Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Τιμή: 

SSD σε Mac: Από άλλο πλανήτη!

Νοε 03 2017
Μόνο τυχαίες δεν είναι οι εκρηκτικές επιδόσεις των Mac που χρησιμοποιούν SSD.
SSD σε Mac: Από άλλο πλανήτη!
Επιλέγοντας υπολογιστή, όταν ξεπερνάμε τη μέση τιμή και στοχεύουμε σε επιδόσεις, περιμένουμε στα χαρακτηριστικά να δούμε το γνωστό SSD (ή Solid State Drive) αντί για HDD (μηχανικό δίσκο). Είναι επίσης γνωστό και σαφές ότι ο SSD, σε γενικές γραμμές, είναι σαφώς πολύ πιο γρήγορος από κανονικό σκληρό δίσκο. Οπότε, στόχος θα πρέπει να είναι να αποκτηθεί ο μεγαλύτερος σε χωρητικότητα SSD. Φυσικά, όπως συνέβαινε πάντα και με τους κανονικούς δίσκους, δεν είναι όλα τα SSD το ίδιο γρήγορα, ακόμη και αν είναι σχεδόν πάντοτε γρηγορότερα από οποιονδήποτε σκληρό δίσκο.Τα SSD που χρησιμοποιεί η Apple δεν… αστειεύονται.

Όταν όμως επιλέγουμε σύστημα, desktop ή laptop, είναι πολύ εύκολο να δούμε τη χωρητικότητα του SSD της σύνθεσης, όχι όμως την ταχύτητά του. Ο μόνος τρόπος να μάθει οποιοσδήποτε τι μπορεί να περιμένει λοιπόν από κάποιο SSD είναι να κάνει την κατάλληλη έρευνα.Η διαφορά αυτή αντιστοιχεί μόλις σε μια γενιά hardware. Το άλμα έγινε από το ένα μοντέλο στο επόμενό του.

Εκτός αν έχει μπροστά του Mac. Η Apple συνηθίζει, ή έχει παράδοση αν προτιμάτε, να χρησιμοποιεί την ταχύτερη μνήμη flash που μπορεί να βρει κάθε φορά. Ακόμη και όταν γίνεται αναβάθμιση στα σημεία σε κάποιο μοντέλο, στα ψιλά γράμματα κρύβεται συχνά πυκνά η μετάβαση σε ταχύτερο SSD. Όταν είναι να γίνει άλμα μάλιστα, η βελτίωση στις ταχύτητες εγγραφής και ανάγνωσης είναι συνήθως από 50% και πάνω. Τόσο σοβαρά παίρνει το συγκεκριμένο ζήτημα η αμερικανική εταιρεία και στις τελευταίες συνεντεύξεις Τύπου που φρόντιζε να αναφέρει και τις συγκεκριμένες ταχύτητες, για τις οποίες κάνει λόγο και στη σελίδα του κάθε προϊόντος στην επίσημη ιστοσελίδα της. Ακόμη κι έτσι, τα στοιχεία αυτά δεν αναφέρονται ούτε σε καρτελάκια ούτε κάπου πέρα από τις επίσημες αυτές πηγές όταν κάποιος αποφασίζει να διαλέξει το σύστημα που θέλει να αγοράσει.

Πόσο γρήγορα είναι λοιπόν τα SSD που χρησιμοποιεί σχεδόν σε όλα της τα συστήματα η Apple; Μπορείτε να υπολογίζεται σε περίπου 3GB το δευτερόλεπτο στην ανάγνωση και περίπου 2GB στην εγγραφή που, παραδοσιακά, είναι πιο απαιτητική και συγκριτικά πιο αργή διαδικασία. Αν ψάξετε για SSD με ανάλογες ταχύτητες στο εμπόριο θα δείτε σε τι τιμές κινούνται. Θα δείτε επίσης πόσο πιο αργά είναι τα τυπικά SSD που υπόσχονται το ένα τέταρτο, αν όχι το ένα έκτο της ταχύτητας, ανάλογα με το αν μιλάμε για εγγραφή ή ανάγνωση δεδομένων.Κι επειδή τα άλματα συνεχίζονται, δείτε σε τι ταχύτητες κινούνται τα SSD σε Mac του 2017.

Οι εξαιρετικά υψηλές ταχύτητες των SSD που διαλέγει η Apple κάνουν σίγουρα τη διαφορά σε επαγγελματική χρήση και όχι μόνο, ειδικά αν εργάζεται κανείς με βίντεο σε καλή ποιότητα που σημαίνει και τεράστια αρχεία. Επιπλέον κάνουν το σύστημα ακόμη πιο σβέλτο σε αυτονόητες και καθημερινές διεργασίες. Και όταν κάνουμε πολύ βαριά χρήση και γεμίζει η διαθέσιμη RAM που έχουμε, οπότε αρχίζει να χρησιμοποιεί το σύστημα το SSD για κάποια πράγματα, η τεράστια ταχύτητα του τελευταίου κάνει τη διεργασία να απέχει έτη φωτός από τον... τρόμο που προκαλούσε κάποτε η ανάλογη μετάπτωση σε σκληρό δίσκο HDD.

Όποιον Mac και να διαλέξετε, οι πιθανότητες λένε ότι θα καταλήξετε με εξαιρετικά γρήγορο SSD, έστω και αν δεν κάνετε ποτέ βουτιά στις σχετικές πληροφορίες για να βρείτε τους αριθμούς.Διάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα