Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Τιμή: 

Φέρνουμε τις γνωστοποιήσεις στα μέτρα μας

Νοε 07 2017
Οι γνωστοποιήσεις είναι ιδιαίτερα χρήσιμες αρκεί να τις έχετε ρυθμίσει σύμφωνα με την προσωπικότητά σας.
Φέρνουμε τις γνωστοποιήσεις στα μέτρα μας
Όσο περίεργο και αν ακούγεται, οι ρυθμίσεις σχετικά με τις γνωστοποιήσεις είναι μια από τις πιο προσωπικές πτυχές σε συσκευές iOS και Mac, αφού διαφορετικά πράγματα έχουν διαφορετική σημασία για τον καθένα. Γι’ αυτό δύσκολα βρίσκουμε δυο χρήστες να ακολουθούν την ίδια τακτική.

Εκτός από αυτό, αν κάποιος έχει επενδύσει σε πολλαπλές συσκευές είναι λογικό να έχει και κάπως διαφορετικές προτεραιότητες ως προς τις γνωστοποιήσεις σε κάθε συσκευή, ανάλογα με το μοτίβο χρήσης. Οπότε καλό είναι να γνωρίζουμε τι επιλογές έχουμε στη ρύθμιση γνωστοποιήσεων κάθε εφαρμογής. Τόσο στο macOS όσο και στο iOS, η διαχείριση γίνεται κεντρικά από τις εφαρμογές Ρυθμίσεις Συστήματος και Ρυθμίσεις αντίστοιχα, στην κατηγορία Γνωστοποιήσεις. Και στις δυο περιπτώσεις καταλήγουμε σε λίστα όλων των εγκατεστημένων εφαρμογών για να ρυθμίσουμε ξεχωριστά για καθεμιά τις γνωστοποιήσεις.

macOS
Σε κάθε εφαρμογή η πρώτη επιλογή που έχουμε να κάνουμε είναι να διαλέξουμε μεταξύ απενεργοποίησης των ειδοποιήσεων, την εμφάνιση μπάνερ που εξαφανίζεται αυτόματα μετά από λίγο ή κανονικές ειδοποιήσεις που δεν εξαφανίζονται παρά μόνο ύστερα από παρέμβαση του χρήστη, είτε με κλικ πάνω της είτε με τη χρήση των πλήκτρων που εμφανίζονται στο δεξί μέρος του πλαισίου της ειδοποίησης.

Ακριβώς από κάτω έχουμε και μερικές επιλογές ακόμη. Εδώ διαλέγουμε αν θέλουμε να εμφανίζονται οι γνωστοποιήσεις ακόμη και στην οθόνη κλειδώματος, δηλαδή στην οθόνη όπου κάνει login ο χρήστης, αν θα τις βλέπουμε στο Κέντρο Γνωστοποιήσεων, αν θα συνοδεύεται από ήχο κάθε ειδοποίηση της εφαρμογής και, τέλος, κατά πόσο θα εμφανίζονται ως αριθμός εκκρεμοτήτων, σε κόκκινο κύκλο, στο εικονίδιο της εφαρμογής όπως αυτό φαίνεται στο Dock. Και κάτω μένει η επιλογή για τον τρόπο ταξινόμησης των γνωστοποιήσεων στο Κέντρο Γνωστοποιήσεων.

Μια ιδιαιτερότητα στο macOS είναι ότι, αν το επιλέξει συγκεκριμένα ο χρήστης, μπορούν να εμφανίζονται και γνωστοποιήσεις από ιστοσελίδες. Οι συγκεκριμένες ρυθμίσεις όμως εδράζονται αλλού: στις ρυθμίσεις του Safari, στην καρτέλα Ιστότοποι και στην κατηγορία Γνωστοποιήσεις.Σε iOS τα πράγματα είναι σχεδόν ίδια ουσιαστικά.

iOS
Σε iOS η λογική είναι παρόμοια. Πάνω πάνω, λίγο πριν την αρχή της λίστας εφαρμογών, μπορούμε να διαλέξουμε αν θα εμφανίζεται προεπισκόπηση των γνωστοποιήσεων και πότε. Μπορεί δηλαδή να θέλουμε να βλέπουμε μια γνωστοποίηση αλλά να μην εμφανίζεται μέρος του περιεχομένου της χωρίς να ξεκλειδώσουμε πρώτα το τηλέφωνο. Μπορεί να γίνει γενική ρύθμιση ή ανά εφαρμογή.

Ύστερα, σε κάθε εφαρμογή, διαλέγουμε πρωτίστως αν επιτρέπονται οι γνωστοποιήσεις ή όχι. Μετά καθορίζουμε αν θα εμφανίζεται ταμπέλα στο εικονίδιο, δηλαδή κόκκινη σήμανση με τις εκκρεμότητες και τελικά διαλέγουμε αν οι γνωστοποιήσεις εμφανίζονται στην οθόνη κλειδώματος, στο ιστορικό και ως μπάνερ. Ακολούθως διαλέγουμε αν το μπάνερ εμφανίζεται προσωρινά ή μένει μέχρι να το κρύψει ο χρήστης ή να αλληλεπιδράσει με αυτό με κάποιον άλλον τρόπο.

Σε κάποιες εφαρμογές υπάρχει περιθώριο να διαλέξουμε και τον ήχο της γνωστοποίησης από εδώ (π.χ. στα Μηνύματα) ή ξεχωριστές ρυθμίσεις για διαφορετικά είδη γνωστοποιήσεων της ίδιας εφαρμογής (π.χ. στο Ημερολόγιο).

Μια συνταγή για τον καθέναν
Οι επιλογές είναι πολλές όπως γίνεται αντιληπτό. Οπότε πραγματικά ο καθένας μπορεί να φέρει τα πάντα στα μέτρα του. Για να μαθαίνει γρήγορα ότι είναι σημαντικό χωρίς να ταλανίζεται με όλον τον υπόλοιπο «θόρυβο».Διάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα