Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Τιμή: 

Apple iPad Air 2

Οκτ 22 2014
Η Apple, πιστή στο ραντεβού της με τους χρήστες, παρουσίασε τα νέα iPad, με το iPad Air 2 να ενθουσιάζει, ενσωματώνοντας νέα χαρακτηριστικά που όλοι περιμέναμε ανυπόμονα.
Apple iPad Air 2
Μετά την ανακοίνωση των νέων iPhone, iPhone 6 και 6 plus και της έκδοσης 8 του iOS, ήταν αναμενόμενο να πάρουν σειρά τα αγαπημένα iPad της εταιρείας. Η Apple, πιστή στο ραντεβού με τους φίλους της κάθε χρόνο, ανακοίνωσε πρόσφατα την κυκλοφορία των νέων iPad Air 2 και iPad mini 3 (το εξετάζουμε σε επόμενο άρθρο) ενσωματώνοντας νέα χαρακτηριστικά που γνωρίσαμε στα νέα iPhone και το iOS 8.

Η πρώτη... πρωτιά που φέρνει το iPad Air 2 είναι, σύμφωνα με την Apple, αυτή του πιο λεπτού tablet στον κόσμο. Με πάχος μόλις 6,1 χιλιοστά, το νέο iPad Air είναι κατά 1,4 χιλιοστά πιο λεπτό από τον «πρόγονό» του ή, αν προτιμάτε, κατά 18%. Παράλληλα, το βάρος του μειώθηκε ακόμα κατά 30 γραμμάρια σε σχέση με το iPad Air, το οποίο είχε κάνει τη μεγάλη διαφορά σε σχέση με τα προηγούμενα μοντέλα (γι’ αυτό εξάλλου ονομάστηκε και “Air”). Η κατασκευή παραμένει όπως τη γνωρίζαμε, με το αλουμίνιο να κυριαρχεί και να δίνει στη συσκευή από το πρώτο κράτημα μια αίσθηση στιβαρότητας.Με πάχος μόλις 6,1 χιλιοστά, το νέο iPad Air είναι κατά 1,4 χιλιοστά πιο λεπτό από τον «πρόγονό» του ή, αν προτιμάτε, κατά 18%.

Με τη διαγώνιο και την ανάλυση να παραμένουν στις ίδιες τιμές που συνηθίσαμε στα τρία τελευταία μοντέλα (3ης , 4ης γενιάς και Air), 9,7’’ και 2048x1536 αντίστοιχα, θα έλεγε κανείς πως η Apple δεν έκανε κάποια βελτίωση στην οθόνη, κάτι που φυσικά δεν είχε ανάγκη να κάνει με τη μοναδική ποιότητα που προσφέρει. Κι όμως, στο iPad Air 2 αυτή η εξαιρετική οθόνη έγινε ακόμα καλύτερη. Τα χρώματά της έγιναν πιο πλούσια, η αντίθεση καλύτερη και οι εικόνες πιο ευκρινείς, χάρη στη μετατροπή των τριών επιπέδων της οθόνης (LCD panel, αισθητήρας αφής, γυαλί προστασίας) σε μόλις ένα! Τα κενά που υπήρχαν στα τρία επίπεδα των προηγούμενων εκδόσεων δημιουργούσαν αντανακλάσεις, φαινόμενα που πλέον δεν υφίστανται στη νέα έκδοση η οποία μειώνει το θάμπωμα κατά 56%. Παράλληλα, η Apple βελτίωσε την ευαισθησία της οθόνης στην αφή, κάτι που γίνεται αντιληπτό ιδίως όταν το δάχτυλο κάνει γρήγορες κινήσεις όπως στα παιχνίδια.Τα χρώματά της οθόνης του iPad Air 2 είναι πλέον πιο πλούσια, η αντίθεση καλύτερη και οι εικόνες πιο ευκρινείς, χάρη στη μετατροπή των τριών επιπέδων της οθόνης (LCD panel, αισθητήρας αφής, γυαλί προστασίας) σε μόλις ένα!

Αν οι βελτιώσεις στην οθόνη δε σας εντυπωσίασαν, αυτό σίγουρα θα το καταφέρει ο νέος επεξεργαστής A8X που είναι ειδικά κατασκευασμένος για το νέο tablet. Πρόκειται για έναν επεξεργαστή με αρχιτεκτονική 64-bit δεύτερης γενιάς που ενσωματώνει 3 δις transistors και προσφέρει 40% καλύτερη απόδοση από τον Α7 του iPad Air, ενώ και η μονάδα επεξεργασία γραφικών είναι ταχύτερη κατά 2,5 φορές. Το παρόν στο νέο iPad δίνει και η τεχνολογία Metal που γνωρίσαμε στα iPhone 6 και επιτρέπει στη CPU και τη GPU να συνεργάζονται για την καλύτερη απόδοση λεπτομερειών και σύνθετων οπτικών εφέ. Όπως καταλαβαίνετε, το iPad Air 2 μπορεί να ανταποκριθεί με άνεση σε ό,τι κι αν τρέξετε, ακόμα και στα πιο απαιτητικά παιχνίδια προσφέροντας γραφικά που κόβουν κυριολεκτικά την ανάσα. Φυσικά, και από αυτήν τη συσκευή δε λείπει ο συνεπεξεργαστής M8, ο οποίος επεξεργάζεται τα δεδομένα που προέρχονται από τους αισθητήρες ώστε να μην φορτώνεται με αυτά ο κεντρικός επεξεργαστής.

Πολύ μεγάλες είναι και οι βελτιώσεις που αφορούν στις κάμερες καθώς έχουν αναβαθμιστεί σημαντικά και οι δύο. Η iSight «ανέβηκε» σε ανάλυση 8MP (3264x2448) προσφέροντας εκπληκτικές φωτογραφίες και βίντεο HD 1080p, ενώ εμπλουτίστηκε σε νέα τεχνολογία και χαρακτηριστικά. Ο επεξεργαστής εικόνας που πλέον βρίσκεται μέσα στον πανίσχυρο Α8Χ προσφέρει βελτιωμένη ανίχνευση προσώπου και καλύτερη μείωση του θορύβου. Παράλληλα, η iSight διαθέτει burst mode για διαδοχική λήψη φωτογραφιών και υποστηρίζει εγγραφή βίντεο σε time-lapse και slo-mo 120fps (το πρώτο υπήρχε και στο προηγούμενο iPad Air, το δεύτερο όχι). Αναβάθμιση όμως δέχτηκε και η FaceTime κάμερα. Αν και ο αισθητήρας παρέμεινε στα 1,2MP, το μεγαλύτερο διάφραγμα του f/2.2 επιτρέπει 81% περισσότερο φως διευκολύνοντας τη χρήση της κάμερας σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.O επεξεργαστής του iPad Air 2ακολουθεί αρχιτεκτονική 64-bit δεύτερης γενιάς που ενσωματώνει 3 δις transistors και προσφέρει 40% καλύτερη απόδοση από τον Α7 του iPad Air.

Με την Apple να δίνει τεράστια σημασία στις ηλεκτρονικές πληρωμές μέσω Apple Pay, ήταν σίγουρη η ενσωμάτωση του Touch ID στο νέο iPad. Πλέον, το iPad μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να πληρώσετε σε σημεία που υποστηρίζουν το Apple Pay, ενώ ο συνδυασμός του Touch ID και του iOS 8 σας επιτρέπει πλήθος λειτουργιών με την αναγνώριση του δαχτυλικού αποτυπώματός σας, όπως το ξεκλείδωμα της συσκευής, η άμεση είσοδός σας σε εφαρμογές που προστατεύονται με συνθηματικό, καθώς και οι εύκολες αγορές από το iTunes και το App Store. Αξίζει επίσης να σημειώσουμε πως στους αισθητήρες έχει προστεθεί πλέον το μπαρόμετρο.

Με τις hi-end συσκευές του ανταγωνισμού να έχουν υιοθετήσει εδώ και καιρό το πρότυπο 802.11ac στην ασύρματη σύνδεση Wi-Fi, θα ήταν μάλλον απίθανο να μη το συναντούσαμε στο iPad Air 2. Με το νέο πρότυπο και φυσικά την υποστήριξη στο MIMO, η Apple αναφέρει ταχύτητες που φτάνουν τα 866Mbps, ενώ σημαντική βελτίωση θα δουν και οι χρήστες σε δίκτυα 4G. Βελτιώσεις έχουν γίνει και στη συνεργασία της συσκευής με το Apple TV καθώς μέσω AirPlay είναι δυνατό το ασύρματο streaming και η προβολή της οθόνης του iPad στην τηλεόραση χωρίς την υποδομή του οικιακού δικτύου σας. Ακόμα πιο σημαντικές είναι οι εξελίξεις που αφορούν στην κάρτα SIM του μοντέλου Wi-Fi + Cellular, ωστόσο δε θα επεκταθούμε σε αυτό προς το παρόν μέχρι να δούμε τι θα συμβεί με τα data plans στη χώρα μας. Το σίγουρο είναι πως, όταν βρίσκεστε σε ένα ταξίδι στο εξωτερικό θα μπορείτε να επιλέγετε το data plan ενός τοπικού παρόχου που σας βολεύει ανάλογα με τη διάρκεια του ταξιδιού σας.Με την Apple να δίνει τεράστια σημασία στις ηλεκτρονικές πληρωμές μέσω Apple Pay, ήταν σίγουρη η ενσωμάτωση του Touch ID στο νέο iPad.

Φυσικά, όλα τα παραπάνω υποστηρίζονται και συνδυάζονται άψογα από το iOS 8 που δίνει νέες διαστάσεις στη συσκευή. Αν και έχουμε αναφερθεί εκτενώς στο λειτουργικό σύστημα της Apple, δε μπορούμε να μην αναφέρουμε την εξαιρετική συνεργασία μεταξύ των συσκευών iOS που επιτρέπει να αφήνετε μια λειτουργία στη μία συσκευή και να συνεχίζετε σε μια άλλη συσκευή ακριβώς από εκεί που είχατε μείνει.

Το iPad Air 2 κυκλοφορεί σε δύο εκδόσεις σχετικά με τη δυνατότητα σύνδεσης – Wi-Fi και Wi-Fi + Cellular, αλλά και σε τρεις εκδόσεις σε σχέση με την χωρητικότητα του αποθηκευτικού χώρου – 16, 64 και 128GB – οπότε συνολικά τα μοντέλα είναι 6. Πάντως, όποιο κι αν επιλέξετε, είναι βέβαιο ότι θα μείνετε ενθουσιασμένοι. Προφανώς η Apple ένιωσε τον ανταγωνισμό, ενώ η έλευση του Nexus 9 (περισσότερα σε επόμενο άρθρο) σίγουρα πίεσε την εταιρεία να βάλει τα δυνατά της. Και προφανώς τα έβαλε...


Δείτε τα βίντεο:Διάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα