Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Τιμή: 

Καρτέλες. Καρτέλες παντού!

Νοε 11 2016
Οι καρτέλες (tabs) γίνονται κυρίαρχο στο macOS και απλοποιούν πολλές διαδικασίες σε οποιαδήποτε εφαρμογή.
Καρτέλες. Καρτέλες παντού!
Οι πολλαπλές καρτέλες, μια για κάθε ανοιχτή σελίδα, είναι αυτονόητη δυνατότητα κάθε web browser. Πέρυσι, με το macOS El Capitan, ο Finder, το πρόγραμμα που επιτρέπει την πλοήγηση και αλληλεπίδραση με τα αρχεία που βρίσκονται σε υπολογιστή Mac, απέκτησε την ίδια δυνατότητα. Έτσι, σε ένα παράθυρο χώρεσαν πολλούς ανοιχτούς φακέλους, η μεταφορά από ένα σε κάποιον ή κάποιους άλλους φακέλους έγινε απλή υπόθεση κ.ο.κ. Φέτος, με το macOS Sierra, έκανε ένα βήμα ακόμη και πρόσθεσε υποστήριξη για καρτέλες σε, σχεδόν, οποιαδήποτε εφαρμογή.

Μάλιστα, το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό δεν χρειάζεται καν αναμονή για να το υποστηρίξουν οι developers στις εφαρμογές τους, αφού υιοθετείται σε τόσο βασικό επίπεδο που δεν απαιτείται παρέμβαση. Έτσι, οποιαδήποτε εφαρμογή υποστηρίζει το άνοιγμα πολλαπλών διαφορετικών παραθύρων της, υποστηρίζει εξ ορισμού και το συνδυασμό τους σε ένα μόλις παράθυρο, όπου το καθένα παίρνει το ρόλο μια καρτέλας.Οι καρτέλες υποστηρίζονται σε οποιαδήποτε εφαρμογή επέτρεπε πάντα το άνοιγμα πολλαπλών μεμονωμένων παραθύρων.

Αρκεί ένα κλικ στην επιλογή “Παράθυρο” που εμφανίζεται στο menu bar, εφόσον βέβαια είναι στο προσκήνιο η εφαρμογή που θέλουμε, και ύστερα ένα κλικ ακόμη στο “Συγχώνευση όλων των παραθύρων”. Τότε, τα δύο ή περισσότερα παράθυρα της εφαρμογής γίνονται καρτέλες και συνδυάζονται σε ένα παράθυρο. Σε αυτό το σημείο, δεξιά από την τελευταία καρτέλα εμφανίζεται ένα πλήκτρο με το σύμβολο +. Πατώντας αυτό ή cmd + N ανοίγει νέα καρτέλα. Στο Pages ή στο Keynote η νέα καρτέλα είναι νέο, κενό έγγραφο. Στο Mail μπορούμε να “δουλεύουμε” πολλαπλά διαφορετικά μηνύματα, το καθένα στην καρτέλα του, ενώ στους Χάρτες μπορούμε βέβαια να έχουν ανοιχτές πολλαπλές τοποθεσίες για να διευκολύνεται η έρευνά μας, να μη χρειάζεται να εξαφανίζουμε πινέζες και άλλα στίγματα.Όσες τοποθεσίες και να έχετε ανοιχτές, με δυο κλικ μπαίνουν όλες σε σειρά (σε καρτέλες δηλαδή) ακόμη και στην εφαρμογή Χάρτες.

Πρόκειται για μια ευκολία που δεν “διαφημίζεται”. Όταν όμως παύει το κυνήγι των παραθύρων για τα πολλά έγγραφα που έχουμε ανοιχτά, η αξία της λειτουργίας αυτής δεν κρύβεται.Διάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα