Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Τιμή: 

Πώς να ρυθμίσετε το game controller σας στα Windows 10

Νοε 08 2017
Δείτε πώς μπορείτε να ρυθμίσετε το game controller στα Windows 10 για απόλυτη ακρίβεια στο παιχνίδι σας.
Πώς να ρυθμίσετε το game controller σας στα Windows 10
Τα περισσότερα σύγχρονα χειριστήρια είναι «plug-and-play», δηλαδή συνδέονται στον υπολογιστή και μπορείτε να παίξετε το αγαπημένο σας παιχνίδι, χωρίς να κάνετε κάποια ιδιαίτερη ρύθμιση. Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις που πρέπει να κάνετε τις απαραίτητες ρυθμίσεις για να λειτουργήσει σωστά το χειριστήριο σας. Για παράδειγμα, εάν χρησιμοποιείτε USB adapter, ίσως βρείτε ότι οι αναλογικοί μοχλοί δεν είναι τόσο ακριβείς όσο θα έπρεπε, επομένως χρειάζονται το απαραίτητο «καλιμπράρισμα».

Ανάλογα με το χειριστήριο που χρησιμοποιείτε, το όνομα και το εικονίδιο μπορεί να είναι ελαφρώς διαφορετικά. Στον οδηγό που ακολουθεί, χρησιμοποιούμε το Xbox 360 controller που απαιτεί ειδικό δέκτη για ασύρματη σύνδεση στον υπολογιστή. Ωστόσο, τα ίδια βήματα ισχύουν για τη ρύθμιση οποιουδήποτε controller.

Άνοιγμα του Οδηγού Βαθμονόμησης στα Windows 10
Το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνετε μόλις συνδέσετε το χειριστήριό σας είναι να ανοίξετε τον οδηγό βαθμονόμησης των Windows. Ανοίξτε τον Πίνακα Ελέγχου από το μενού Έναρξη. Βεβαιωθείτε ότι δεν ανοίξατε την εφαρμογή Ρυθμίσεις των Windows 10. Αν το κάνετε, θα χρειαστεί να μεταβείτε στις Συσκευές > Εκτυπωτές και σαρωτές και Συσκευές και εκτυπωτές που βρίσκεται πάνω δεξιά. Διαφορετικά, πληκτρολογήστε «Control panel» (ή πίνακας ελέγχου) στο πλαίσιο αναζήτησης στη γραμμή εργασιών.Κάντε κλικ στην επιλογή [Συσκευές και εκτυπωτές] για να ανοίξετε τη λίστα συσκευών που είναι συνδεδεμένες στον υπολογιστή σας. Στη συνέχεια, εντοπίστε το εικονίδιο του χειριστηρίου σας. Βεβαιωθείτε ότι δεν το έχετε μπερδέψει με τον ασύρματο αντάπτορα του χειριστηρίου καθώς δεν παρέχει επιλογές βαθμονόμησης. Κατόπιν κάντε δεξί κλικ στο εικονίδιο του controller και επιλέξτε [Ρυθμίσεις ελεγκτή παιχνιδιών]. Στην οθόνη επιλογών στο αναδυόμενο παράθυρο, κάντε κλικ στο κουμπί [Ιδιότητες].
Στο επόμενο παράθυρο κάντε κλικ στην καρτέλα [Ρυθμίσεις] και έπειτα κλικ στον κουμπί με τίτλο [Μικρορύθμιση] (ή Calibrate…) για να ανοίξετε το εργαλείο βαθμονόμησης. Λάβετε υπόψη ότι σε περίπτωση που ρυθμίσετε εσφαλμένα το χειριστήριό σας, θα βρείτε επίσης το κουμπί [Επαναφορά των προεπιλογών]. Αυτή η επιλογή θα επαναφέρει όλες τις ρυθμίσεις στις προεπιλεγμένες τιμές.Αφού ανοίξει το εργαλείο βαθμονόμησης, μπορείτε να ακολουθήσετε τις οδηγίες στην οθόνη για να αποκτήσετε καλύτερο έλεγχο στους αναλογικούς μοχλούς. Έπειτα, στο κύριο παράθυρο κάντε κλικ στο κουμπί [Επόμενο] για να προχωρήσετε. Το πρώτο παράθυρο θα βαθμονομήσει τον αριστερό μοχλό χρησιμοποιώντας ένα εργαλείο που ονομάζεται «Μικρορύθμιση άξονα». Αφού εισάγετε τη ρύθμιση που θέλετε, πατήστε οποιοδήποτε πλήκτρο στο χειριστήριό σας (π.χ το πλήκτρο «Α») ή κάντε κλικ στο κουμπί [Επόμενο] στο παράθυρο βαθμονόμησης.

 
 
Έπειτα, πιέστε το μοχλό ελέγχου σε όλες τις γωνίες, και κατόπιν πιέστε οποιοδήποτε άλλο πλήκτρο στο χειριστήριο. Αν θέλετε να δείτε τις ακέραιες τιμές (που το χειριστήριο στέλνει στον υπολογιστή), μπορείτε να επιλέξετε το κουτάκι δίπλα στο στοιχείο [Εμφάνιση ανεπεξέργαστων δεδομένων]. Στη συνέχεια, στρέψτε τον αριστερό μοχλό στο κέντρο και πιέστε οποιοδήποτε άλλο πλήκτρο στο χειριστήριο.Το επόμενο παράθυρο μετρά τον Άξονα Ζ. Στο χειριστήριο που ρυθμίζουμε στον οδηγό μας, αλλά και στο Xbox One controller, αυτό ελέγχεται από τις σκανδάλες (LT και RT) στο πίσω μέρος της συσκευής. Επομένως θα πρέπει να πιέσετε την αριστερή και δεξιά σκανδάλη διαδοχικά για να έχετε ένα πλήρες εύρος «κίνησης» από 0% έως 100%. Αφού το κάνετε αυτό, πιέστε οποιοδήποτε άλλο πλήκτρο στο χειριστήριο.Η περιστροφή Χ αντιστοιχεί στην αριστερή και δεξιά κίνηση του δεξιού μοχλού. Μετακινήστε τη γραμμή ελέγχου προς τα αριστερά, στη συνέχεια προς τα δεξιά και έπειτα πατήστε οποιοδήποτε πλήκτρο στο χειριστήριο. Στο επόμενο παράθυρο μετακινήστε το δεξιό μοχλό ελέγχου προς τα επάνω και προς τα κάτω για να εισάγετε την περιστροφή Υ και, στη συνέχεια, πατήστε οποιοδήποτε πλήκτρο στο χειριστήριο. Κάντε κλικ στο πλήκτρο [Τέλος] για να ολοκληρώσετε τη βαθμονόμηση. Στο παράθυρο ιδιοτήτων του controller, κάντε κλικ στο πλήκτρο [Εφαρμογή] για να εφαρμόσετε τις ρυθμίσεις σας.Αν χρειάζεστε καλύτερο έλεγχο του παιχνιδιού σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα ενσωματωμένα εργαλεία βαθμονόμησης των Windows 10 για να κάνετε ορισμένες προσαρμογές. Με αυτό τον απλό τρόπο μπορείτε να βελτιώσετε σημαντικά την ακρίβεια του controller σας.Διάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα