Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Τιμή: 

6 κορυφαίες υπηρεσίες ασφαλούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για καλύτερη προστασία απορρήτου

Νοε 06 2017
Η ανάγκη για πραγματική ανωνυμία στο Ιnternet είναι πιο σημαντική από ποτέ. Σας δείχνουμε πώς να την διατηρήσετε όταν χρησιμοποιείτε το email σας.
6 κορυφαίες υπηρεσίες ασφαλούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για καλύτερη προστασία απορρήτου
Η προστασία του απορρήτου είναι ένα σημαντικό ζήτημα στο διαδικτυακό χώρο, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τα γραπτά μηνύματα, αλλά και οποιαδήποτε άλλη μορφή ιδιωτικής, δηλαδή μη δημόσιας, επικοινωνίας. Το απαραβίαστο των επικοινωνιών που κατοχυρώνει το Σύνταγμα σημαίνει ότι απαγορεύεται κάθε ενέργεια των δημόσιων αρχών προς λήψη γνώσεως ή κοινοποίηση σε τρίτους (αδιάφορο εάν πρόκειται για δημόσιες αρχές ή ιδιώτες) του περιεχομένου ή και αυτού του γεγονότος της επικοινωνίας. Δυστυχώς όμως, κατά την εγγραφή σας στις υπηρεσίες της Google δίνετε στην εταιρεία το ελεύθερο να σαρώνει τα email σας στην υπηρεσία Gmail κυρίως για διαφημιστικούς σκοπούς (αν και η εταιρεία ανακοίνωσε πρόσφατα ότι θα σταματήσει αυτή την τακτική). Άλλες υπηρεσίες όπως το Outlook και το Yahoo δείχνουν να σέβονται περισσότερο το απόρρητο των χρηστών, αλλά -όταν «χρειαστεί»- θα επιτρέψουν (στις αρχές) την πρόσβαση στα δεδομένα σας, κάτι που εξακολουθεί να ισχύει για όλες τις δημοφιλείς υπηρεσίες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Ευτυχώς, υπάρχουν αρκετές ασφαλείς υπηρεσίες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που εξειδικεύονται στην παροχή ανωνυμίας προσφέροντας ιδιωτικότητα και κρυπτογράφηση των email σας. Εξετάσαμε και επιλέξαμε έξι από τις καλύτερες υπηρεσίες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που υπόσχονται να διατηρήσουν ασφαλή τα δεδομένα σας από όλους.

Mailfence


H προστασία απορρήτου στο Mailfence είναι λίγο διαφορετική από τις άλλες υπηρεσίες που εξετάζουμε. Χρησιμοποιεί κρυπτογράφηση δημόσιου κλειδιού OpenPGP που προσφέρει κρυπτογράφηση end-to-end και βασίζεται σε ένα «κλειδί» που είναι γνωστό μόνο στον αποστολέα και τον παραλήπτη και τα μηνύματα δεν αποκρυπτογραφούνται, ούτε αποθηκεύονται στους servers της εταιρείας. Έτσι, ούτε η εταιρεία, ούτε οι αρχές μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση στα μηνύματά σας. Το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό είναι προαιρετικό και φυσικά, δε χρειάζεται να κάνετε όλη τη διαδικασία για κάθε email που στέλνετε.

Το Mailfence δεν μπορεί να δει ή να σαρώσει τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου λόγω κρυπτογράφησης. Η συγκεκριμένη υπηρεσία, η οποία προσφέρει επίσης χαρακτηριστικά όπως ημερολόγιο, αποθήκευση σε cloud και συνεργασία δημιουργήθηκε στον απόηχο των αποκαλύψεων του Έντουαρντ Σνόουντεν από μια ομάδα προγραμματιστών που είναι παθιασμένοι με το δικαίωμα ιδιωτικού απορρήτου στο διαδίκτυο.

ProtonMail
Το ProtonMail είναι μια από τις πιο εξεζητημένες υπηρεσίες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Οι διακομιστές της βρίσκονται στην Ελβετία, πράγμα που σημαίνει ότι καμία αρχή δεν μπορεί να «τερματίσει» με βίαιο τρόπο την υπηρεσία ή να της επιβάλει να δώσει πρόσβαση στις πληροφορίες των χρηστών. Σε κάθε περίπτωση, τα emails είναι κρυπτογραφημένα σε όλα τα επίπεδα, πράγμα που σημαίνει ότι είναι αδύνατο να σαρωθούν και να αποκρυπτογραφηθούν. Επίσης, το ProtonMail δεν καταγράφει διευθύνσεις IP, επομένως επιτυγχάνετε πραγματική ανωνυμία με τη χρήση αυτής της υπηρεσίας. Η δημιουργία ενός λογαριασμού ProtonMail είναι δωρεάν, αν και μπορείτε να αναβαθμίσετε σε ένα premium account για να αποκτήσετε πρόσβαση σε περισσότερες λειτουργίες.

Tutanota


Το Tutanota είναι μια δωρεάν υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ανοικτού κώδικα, η οποία προσφέρει κρυπτογράφηση end-to-end. Μόλις ο παραλήπτης λάβει το κρυπτογραφημένο email δε θα μπορέσει να δει το θέμα, το συνημμένο ή το μήνυμα, εκτός αν μπορεί να δημιουργήσει έναν κωδικό πρόσβασης (που έχει προ-συμφωνηθεί από τον αποστολέα και τον παραλήπτη) ο οποίος θα «ξεκλειδώσει τα περιεχόμενα του μηνύματός σας. Επίσης, μπορείτε να επιλέξετε να μην κρυπτογραφείτε τα email σας, αλλά αυτό ακυρώνει το σκοπό της χρήσης της συγκεκριμένης υπηρεσίας.

Η δωρεάν συνδρομή, προσφέρει 1GB αποθηκευτικού χώρου και δεν υπάρχουν ψευδώνυμα (aliases), αλλά μπορείτε να κάνετε αναβάθμιση σε premium για μόλις €1/μήνα για να προσθέσετε έως και πέντε ψευδώνυμα και να δημιουργήσετε το δικό σας domain στο Tutanota. Επίσης, υπάρχουν mobile apps διαθέσιμες για Android και iOS.

Posteo.de
Η Posteo.de είναι μια υπηρεσία που εδρεύει στο Βερολίνο, η οποία επίσης δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην προστασία απορρήτου των χρηστών της. Σε αντίθεση με τις δύο παραπάνω υπηρεσίες, το Posteo.de δεν είναι δωρεάν και έρχεται με διάφορα συνδρομητικά πακέτα ξεκινώντας από €1/μήνα για χωρητικότητα αποθήκευσης 2GB με υποστήριξη POP3 και IMAP. Είναι σημαντικό να υπάρχει έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων, ο οποίος αποτρέπει την πρόσβαση στο λογαριασμός σας ακόμη και αν ο κωδικός σας έχει παραβιαστεί. Η Posteo.de δεν θα σας ζητήσει προσωπικά στοιχεία κατά την εγγραφή σας και ακόμη σας επιτρέπει να πληρώσετε ανώνυμα χρησιμοποιώντας τραπεζική μεταφορά, μετρητά ή Paypal.

Kolab Now


Η Kolab Now είναι μία ακόμα υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ανοικτού κώδικα, της οποίας οι διακομιστές φιλοξενούνται στην Ελβετία και διαχειρίζονται από εκεί, ακριβώς όπως το ProtonMail, έτσι ώστε τα προσωπικά σας δεδομένα να μην ανιχνεύονται ποτέ. Η υπηρεσία απευθύνεται σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, ειδικά σε εκείνες που θέλουν να μεταβιβάσουν προνομιακές πληροφορίες μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Ακριβώς όπως το Posteo.de, το Kolab Now δεν προσφέρεται δωρεάν, παρέχοντας υπηρεσίες που ξεκινούν από $4.99 για έναν μεμονωμένο λογαριασμό. Άλλα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν μία ολοκληρωμένη note-taking app, email tagging, επαφές και ημερολόγιο, κοινόχρηστους φακέλους και πολλά άλλα.

Countermail
Το Countermail είναι ακόμη μία κορυφαία υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που προσφέρει πολλά μοναδικά χαρακτηριστικά. Χρησιμοποιεί πρωτόκολλο κρυπτογράφησης OpenPGP με 4096 «κλειδιά» για την προστασία των δεδομένων σας και προσφέρει κρυπτογράφηση end-to-end. Προσφέρει επίσης μια ασφαλή επιλογή κλειδιού USB που καθιστά αδύνατη την πρόσβαση στον λογαριασμό σας χωρίς να εισαχθεί το κλειδί USB στη θύρα USB του υπολογιστή. Το Countermail υποστηρίζει Linux, Mac OS X και Windows και έχει επίσης υποστήριξη IMAP σε περίπτωση που θέλετε να χρησιμοποιήσετε το δικό σας email client. Μπορείτε να δοκιμάσετε το Countermail δωρεάν για μια εβδομάδα, μετά από την οποία οι τιμές ξεκινούν από $6.33/μήνα.Διάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα