Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Τιμή: 

Apple iPad Pro

Νοε 30 2015
Αφού κυριάρχησε μεταξύ των tablets, το iPad επιστρέφει πιο δυνατό από ποτέ για να πάρει τα ηνία της συνολικής αγοράς του computing.
Apple iPad Pro
Αν και όλοι οι χρήστες έβλεπαν πάντοτε το iPad ως ένα εξαιρετικό tablet που έβαζε τις βάσεις για να εξελίσσεται η συγκεκριμένη αγορά κάθε χρόνο, η Apple δεν είχε κρύψει ποτέ την επιθυμία της να δει τη συσκευή της και στα χέρια επαγγελματιών ώστε να χρησιμοποιείται πιο παραγωγικά. Με τα προηγούμενα μοντέλα, η επιθυμία της αυτή είχε γίνει πραγματικότητα μόνο σε ένα μικρό ποσοστό των χρηστών.Με το iPad Pro και την έλευση της 9ης έκδοσης του iOS, το οποίο δίνει ιδιαίτερη σημασία στο multi-tasking, έχουμε τον ιδανικό συνδυασμό hardware και λειτουργικού σε μια συσκευή.

Με μεγαλύτερη οθόνη και επεξεργαστική ισχύ, το iPad Pro έρχεται να αλλάξει τα δεδομένα και να γίνει ένα πραγματικό εργαλείο που μπορεί να αντικαταστήσει τα μικρά laptops, αλλά και να παραμείνει η συσκευή ψυχαγωγίας, ενημέρωσης και επικοινωνίας που γνωρίσαμε. Μάλιστα, με την έλευση της 9ης έκδοσης του iOS, το οποίο δίνει ιδιαίτερη σημασία στο multi-tasking, συμβαίνει η ιδανική «συνάντηση» hardware και λειτουργικού σε μια συσκευή.

Αρχικά, για να μπορέσει το iPad Pro να γίνει πιο παραγωγικό έπρεπε να γίνει πιο άνετο, δηλαδή να διαθέτει μεγαλύτερη οθόνη, στην οποία είναι πιο εύκολο να απλώσει κανείς τα εργαλεία του για να επεξεργαστεί ένα αρχείο ή να εργάζεται με δύο εφαρμογές παράλληλα. Έτσι, η συσκευή ξέφυγε από την «παραδοσιακή» διαγώνιο των 9,7’’ και έφτασε τις 12,9’’, αλλά διατήρησε την πυκνότητα των 264ppi της εκπληκτικής οθόνης Retina, ανεβάζοντας την ανάλυση από τα 2048x1536 του iPad Air 2 στα 2732x2048 στο iPad Pro. Κάνοντας τις πράξεις, εύκολα καταλήγουμε πως τα 5,6 εκατ. pixels του νέου iPad φέρνουν μια αύξηση της επιφάνειας εργασίας της τάξης του 78% σε σχέση με το Air 2. Σε συνδυασμό με τη μεγαλύτερη διαγώνιο, η συσκευή επιτρέπει την εργασία με ιδιαίτερα παραγωγικές εφαρμογές που απαιτούν μεγάλη επιφάνεια επί της οθόνης, ενώ κάνει πιο άνετη την εργασία με μεγάλα αρχεία εικόνας ή βίντεο. Η οθόνη έχει υποστεί και άλλες βελτιώσεις, μικρότερες σε σημασία, όπως η δυνατότητα να μειώνει το ρυθμό σάρωσης από 60 φορές σε 30 για λόγους εξοικονόμησης ενέργειας όταν «ανιχνεύει» στατικό περιεχόμενο επί της οθόνης.To iPad Pro ξέφυγε από την «παραδοσιακή» διαγώνιο των 9,7’’ και έφτασε τις 12,9’’, αλλά διατήρησε την πυκνότητα των 264ppi της εκπληκτικής οθόνης Retina, ανεβάζοντας την ανάλυση από τα 2048x1536 του iPad Air 2 στα 2732x2048.

Φυσικά, η αλλαγή σε μεγαλύτερη οθόνη έφερε και αύξηση στο βάρος, το οποίο από τα 437 γραμμάρια του Air 2 ανέβηκε στα 713 στο Pro. Ωστόσο, φαίνεται πως τα περισσότερα υποσυστήματα του νέου iPad αναπτύχθηκαν κατά το μήκος και το πλάτος του, αφού το πάχος του αυξήθηκε μόνο κατά 0,8 χιλιοστά σε σχέση με το Air 2 (από 6,1 χιλ. σε 6,9 χιλ.). Παράλληλα, το iPad Pro ενσωματώνει μια μπαταρία μεγαλύτερης χωρητικότητας, η οποία ικανοποιεί τις αυξημένες ανάγκες της συσκευής λόγω καλύτερων επιδόσεων, και οδηγεί στην ίδια εντυπωσιακή αυτονομία των 10 ωρών που είχαμε συναντήσει στα προηγούμενα μοντέλα.

Όμως, η οθόνη δεν είναι το μόνο που υπόσχεται να κάνει πιο άνετη την εργασία σας με το iPad Pro. Πλέον, το iPad συνοδεύεται από πενάκι (Apple Pencil) που εκτοξεύει τη δημιουργικότητα όταν βρεθεί στα χέρια ενός σχεδιαστή. Υποστηρίζοντας διαφορετικά επίπεδα πίεσης, σας επιτρέπει να σχεδιάζετε και ανάλογα με την πίεση που ασκείτε να καθορίζετε το πάχος της γραμμής, ενώ για να προσθέσετε σκιά δεν έχετε παρά να γείρετε ελαφρά το πενάκι. Η απόκριση του iPad στο πενάκι είναι εντυπωσιακά ακριβής, χωρίς καθυστερήσεις, δίνοντας την αίσθηση του μολυβιού, μόνο που πλέον οι δυνατότητες που έχετε στο χέρι σας είναι τεράστιες. Το Pencil διαθέτει αυτονομία 12 ωρών, ενώ όταν η μπαταρία του τελειώσει μία φόρτιση 15 δευτερολέπτων σας δίνει 30 λεπτά χρήσης. Η φόρτισή του γίνεται απλά με την αφαίρεση του καπακιού και τη σύνδεση στο iPad και, όσο κι αν είναι λίγο παράξενο να το βλέπετε να εξέχει της συσκευής, είναι αρκετά βολικό.Υποστηρίζοντας διαφορετικά επίπεδα πίεσης, το Pencil σας επιτρέπει να σχεδιάζετε και ανάλογα με την πίεση που ασκείτε να καθορίζετε το πάχος της γραμμής, ενώ για να προσθέσετε σκιά δεν έχετε παρά να το γείρετε ελαφρά.

Όπως είναι φυσικό, η προσθήκη του «Pro» δίπλα στην ονομασία θα ήταν απίθανο να μη συνοδεύεται από αύξηση των επιδόσεων. Για τις επιδόσεις αυτές, υπεύθυνος είναι ο 64μπιτος επεξεργαστής A9X που προσφέρει, σύμφωνα με την Apple 1,8 φορές καλύτερες επιδόσεις σε σχέση με τον A8X του Air 2, κάτι που μεταφράζεται σε μεγαλύτερη ταχύτητα εκτέλεσης λειτουργιών και ακόμα πιο άμεση απόκριση. Σύμφωνα με την Apple και πάλι, η απόδοση της CPU και της GPU είναι 22 και 360 φορές μεγαλύτερη αντίστοιχα σε σχέση με αυτή του αρχικού iPad. To iPad Pro είναι ικανό ακόμα και να επεξεργαστεί «βαριά» αρχεία, όπως ένα βίντεο 4Κ, αλλά και να υποστηρίξει τα πιο απαιτητικά παιχνίδια. Τα τελευταία επωφελούνται περαιτέρω από την τεχνολογία Metal, η οποία βελτιστοποιεί την απόδοση της CPU και των γραφικών προσφέροντας περισσότερη λεπτομέρεια και πιο περίπλοκα εφέ στις εφαρμογές και κυρίως τα παιχνίδια. Παρών και εδώ, είναι ο συνεπεξεργαστής M9 που αναλαμβάνει τη συλλογή και επεξεργασία των δεδομένων που προέρχονται από τους αισθητήρες ώστε να μην επιβαρύνεται ο κύριος επεξεργαστής.To iPad Pro είναι ικανό ακόμα και να επεξεργαστεί «βαριά» αρχεία, όπως ένα βίντεο 4Κ, αλλά και να υποστηρίξει τα πιο απαιτητικά παιχνίδια.

Σημαντική, τόσο για την αύξηση των επιδόσεων όσο και για την υποστήριξη multi-tasking, είναι και η αύξηση της μνήμης από 2GB στο Air 2 σε 4GB στο Pro. Παράλληλα, μειώθηκαν οι διαθέσιμες εκδόσεις με βάση τον αποθηκευτικό χώρο από τρεις που ήταν στο Air 2 (16, 64, 128GB) σε δύο και έτσι το iPad Pro προσφέρεται με 32 ή 128GB. Φυσικά, παραμένουν οι δύο εκδόσεις ως προς την συνδεσιμότητα, Wi-Fi και Wi-Fi + Cellular, με το Pro να προσφέρει, όπως και το Air 2, υποστήριξη σε 802.11ac και LTE για σύνδεση σε ασύρματα δίκτυα και δίκτυα κινητής τηλεφωνίας αντίστοιχα. Οι δυνατότητες ασύρματης σύνδεσης του iPad Pro συμπληρώνονται από την υποστήριξη Bluetooth 4.2.

Από τα ελάχιστα στοιχεία του iPad Pro που δε δέχτηκαν βελτιώσεις σε σχέση με το Air 2 ήταν οι κάμερες. Το iPad Pro διαθέτει κάμερα FaceTime 1,2MP με δυνατότητα αναγνώρισης προσώπου, πολλαπλής λήψης φωτογραφιών και λήψης βίντεο 720p, αλλά και κάμερα iSight 8MP με φακό f/2.4 και δυνατότητα λήψης HDR, πανοράματος, κ.ά. Η κάμερα τραβάει βίντεο 1080p, διαθέτει σταθεροποιητή και σας δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσετε εντυπωσιακά βίντεο time-lapse και slo-mo, όπως έκανε και το Air 2. Χωρίς αλλαγές έχουν παραμείνει και οι αισθητήρες, με το Touch ID να συνεχίζει το σημαντικό ρόλο του. Αυτό που έχει προστεθεί είναι ο Smart Connector για τη σύνδεση του iPad Pro με το νέο Smart Keyboard.Το νέο Smart Keyboard, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως θήκη για το νέο iPad, είναι λεπτό, ελαφρύ, ανθεκτικό και αδιάβροχο, αντέχοντας σε συχνή καθημερινή χρήση.

Το νέο Smart Keyboard, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως θήκη για το νέο iPad, είναι λεπτό, ελαφρύ, ανθεκτικό και αδιάβροχο, αντέχοντας σε συχνή καθημερινή χρήση. Η Apple έχει δώσει ιδιαίτερη σημασία στη σχεδίαση και τα υλικά του ώστε να ενισχύει την εικόνα του iPad Pro ως ένα εργαλείο παραγωγικότητας και, παρά τα 4 χιλιοστά πάχους του, το Smart Keyboard είναι ιδιαίτερα ευχάριστο στη χρήση. Αλλαγές όμως είχαμε και στον τομέα του ήχου, καθώς το νέο iPad ενσωματώνει 4 ηχεία, με όλο το σετ να μπορεί να αποδώσει χαμηλές συχνότητες και τα δύο πάνω να είναι αφιερωμένα στις χαμηλές. Επίσης, ανιχνεύεται ο τρόπος που κρατάτε τη συσκευή, portrait ή landscape, ώστε τα ηχεία να αποδίδουν πάντα εξαιρετικό ήχο.

Είναι φανερό πως με τo iPad Pro η Apple διεισδύει σε ένα ευρύτερο κομμάτι της αγοράς του computing φέρνοντας το iPad πολύ κοντά στα laptops, όπως το MacBook Pro. Αν και οι επιδόσεις του MacBook Pro είναι σαφώς ανώτερες λόγω του επεξεργαστή Core i5, το iPad έχει τα δικά του πλεονεκτήματα, εξαιρετικές επιδόσεις στις εφαρμογές που τρέχει και η μεταφορά του είναι σαφώς πιο άνετη. Από την άλλη, το iPad Pro παραμένει πάντα το tablet που αγαπήσαμε…


Δείτε το βίντεο:
Διάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα