Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Τιμή: 

3 εφαρμογές για time-lapse video με το Android smartphone ή tablet

Οκτ 10 2014
Χρησιμοποιήστε μόνο την Android συσκευή σας για να δημιουργήσετε εντυπωσιακά time-lapse videos που θα κερδίσουν αμέτρητα likes.
3 εφαρμογές για time-lapse video με το Android smartphone ή tablet
Ακόμα κι αν δε γνωρίζετε τον όρο «time-lapse», σίγουρα θα έχετε δει πολλά βίντεο που έχουν τραβηχτεί ή φτιαχτεί με αυτή την τεχνική.

Αν λοιπόν ο όρος δε σας θυμίζει κάτι, ρίξτε μια ματιά σε αυτό το εντυπωσιακό βίντεο. Η παραγωγή του γίνεται με διαδοχικές λήψεις (φωτογραφίες) του ίδιου κάδρου σε τακτά χρονικά διαστήματα και τη «συρραφή τους» σε ένα βίντεο κανονικής ή μεγαλύτερης ταχύτητας. Με αυτή την τεχνική (lapsing) δημιουργείται ένα βίντεο ομαλής αναπαραγωγής στο οποίο όμως ο χρόνος τρέχει πιο γρήγορα.

Έτσι, για παράδειγμα, μέσα σε ένα λεπτό μπορείτε να απολαύσετε την κίνηση των σύννεφων στον ουρανό σε διάστημα μιας εβδομάδας, ένα λουλούδι να ανθίζει ή ένα φρούτο να αποσυντίθεται. Μπορείτε επίσης να καταγράψετε έναν πολυσύχναστο δρόμο τη νύχτα, με τα φώτα των αυτοκινήτων να δημιουργούν γραμμές, κάτι που σίγουρα έχετε δει στην τηλεόραση.

Μέχρι πριν από λίγο καιρό, όλα αυτά απαιτούσαν μια καλή φωτογραφική μηχανή DSLR, ενώ αργότερα η τεχνική προστέθηκε και σε αρκετές hi-end point-and-shoot μηχανές. Προσφάτως, τη σκυτάλη πήραν τα hi-end smartphones ενσωματώνοντας την τεχνική αυτή στις φωτογραφικές δυνατότητές τους, ενώ πολύ γρήγορα εμφανίστηκαν πολλές εφαρμογές στα online stores που έδιναν αυτή τη δυνατότητα σε όλα τα smartphones και τα tablets. Φυσικά, ένα καλό αποτέλεσμα προϋποθέτει η Android συσκευή σας να διαθέτει μια αξιόλογη κάμερα, ειδικά αν θέλετε να δημιουργήσετε κάποιο νυχτερινό time-lapse βίντεο. Επιλέξαμε 3 από τις καλύτερες εφαρμογές για Android που διαθέτουν δωρεάν έκδοση για να τις δοκιμάσετε και, αν σας αρέσουν, μπορείτε να «ξεκλειδώσετε» όλες τις δυνατότητές τους με ένα πολύ μικρό αντίτιμο.

Lapse It


Η εφαρμογή είναι η πιο δημοφιλής στο Google Play και έχει διακριθεί πολλές φορές. Εκμεταλλεύεται κάθε δυνατότητα της κάμερας, ενώ σας επιτρέπει να ρυθμίσετε την έκθεση, την ισορροπία λευκού και την εστίαση, καθώς και να επιλέξετε κάποιο σετ έτοιμων ρυθμίσεων (σκηνές) πριν τη λήψη. Στη πλήρη έκδοση σας επιτρέπει να πάρετε λήψεις με τη μέγιστη ανάλυση και να δημιουργήσετε βίντεο Full HD 1080p. Μπορείτε να τραβήξετε με ταχύτητα έως 10 frames το δευτερόλεπτο αλλά αυτό δε συνίσταται ειδικά αν η διάρκεια λήψης είναι μεγάλη καθώς η διαδικασία του rendering θα καθυστερήσει πολύ χωρίς να προσφέρει κάτι ουσιαστικό στην ποιότητα. Εκτός από τη λήψη που τραβάτε με την εφαρμογή, μπορείτε να εισάγετε άλλες λήψεις από τη συλλογή σας ή ακόμα και λήψεις που τραβήξατε με τη μηχανή DSLR ή τη GoPro. Στο τελικό αποτέλεσμα μπορείτε να προσθέσετε μουσική, να κάνετε trimming σε πλάνα και να εφαρμόσετε χρωματικά εφέ, ενώ η «επιτάχυνση» του παραγόμενου βίντεο μπορεί να φτάσει τα 240x με βήμα χιλιοστού του δευτερολέπτου. Το τελικό βίντεο μπορείτε να το μοιραστείτε στο Facebook, στο YouTube, στο Instagram, κ.ά. Ένα από τα «δυνατά χαρτιά» της εφαρμογής είναι το εξαιρετικό περιβάλλον της.
Δείτε το βίντεο


 
Framelapse – Time Lapse Camera


Η εφαρμογή Framelapse (πρώην Droid Timelapse) ακολουθεί μία τελείως διαφορετική προσέγγιση από τη Lapse It καθώς τραβάει σε βίντεο διατηρώντας πλάνα ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Αυτό σημαίνει πως δεν τραβά φωτογραφίες που πιάνουν χώρο και πως δεν απαιτείται κάποιο rendering, οπότε αμέσως μετά την αρχική λήψη το βίντεο είναι έτοιμο για αναπαραγωγή. Βέβαια, πριν από τη λήψη θα πρέπει να καθορίσετε κάποιες παραμέτρους όπως τα τακτά διαστήματα μεταξύ των πλάνων, τη διάρκεια του βίντεο, την αυτόματη εστίαση, την ισορροπία λευκού, την ανάλυση, τα πιθανά χρωματικά εφέ και πολλά άλλα. Μία ενσωματωμένη λειτουργία υπολογισμού μπορεί να σας ενημερώσει για τη διάρκεια της εγγραφής, ενώ το βίντεο που παράγεται είναι τύπου MP4 με ανάλυση έως 1080p. Η εφαρμογή υποστηρίζει την οπίσθια, αλλά και τη μπροστινή κάμερα. Αξίζει να σημειωθεί πως διαθέτει επίσης δυνατότητα λήψης με την οθόνη κλειστή ώστε η κατανάλωση ενέργειας να είναι μικρότερη.
Δείτε το βίντεοTime Lapse


Η τρίτη από τις εφαρμογές που επιλέξαμε απευθύνεται μόνο σε κατόχους συσκευών Xperia της Sony (με Android από 4.1.2 και πάνω) και είναι η μοναδική που υποστηρίζει ανάλυση 4K στη λήψη και στο παραγόμενο τελικό βίντεο. Η ανάλυση 4Κ «ξεκλειδώνει» με πληρωμή της συγκεκριμένης δυνατότητας μέσα από την εφαρμογή, ενώ οι άλλες αναλύσεις (480p, 720p, 1080p) δεν απαιτούν πληρωμή. Επίσης, για την ανάλυση 4Κ, η συσκευή πρέπει να διαθέτει κάμερα με ανάλυση 9MP τουλάχιστον. Και αυτή η εφαρμογή ακολουθεί τη διαδικασία που απαιτεί σύλληψη των εικόνων και στη συνέχεια rendering για να παραχθεί το τελικό βίντεο. Μπορείτε να ρυθμίσετε τα χρονικά διαστήματα μεταξύ των λήψεων, την έκθεση και την ισορροπία λευκού, ενώ υποστηρίζεται λήψη έως 24 ώρες.
Δείτε το βίντεο

Διάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα