Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Τιμή: 

Τι σημαίνει η σύνδεση Lightning για τα ακουστικά

Νοε 04 2016
Η κατάργηση της αναλογικής εξόδου ήχου φέρνει ποικίλες αντιδράσεις, αλλά μια πιο ψύχραιμη ματιά βάζει τα πράγματα στη θέση τους.
Τι σημαίνει η σύνδεση Lightning για τα ακουστικά
Πολύς λόγος έγινε (γίνεται και θα γίνεται) για την εξάλειψη της κλασικής, αναλογικής εισόδου/εξόδου ήχου, που συντροφεύει κάθε πιθανή συσκευή που μπορούμε να σκεφτούμε εδώ και δεκαετίες. Η απομάκρυνση από το γνώριμο πάντα προσκαλεί ποικίλες αντιδράσεις και, ταυτόχρονα, καθετί νέο συνοδεύεται και από “παιδικές ασθένειες”. Όλα αυτά είναι απαραίτητα για την ανάπτυξη και την πρόοδο.

Από το iPhone 7 και πέρα λοιπόν, ο χρήστης που ψάχνει ακουστικά έχει συγκεκριμένες επιλογές. Και στην πράξη έχει περισσότερες από εκείνες που θεωρούσε αυτονόητες μέχρι πρότινος.

Ακουστικά για audio jack
Ναι, μπορεί να λείπει η σύνδεση αυτή από το iPhone 7, αλλά στο κουτί της συσκευής υπάρχει προσαρμογέας. Η μία άκρη πηγαίνει στην υποδοχή Lightning, η άλλη είναι έτοιμη να υποδεχθεί κανονικά ακουστικά. Αυτό που αλλάζει είναι ότι υπάρχει “μεσάζοντας”. Και ο προσαρμογές αυτός ενσωματώνει DAC (Digital/Analog Converter) που αναλαμβάνει τη μετατροπή του ήχου από ψηφιακό (όπως έρχεται από το τηλέφωνο) σε αναλογικό (αυτό που χρειάζονται τα ακουστικά).Κάθε iPhone 7 έρχεται και με προσαρμογέα για συμβατότητα με τα ακουστικά που έχει ήδη ο καθένας.

Ακουστικά Lightning
Όσο περνά ο καιρός θα εμφανίζονται όλο και περισσότερα μοντέλα ακουστικών που συνδέονται άμεσα στη θύρα Lightning και η ιδέα αυτή είναι που φαίνεται τελικά πιο περίεργη (ως η νεότερη προφανώς) στους περισσότερους. Έχει όμως και τα θετικά της, ενώ φέρνει αλλαγές και στην τακτική των διαφόρων κατασκευαστών.

Ψηφιακός ή αναλογικός, με ενδιάμεσες μετατροπές ή όχι, το σίγουρο είναι ότι ο ήχος πρέπει να καταλήξει αναλογικός για να τον ακούσουμε. Προηγουμένως, με την αναλογική έξοδο στο τηλέφωνο, όλη η μετατροπή γινόταν στην ίδια τη συσκευή. Τώρα αυτό αλλάζει αφού τα ακουστικά πρέπει να έχουν το δικό τους DAC. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει περιθώριο διαφοροποίησης ως προς αυτό μεταξύ των κατασκευαστών, που μπορούν πλέον να χρησιμοποιούν εκείνο που προτιμούν, για ποιοτικούς ή πρακτικούς λόγους. Με λίγα λόγια οι κατασκευαστές ακουστικών έχουν λίγο περισσότερο έλεγχο από πριν στη διαδικασία της επεξεργασίας του ήχου.

Μια ακόμη διαφορά είναι η άλλη προσέγγιση στο noise cancellation. Ακουστικά με μείωση θορύβου που συνδέονταν αναλογικά, έπρεπε να ενσωματώνουν μπαταρία για να πετύχουν την ηχητική απομόνωση. Τώρα μπορούν να παίρνουν ρεύμα κατευθείαν από την μπαταρία της συσκευής και έτσι να γλιτώνουν όγκο και βάρος, πόσο μάλλον το κόστος της ξεχωριστής ενσωματωμένης μπαταρίας.Τα νέα EarPods, που παρέχονται στη συσκευασία του iPhone 7 χρησιμοποιούν σύνδεση Lightning.

Ασύρματα ακουστικά
Τα ασύρματα ακουστικά γίνονται όλο και καλύτερα, όλο και πιο προσιτά και φυσικά δεν περιορίζονται σε θύρα οποιουδήποτε είδους. Όλα τα ακουστικά στην κατηγορία αυτή χρησιμοποιούν τεχνολογία Bluetooth. Η Apple όμως κάνει και κάτι ασυνήθιστο, αφού ανέπτυξε το wireless chip W1, που χρησιμοποιεί στα επερχόμενα AirPods, αλλά και σε νέα μοντέλα Beats. Τα μοντέλα αυτά μπορούν να συνδεθούν και να συνεργαστούν και με άλλες συσκευές, με εκείνες της Apple όμως προσφέρουν κάποιες μοναδικές ευκολίες, όπως εύκολη ζεύξη, εύκολη μετάβαση από τη μια συσκευή στην άλλη εφόσον όλες χρησιμοποιούν το ίδιο Apple ID και, μέσα σε όλα, φαίνεται ότι μένει και χώρος για να προσφερθεί βελτιωμένη αυτονομία.

Κάτι ακόμη, που είναι πιο ειδική περίπτωση, είναι τα ακουστικά Bluetooth που έχουν δυνατότητα να συνδεθούν και με καλώδιο, για τις περιπτώσεις εκείνες που η μπαταρία τους τελειώνει ή για οποιονδήποτε άλλον λόγο. Έτσι καλύπτονται ακόμη περισσότερα σενάρια.

Το σίγουρο είναι ότι, τη δεδομένη χρονική στιγμή, υπάρχουν περισσότερες επιλογές από ποτέ.Διάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα