mini, το οποίο διαθέτει περισσότερο τα χαρακτηριστικά του iPad Air. Το mini 4 υποστηρίζει το πρωτόκολλο 802.11ac, πέραν των άλλων, προσφέροντας μεγαλύτερες ταχύτητες σύνδεσης σε δίκτυα Wi-Fi που επίσης το υποστηρίζουν. Αναβάθμιση έχει δεχτεί και το κομμάτι της mobile σύνδεσης, με το mini 4 να έχει ανέβει κατηγορία LTE, από την 3 στην 4, υποστηρίζοντας ονομαστική ταχύτητα download 150Mpbs αντί 100.Η πίσω κάμερα iSight έχει αναβαθμιστεί συνολικά με κυριότερη βελτίωση αυτή του αισθητήρα που έχει «ανέβει» στα 8MP από τα 5MP της κάμερας του mini 3.

Για το τέλος αφήσαμε τις κάμερες, όπου και εδώ το mini 4 ακολουθεί τα χνάρια του iPad Air αφήνοντας πίσω το μοντέλο της προηγούμενης γενιάς τουλάχιστον σε ότι αφορά την πίσω κάμερα iSight. Στη μπροστινή κάμερα FaceTime των 1,2MP δεν έχει αλλάξει κάτι ουσιαστικό ως προς το hardware, αλλά έχουν προστεθεί λειτουργίες όπως πολλαπλή λήψη και HDR. Οι αλλαγές έχουν γίνει στην κάμερα iSight με κυριότερη από αυτές την αναβάθμιση του αισθητήρα στα 8MP από τα 5MP της κάμερας του mini 3. Ωστόσο, τραβώντας φωτογραφίες και με τα δύο μοντέλα, εύκολα θα διαπιστώσει κανείς πως δεν είναι μόνο η ανάλυση που έχει ως αποτέλεσμα τις καλύτερες λήψεις από το νέο μοντέλο, αλλά πρόκειται για μια συνολική αναβάθμιση.

Όπως με κάθε μοντέλο iPad και iPhone, έτσι και το mini 4κυκλοφορεί σε διάφορες εκδόσεις ανάλογα με τις δυνατότητες σύνδεσης (μόνο Wi-Fi ή Wi-Fi/ LTE), τον αποθηκευτικό χώρο (16, 64, 128GB) και το χρώμα (χρυσό, ασημί, γκρι). Όπως γίνεται αντιληπτό από τα παραπάνω, πρόκειται για ένα πραγματικά νέο iPad mini, με την αναβάθμιση να είναι πολύ πιο ουσιαστική από τη μετάβαση που είχαμε δει μεταξύ mini 2 και mini 3. Αν δεν έχετε tablet ή έχετε κάποιο «γερασμένη» συσκευή Android, αλλά ακόμα και αν διαθέτετε κάποιο iPad των πρώτων εκδόσεων, η μετάβαση σε ένα iPad mini 4 θα είναι μια ουσιαστική αναβάθμιση της καθημερινότητάς σας.Διάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα