Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Τιμή: 

Apple iPad mini 3

Οκτ 23 2014
Μπορεί το iPad Air 2 να εντυπωσιάζει με τα νέα χαρακτηριστικά του, ωστόσο στο νεότερο iPad mini η Apple προτίμησε να προσθέσει ελάχιστα στοιχεία και να διατηρήσει το κόστος σε ανταγωνιστικό επίπεδο.
Apple iPad mini 3
Η Apple μας έχει συνηθίσει να «φορτώνει» τα νέα μοντέλα της με αρκετά χαρακτηριστικά που να δίνουν σημαντικούς λόγους σε κάποιους να αναβαθμίσουν τις συσκευές τους. Τόσο τα νέα iPhone, iPhone 6 και 6 plus, όσο και το iPad Air 2 – αν και δεν φέρνουν «επαναστάσεις» - διαθέτουν ελκυστικά χαρακτηριστικά που μπορούν να οδηγήσουν ακόμα και τους κατόχους της προηγούμενης έκδοσής τους να τα αποκτήσουν. Ωστόσο, δε συμβαίνει το ίδιο με το νέο iPad mini 3 που έρχεται να αντικαταστήσει τη δεύτερη έκδοση, γνωστή ως iPad mini with Retina.Στο iPad mini 3 έχουν διατηρηθεί η κυριαρχία του αλουμίνιου, το λεπτό πλαίσιο και το πάχος των 7,5 χιλιοστών του προηγούμενου μοντέλου.

Αν θυμάστε, η μετάβαση από το πρώτο iPad mini στο δεύτερο ήταν σημαντική για δύο λόγους κυρίως: την οθόνη Retina και τον επεξεργαστή A7 (και η γενικότερη επεξεργαστική ισχύς). Αν και οι διαφορές τους λοιπόν ήταν ελάχιστες ήταν πολύ σημαντικές και φυσικά καθόρισαν την επιτυχία που σημείωσε η δεύτερη έκδοση. Με την οθόνη του mini 2 να «εκτινάσσεται» στην ανάλυση 2048x1536 και την πυκνότητα στα 326ppi σε σχέση με τη 1024x768 και τα 163ppi αντίστοιχα του πρώτου mini υπήρχε ήδη ένας καλός πρώτος λόγος για αναβάθμιση. Ο δεύτερος ήταν η αντικατάσταση του επεξεργαστή Α5 από τον Α7, ο οποίος έφερε μαζί του το συνεπεξεργαστή Μ7 για την επεξεργασία δεδομένων προερχόμενα από τους αισθητήρες και μια πολύ ταχύτερη μονάδα επεξεργασίας γραφικών (PowerVR G6430). 
Όπως το iPad mini with Retina, έτσι και το iPad mini 3 διαθέτει επεξεργαστή Α7 ο οποίος συνοδεύεται από το συνεπεξεργαστή Μ7 για την επεξεργασία δεδομένων προερχόμενα από τους αισθητήρες και τη μονάδα επεξεργασίας γραφικών PowerVR G6430.

Στη μετάβαση από το δεύτερη στην τρίτη γενιά iPad mini τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά. Σκοπός της Apple ήταν να διατηρήσει το tablet της στις πρώτες θέσεις της κατηγορίας του, το κόστος προσιτό και να προσθέσει μόνο τα «απολύτως απαραίτητα». Έτσι, οθόνη και επεξεργαστής παρέμειναν ίδια, χωρίς καμία αλλαγή απολύτως. Ρίχνοντας όμως μια ματιά στον ανταγωνισμό (Galaxy Tab S) μπορούμε εύκολα να διαπιστώσουμε πως το νέο iPad mini – ακόμα και με τα περσινά χαρακτηριστικά – παραμένει στην κορυφή. Ας μην ξεχνάμε επίσης πως ο μεγάλος επερχόμενος αντίπαλος των iPad που ακούει στο όνομα Nexus 9 φέρει την ίδια ανάλυση στις 8,9 ίντσες. Οπότε, μάλλον ποτέ δε θα μάθουμε αν η Apple απλά επαναπαύθηκε στο πετυχημένο iPad mini with Retina.Η πιο σημαντική διαφορά της τρίτης έκδοσης από τη δεύτερη του iPad mini είναι η προσθήκη του Touch ID, το οποίο σε συνδυασμό με το iOS 8, δίνει νέες δυνατότητες όπως το ξεκλείδωμα της συσκευής, την άμεση είσοδο σε εφαρμογές που προστατεύονται με συνθηματικό, τις εύκολες αγορές από το iTunes και το App Store, καθώς και τις πληρωμές μέσω Apple Pay.

Πριν δούμε κάποια ακόμα κοινά χαρακτηριστικά μεταξύ της τρίτης και της δεύτερης έκδοσης, ας εντοπίσουμε τις διαφορές τους. Η πρώτη και πιο σημαντική διαφορά είναι η προσθήκη του Touch ID στο iPad mini 3, κάτι που μάλλον αποτελεί και το βασικό λόγο κυκλοφορίας του. Το Touch ID αποτελεί για την Apple κυρίαρχο χαρακτηριστικό των συσκευών της αφού, σε συνδυασμό με το iOS 8, στους δίνει νέες δυνατότητες όπως το ξεκλείδωμα της συσκευής, την άμεση είσοδο σε εφαρμογές που προστατεύονται με συνθηματικό, καθώς και τις εύκολες αγορές από το iTunes και το App Store. Το πιο σημαντικό όμως είναι η χρήση τους για ανέπαφες πληρωμές σε σημεία που υποστηρίζουν το Apple Pay. Όπως όλα δείχνουν, το στοίχημα των πληρωμών μέσω των συσκευών της είναι πολύ μεγάλο για την Apple.

Η δεύτερη διαφορά αφορά στις διαθέσιμες χωρητικότητες του iPad mini το οποίο, όπως και το iPad Air, εγκαταλείπει τα 32GB και διατηρεί τα 16, 64 και 128GB. Η τρίτη και τελευταία διαφορά αφορά στην ύπαρξη ενός επιπλέον χρώματος στην τρίτη έκδοση. Στα γκρι και ασημί προστέθηκε πλέον το χρυσό.Όπως και στην προηγούμενη έκδοση, η iSight διαθέτει ανάλυση 5MP, διάφραγμα f/2.4 και τραβά βίντεο 1080p, ενώ η FaceTime ανάλυση 1,2MP και δυνατότητα λήψης βίντεο 720p.

Κάπου εδώ λοιπόν σταματούν οι διαφορές και αρχίζουν πάλι οι ομοιότητες. Εξωτερικά, το iPad mini 3 διατήρησε την κυριαρχία του αλουμίνιου, το λεπτό πλαίσιο, τις διαστάσεις όπως το πάχος των 7,5 χιλιοστών, καθώς και το βάρος των 331 και 341 γραμμαρίων για την έκδοση με Wi-Fi και την έκδοση με Wi-Fi/ Cellular αντίστοιχα. Παράλληλα, η αυτονομία παραμένει στα ίδια υψηλά επίπεδα των 10 ωρών με Wi-Fi.

Τίποτα δεν άλλαξε και στις κάμερες. H iSight διαθέτει ανάλυση 5MP, διάφραγμα f/2.4 και τραβά βίντεο 1080p, ενώ η FaceTime ανάλυση 1,2MP και δυνατότητα λήψης βίντεο 720p. Ανάλογες είναι οι εξελίξεις και στους αισθητήρες όπου διατηρήθηκαν το γυροσκόπιο, το επιταχυνσιόμετρο και ο αισθητήρας φωτός.

Από τα παραπάνω είναι προφανές ότι η Apple δεν απευθύνεται στο κοινό που έχει προμηθευτεί το iPad mini with Retina. Είχε ήδη ένα καλό προϊόν που μπορεί να συνεχίσει να κυριαρχεί στην κατηγορία του και απευθύνεται σε κατόχους του πρώτου mini, καθώς φυσικά και σε νεοεισερχόμενους στο χώρο των tablets.


Διάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα