Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Τιμή: 

Πώς μπορείτε να αξιοποιήσετε το Virtual Touchpad στα Windows 10

Νοε 21 2017
Ένα από τα «κρυμμένα» και όμως πολύ χρήσιμα χαρακτηριστικά στα Windows 10 είναι το Virtual Touchpad. Δείτε πώς μπορείτε να το αξιοποιήσετε.
Πώς μπορείτε να αξιοποιήσετε το Virtual Touchpad στα Windows 10
Η προτελευταία ενημέρωση των Windows 10 έφερε πολλές προσθήκες στο λειτουργικό της Microsoft. Πολλές από αυτές δεν βρίσκονται «ψηλά» στην features list του Creator’s Update, ωστόσο αποδεικνύονται «κρυφά διαμάντια», όπως το virtual touchpad ή αλλιώς εικονικό touchpad.

Μετά την ενημέρωση, τα Windows 10 σας επιτρέπουν να τοποθετήσετε ένα εικονικό touchpad στην οθόνη σας με το οποίο μπορείτε να αλληλοεπιδράσετε σαν να ήταν ένα φυσικό touchpad. Φυσικά δεν είναι κατανοητό πώς λειτουργεί αν δεν έχετε δει ποτέ στην πράξη το εν λόγω χαρακτηριστικό, καθώς είναι αρκετά καλά κρυμμένο. Αφού ενεργοποιηθεί, μπορεί να βοηθήσει σημαντικά τους χρήστες που χρειάζονται εικονικό touchpad στην οθόνη για να εκτελέσουν διάφορες εργασίες.

Πότε αξίζει να το ενεργοποιήσετε
Αρχικά, ας δούμε γιατί κάποιος θα ήθελε να χρησιμοποιήσει ένα εικονικό touchpad στα Windows 10. Εάν χρησιμοποιείτε ποντίκι ή ένα φυσικό touchpad για να ελέγξετε τον κέρσορά σας μπορεί να φαίνεται περιττό να έχετε ένα δεύτερο μέσο ελέγχου του κέρσορα, έτσι ποια η χρησιμότητα του εικονικού touchpad;

Η σημασία του εικονικού touchpad γίνεται εμφανής όταν τα Windows 10 λειτουργούν σε μια οθόνη αφής. Τώρα, τα Windows 10 μπορούν να βρεθούν σε tablet ή υβριδικούς φορητούς υπολογιστές (2 in 1 laptop) όπου η πλοήγηση μέσω της οθόνης αφής είναι σημαντική. Δεν είναι πάντα βολική (ή ακόμα και δυνατή) η χρήση mouse σε αυτές τις συσκευές και εδώ τη λύση έρχεται να δώσει το εικονικό touchpad επιτρέποντας στους χρήστες να μετακινούν τον κέρσορα χειροκίνητα.

Υπάρχουν ορισμένοι λόγοι για τους οποίους κάποιος θα επέλεγε το εικονικό touchpad στην οθόνη αφής. Για παράδειγμα, αν διαπιστώσετε ότι θέλετε να εκτελέσετε εργασίες που περιλαμβάνουν την τοποθέτηση του κέρσορα πάνω από τα στοιχεία, είναι ευκολότερο να το κάνετε σε ένα touchpad και στη συνέχεια να χρησιμοποιήσετε πλήκτρα αφής. Αν χρησιμοποιείτε οθόνη αφής και θέλετε να επεκτείνετε την επιφάνεια εργασίας σας σε μια δεύτερη οθόνη που δεν είναι αφής, είναι αδύνατο να αλληλεπιδράσετε με το εκτεταμένο τμήμα της επιφάνειας εργασίας. Σε αυτήν την περίπτωση, ένα εικονικό touchpad σάς επιτρέπει να έχετε πρόσβαση στη δεύτερη οθόνη και να αλληλεπιδράσετε με αυτήν.

Ενεργοποίηση του εικονικού touchpad
Η ενεργοποίηση του εικονικού touchpad μπορεί να γίνει κάνοντας δεξί κλικ (ή αν χρησιμοποιείτε οθόνη αφής, πατώντας παρατεταμένα) στην γραμμή εργασιών και επιλέγοντας «Show touchpad button» ή «Εμφάνιση πλήκτρου αφής». Θα δείτε αυτήν την επιλογή μόνο αν χρησιμοποιείτε Windows 10 σε μια συσκευή με λειτουργίες αφής.


Θα δείτε τώρα ένα εικονίδιο στη γραμμή εργασιών που μοιάζει με touchpad. Όταν κάνετε κλικ πάνω στο εικονίδιο, θα ανοίξει το εικονικό touchpad. Μπορείτε να αλληλεπιδράσετε με αυτό το touchpad είτε με τον κέρσορα είτε μέσω της οθόνης αφής.


Εκτός από το γεγονός ότι πρόκειται για εικονικό touchpad, λειτουργεί όπως ακριβώς ένα φυσικό touchpad σε ένα φορητό υπολογιστή. Τα δύο κάτω κουμπιά είναι για αριστερό και δεξί κλικ και το κύριο πλαίσιο είναι για τη μετακίνηση του κέρσορα. Απλώς αγγίξτε το δάχτυλό σας στην επιφάνεια αφής σαν να ήταν φυσικό touchpad, και τα Windows 10 θα «μεταφράσουν» κανονικά τις κινήσεις σας.

Χρήση και προσαρμογή των χειρονομιών
Οι προχωρημένοι χρήστες θα ανακαλύψουν επίσης ότι οι χειρονομίες touchpad των Windows 10 λειτουργούν κανονικά και στο εικονικό touchpad. Οι χειρονομίες είναι ιδανικός τρόπος για να αποκτήσετε πρόσθετη λειτουργικότητα (και άρα να αυξήσετε την παραγωγικότητά σας) με λίγη προσπάθεια. Εάν θέλετε να ορίσετε χειρονομίες, κάντε κλικ στο κουμπί Έναρξη και, στη συνέχεια, στις Ρυθμίσεις στα αριστερά.

Στα δεξιά υπάρχουν πολλές επιλογές για τη ρύθμιση των χειρονομιών. Όλες αυτές οι χειρονομίες λειτουργούν και με το εικονικό touchpad, γι’ αυτό βεβαιωθείτε ότι τις έχετε ελέγξει όλες και ρυθμίστε αυτές που θέλετε να χρησιμοποιήσετε. Για να χρησιμοποιήσετε αυτές τις χειρονομίες στο εικονικό touchpad, απλά εκτελέστε τις στην επιφάνεια αφής όπως θα κάνατε σε ένα φυσικό touchpad.

Τέλος, το εικονικό touchpad σας επιτρέπει να μετακινήσετε τον κέρσορα όπως θα κάνατε με το ποντίκι ή με ένα φυσικό touchpad, έτσι ώστε να εργάζεστε χωρίς κανέναν περιορισμό.Διάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα