Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Τιμή: 

Parrot AR.Drone 2.0 Elite Edition

Νοε 10 2015
Αν έχετε αποφασίσει να μπείτε στον κόσμο των drones, αλλά φοβάστε ακόμα να επενδύσετε ένα σημαντικό ποσό, με το AR.Drone 2.0 Elite Edition της Parrot θα κάνετε ένα εξαιρετικό ξεκίνημα.
Parrot AR.Drone 2.0 Elite Edition
Τα drones αποτελούν ένα δημοφιλές... άθλημα στο εξωτερικό, ενώ δειλά, αλλά σταθερά, κάνουν την εμφάνισή τους και στον ελληνικό ουρανό, με το YouTube να δέχεται εντυπωσιακά βίντεο που δείχνουν τις ομορφιές της χώρας μας. Αν αυτά τα βίντεο σας έχουν πείσει να κάνετε το πρώτο βήμα και να ασχοληθείτε με τα drones, το Parrot AR. Drone 2.0 Elite Edition μπορεί να αποτελέσει ένα πολύ καλό ξεκίνημα καθώς δεν απαιτεί κάποιο τεράστιο ποσό και ενσωματώνει όλα τα χαρακτηριστικά που απαιτούνται για την εισαγωγή σας στο χώρο.

Το AR.Drone 2.0 Elite Edition της Parrot είναι ένα quad-copter drone που ενσωματώνει κάμερα HD και μπορεί να πετάει για 12-15 λεπτά με γεμάτη μπαταρία, ενώ η μια πλήρη επαναφόρτισή της διαρκεί από 60 έως 100 λεπτά. Η απόσταση που μπορεί να φτάσει σε σχέση με τη συσκευή ελέγχου αγγίζει τα όρια του βεληνεκούς του Wi-Fi, οπότε μπορείτε να θεωρήσετε ασφαλή μια απόσταση των 50 μέτρων περίπου.Το AR.Drone 2.0 Elite Edition της Parrot είναι ένα quad-copter drone που ενσωματώνει κάμερα HD και μπορεί να πετάει για 12-15 λεπτά με γεμάτη μπαταρία.

Η συσκευή της Parrot φέρει προστατευτικούς δακτυλίους αφρού γύρω από τους έλικες που είναι χρήσιμοι όταν πετάτε το drone σε εσωτερικό χώρο ώστε να αποφύγετε τυχόν ζημιές από την πρόσκρουσή του σε τοίχους. Το κέλυφος με τους δακτυλίους μπορεί να αντικατασταθεί εύκολα με ένα κέλυφος χωρίς αυτούς (υπάρχουν και τα δύο στη συσκευασία) όταν πρόκειται να το χρησιμοποιήσετε σε εξωτερικό χώρο δίνοντάς του ένα πιο αεροδυναμικό σχήμα. Με τους δακτυλίους, φτάνει τα 60 εκατοστά σε πλάτος που είναι ένα καλό μέγεθος για να ξεκινήσετε τις περιπλανήσεις σας, ενώ το βάρος ανέρχεται σε 380 και 420 γραμμάρια, χωρίς και με τους δακτυλίους αντίστοιχα. Η συσκευή κυκλοφορεί σε τρία «μιλιταριστικά» χρώματα όσον αφορά στο κέλυφος, το sand, το snow και το jungle, ανάλογα με τους χρωματισμούς της παραλλαγής.

Το drone της Parrot διαθέτει έναν επεξεργαστή ARM Cortex A8 στο 1GHz, μνήμη RAM 1GB, μία θύρα USΒ, δυνατότητα ασύρματης δικτύωσης Wi-Fi 802.11b/g/n και μία σειρά αισθητήρων: ένα γυροσκόπιο, έναν αισθητήρα επιτάχυνσης και μία πυξίδα, όλα τριών αξόνων, αισθητήρα πίεσης, καθώς και αισθητήρες υπερήχων και μία κάθετη κάμερα QVGA (320x240) για τη μέτρηση του υψόμετρου και της ταχύτητας αντίστοιχα, σε σχέση με το έδαφος.

Το AR.Drone 2.0, ως quad-copter, φέρει 4 έλικες με 4 αντίστοιχα μοτέρ των 28.500rpm με τους ελεγκτές τους να είναι αδιάβροχοι σε περίπτωση που χρειαστεί... προσθαλάσσωση (φυσικά, καλύτερα να μη χρειαστεί). Επίσης, μία μπαταρία των 1000mAh έχει αναλάβει την αυτονομία του που, όπως αναφέραμε, θα σας δώσει περίπου 15 λεπτά πτήσης, χρόνος αρκετά ικανοποιητικός. Ωστόσο, αν στήνετε κάποια «υπερπαραγωγή», καλό θα είναι να έχετε προμηθευτεί και μια δεύτερη μπαταρία, αφού η επαναφόρτιση μπορεί να πάρει πάνω από μία ώρα.Με τους δακτυλίους, το drone της Parrot φτάνει τα 60 εκατοστά σε πλάτος, ενώ το βάρος ανέρχεται σε 380 και 420 γραμμάρια, χωρίς και με τους δακτυλίους αντίστοιχα.

Φυσικά, ως drone για χομπίστες, το AR.Drone 2.0 Elite Edition διαθέτει και κάμερα για να μπορείτε να τραβήξετε βίντεο και φωτογραφίες από ψηλά. Αυτό που «βλέπει» το drone μεταδίδεται στη φορητή συσκευή ελέγχου μέσω streaming με πολύ μικρή καθυστέρηση. Με ανάλυση 720p στα 30fps και ευρυγώνιο φακό 92 μοιρών, η ποιότητα της λήψης είναι πέρα από ικανοποιητική για την κατηγορία του drone. Το βίντεο κωδικοποιείται κατά το πρότυπο H264, ενώ η φωτογραφία αποθηκεύεται σε μορφή JPEG. Η αποθήκευση του βίντεο μπορεί να γίνει είτε στη φορητή συσκευή ελέγχου, είτε σε USB stick που μπορείτε να συνδέσετε στη θύρα USB της συσκευής πριν την απογείωση.

Ο έλεγχος του drone της Parrot γίνεται από την εφαρμογή FreeFlight για φορητές συσκευές, smartphones ή tablets, η οποία είναι διαθέσιμη δωρεάν τόσο για συσκευές iOS, όσο και για Android. Μέσω αυτής της απλής και εύχρηστης εφαρμογής, ακόμα και οι αρχάριοι ή τα παιδιά μπορούν να μάθουν πολύ γρήγορα να χειρίζονται το drone και να κάνουν πραγματικά εντυπωσιακές εναέριες λήψεις. Ιδιαίτερα σημαντική για μια σωστή πτήση χωρίς απρόοπτα είναι η ρύθμιση κάποιων παραμέτρων που γίνονται μέσα από το περιβάλλον της εφαρμογής, όπως για παράδειγμα τον ορισμό του μέγιστου ύψους που επιτρέπετε να φτάσει το drone.Με κάμερα που διαθέτει ανάλυση 720p στα 30fps και ευρυγώνιο φακό 92 μοιρών, η ποιότητα της λήψης είναι πέρα από ικανοποιητική για την κατηγορία του drone.

Αναλύοντας το περιβάλλον της εφαρμογής FreeFlight, το μεγαλύτερο μέρος της οθόνης καταλαμβάνεται από – τι άλλο - την εικόνα που «βλέπει» το drone. Αριστερά και δεξιά υπάρχουν δύο pads, με το δεξί να ελέγχει τη στροφή και περιστροφή, ενώ το αριστερό την κίνηση. Πατώντας και κρατώντας το αριστερό pad, αρκεί μια κλίση της συσκευής ελέγχου για να κινήσει το drone. Ανάλογα με την εμπειρία σας και τη λήψη που θέλετε να πετύχετε, την ταχύτητα κίνησης και ανύψωσης μπορείτε να τις ορίσετε από τις ρυθμίσεις.

Στο πάνω μέρος της εφαρμογής μπορείτε να παρακολουθείτε το επίπεδο της μπαταρίας και του σήματος Wi-Fi, να βρείτε πλήκτρα για την είσοδό σας στο μενού ρυθμίσεων, για τη λήψη βίντεο ή φωτογραφίας, καθώς και για την εναλλαγή μεταξύ της κύριας εμπρόσθιας κάμερας HD και της δευτερεύουσας κάθετης κάμερας QVGA. Στο κάτω μέρος της εφαρμογής μπορείτε να βλέπετε το υψόμετρο στο οποίο βρίσκεται το drone και την ταχύτητα με την οποία κινείται, ενώ υπάρχει και το πλήκτρο για την απογείωση και προσγείωση της συσκευής. Αξίζει να σημειώσουμε πως αν ξεχαστείτε και το drone «αντιληφθεί» πως η μπαταρία τελειώνει, θα προσγειωθεί κανονικά μόνο του.

Μέσω του smartphone ή του tablet (αν διαθέτει δυνατότητα σύνδεσης 3G) μπορείτε να ανεβάσετε τις λήψεις σας και να τις μοιραστείτε με φίλους. Μπορείτε να ανεβάσετε τα βίντεο στο YouTube και τις φωτογραφίες στο Picasa ώστε να είναι άμεσα διαθέσιμες και να θαυμάσουν κι άλλοι τις υπέροχες λήψεις σας. Μπορείτε επίσης να έχετε ορίσει την αποθήκευση να γίνεται σε USB stick ώστε αργότερα να το επεξεργαστείτε στον υπολογιστή σας.Στο πάνω μέρος της εφαρμογής μπορείτε να παρακολουθείτε το επίπεδο της μπαταρίας και του σήματος Wi-Fi, να βρείτε πλήκτρα για την είσοδό σας στο μενού ρυθμίσεων, για τη λήψη βίντεο ή φωτογραφίας, καθώς και για την εναλλαγή μεταξύ της κύριας εμπρόσθιας κάμερας HD και της δευτερεύουσας κάθετης κάμερας QVGA.

Μία αρκετά χρήσιμη προαιρετική αγορά που μπορείτε να κάνετε μετά το drone είναι η λειτουργία Director (αγορά μέσα από την εφαρμογή FreeFlight) που σας επιτρέπει να προγραμματίσετε την πορεία και τις κινήσεις (π.χ. pan) του drone για να έχετε μια πολύ καλύτερη λήψη βίντεο που να θυμίζει.. υπερπαραγωγή. Αν θέλετε να πάτε ακόμα πιο πέρα και να διαθέσετε περισσότερα χρήματα, μπορείτε να προμηθευτείτε το εξάρτημα Flight Recorder GPS, το οποίο διαθέτει GPS, αποθηκευτικό χώρο 4GB για τις λήψεις σας, βελτιώνει τη σταθερότητα και σας επιτρέπει να ελέγχετε τη διαδρομή του drone πάνω σε χάρτη που βλέπετε στην οθόνη. Άξια αναφοράς είναι και η έκδοση Power του drone που διαφέρει από την Elite μόνο ως προς το περιεχόμενο της συσκευασίας περιλαμβάνοντας 2 μπαταρίες των 1500mAh και 3 σετ χρωματιστών ελίκων.

Όπως καταλάβατε, το Parrot AR.Drone 2.0 Elite Edition διαθέτει όλα όσα χρειάζεστε για να μπείτε με αξιώσεις (ως προς την πτήση και τη λήψη) στο χώρο των drones. Είναι βέβαιο ότι θα ενθουσιαστείτε με τις δυνατότητές του, αλλά ακόμα πιο βέβαιο είναι ότι θα εντυπωσιάσετε τους φίλους σας με τις λήψεις σας.


Δείτε τα βίντεο:
Διάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα