Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Τιμή: 

4 apps φωνητικής μετάφρασης για συσκευές Android

Οκτ 16 2015
Εφαρμογές που μεταφράζουν ένα κείμενο μιας γλώσσας σε άλλη υπάρχουν πολλές, ωστόσο η ευκολία της μετάφρασης φωνής μιας γλώσσας σε κείμενο άλλης είναι αξεπέραστη.
4 apps φωνητικής μετάφρασης για συσκευές Android
Μία από τις δυσκολίες που μπορεί να προκύψει σε ένα ταξίδι είναι η αδυναμία συνεννόησης λόγω διαφορετικής γλώσσας. Αν και τα νοήματα μπορεί να σας βγάλουν από μια δύσκολη στιγμή, η αδυναμία κατανόησης όσων σας λένε μπορεί να οδηγήσει πολλές φορές σε προβλήματα. Οι εφαρμογές μετάφρασης κειμένου-κειμένου (από κείμενο σε κείμενο) μπορούν να προσφέρουν μια απλή λύση, αφού μπορείτε να δώσετε τη συσκευή σας σε αυτόν με τον οποίο μιλάτε, να γράψει αυτό που θέλει στη γλώσσα του και εσείς να το δείτε μεταφρασμένο στη δική σας γλώσσα. Με την αντίστροφη διαδικασία μπορείτε να μεταφέρετε αυτό που εσείς θέλετε να πείτε.

Πολύ καλύτερη ως λύση, σε ευχρηστία και ταχύτητα, αποτελούν οι εφαρμογές μετάφρασης φωνής-κειμένου (από φωνή σε κείμενο). Υπαγορεύετε αυτό που θέλετε στη συσκευής σας στη δική σας γλώσσα και η εφαρμογή το μεταφράζει σε κείμενο άλλης γλώσσας. Όπως καταβαίνετε, αυτή η λύση είναι πολύ καλύτερη, αρκεί να βρίσκεστε σε κάποιο χώρο που δεν έχει θόρυβο. Διαφορετικά, το αποτέλεσμα της μετάφρασης μπορεί να μη βγάζει κανένα νόημα. Βέβαια, σε αυτή την περίπτωση υπάρχει πάντα και ο «παραδοσιακός» τρόπος μετάφρασης κειμένου-κειμένου. Στις εφαρμογές που ακολουθούν έχουμε συμπεριλάβει και αυτές που δεν υποστηρίζουν Ελληνικά, καθώς οι γνώστες της αγγλικής γλώσσας μπορεί να τις προτιμήσουν.

Voice Translator (Free)


Αν και σχετικά νέα εφαρμογή στο Google Play, το Voice Translator έχει καταφέρει να είναι μία από τις πιο δημοφιλείς της κατηγορίας. Αυτό οφείλεται στην αποτελεσματικότητά της, αλλά και στο φιλικό περιβάλλον της. Δυστυχώς, αν και η εφαρμογή υποστηρίζει περισσότερες από 50 γλώσσες, δεν περιλαμβάνεται σε αυτές η ελληνική. Το περιβάλλον της εφαρμογής είναι χωρισμένο σε δύο μέρη όπου στο πρώτο επιλέγετε τη γλώσσα σας και βλέπετε το κείμενο να γράφεται στη δική σας γλώσσα καθώς μιλάτε, ενώ στο δεύτερο επιλέγετε τη γλώσσα μετάφρασης και βλέπεται το κείμενο να μεταφράζεται. Η εφαρμογή σας δίνει τη δυνατότητα να ακούσετε το μεταφρασμένο κείμενο, οπότε εκτός από τη μετάφραση της φωνής σε κείμενο, έχετε και το μεταφρασμένο κείμενο σε φωνή ώστε να απλοποιηθεί ακόμα περισσότερο η διαδικασία. Επίσης, η εφαρμογή επιτρέπει την αποθήκευση των δεδομένων της μετάφρασης.

Translate voice – Translator


Το Translate Voice υποστηρίζει 80 γλώσσες στην εισαγωγή και τη μετάφραση, δηλαδή μπορείτε να πείτε αυτό που θέλετε σε μία από αυτές και να το δείτε να μεταφράζεται σε κείμενο σε μία άλλη από αυτές. Επίσης, μπορείτε να ακούσετε το μεταφρασμένο κείμενο (text to speech), αλλά οι γλώσσες που υποστηρίζονται σε αυτό το χαρακτηριστικό περιορίζονται στις 44. Η ελληνική γλώσσα υποστηρίζεται τόσο κατά την εισαγωγή και μετάφραση, όσο και κατά την ακρόαση του μεταφρασμένου κειμένου, αλλά και στο περιβάλλον της εφαρμογής. Επίσης, η εφαρμογή υποστηρίζει διόρθωση προφοράς, προτείνει την επόμενη λέξη και μοιράζει το κείμενο απ’ ευθείας σε άλλες εφαρμογές.

iTranslate Voice


Παρά το καλοσχεδιασμένο περιβάλλον του, τo iTranslate Voice δεν έχει καταφέρει ακόμα να κερδίσει το κοινό και παραμένει χαμηλά σε “like” και downloads. Η εφαρμογή υποστηρίζει 40 γλώσσες, μεταξύ αυτών και την ελληνική, ενώ το μεταφρασμένο κείμενο μπορεί να σταλεί με e-mail και SMS ή στο Twitter και το Facebook. Το περιβάλλον μοιάζει με αυτό των εφαρμογών ανταλλαγής μηνυμάτων, με την επιλογή των γλωσσών να γίνεται στο κάτω μέρος. Ένα καλό χαρακτηριστικό της εφαρμογής είναι διατήρηση βιβλίου προτάσεων για να έχετε έτοιμες τις μεταφράσεις κάποιων συχνών προτάσεων.

Instant Translator (Translate)


Μη σας ξεγελάσει το… απαράδεκτο περιβάλλον του Instant Translator και το προσπεράσετε γιατί θα χάσετε μια εξαιρετική εφαρμογή που υποστηρίζει την ελληνική γλώσσα. Η μετάφραση που κάνει είναι πολύ καλή και γίνεται πολύ γρήγορα, ενώ επίσης ταχύτατη είναι και η εκκίνηση της εφαρμογής. Ένα μοναδικό χαρακτηριστικό του Instant Translator είναι η αναγνώριση κειμένου που φαίνεται στις φωτογραφίες που τραβάτε. Αν και το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό βρίσκεται σε φάση beta, το αποτέλεσμα είναι πολύ καλό. Επίσης, η εφαρμογή υποστηρίζει ακρόαση του μεταφρασμένου κειμένου (text to speech), αποστολή του με e-mail και αντιγραφή του στο πρόχειρο.


Διάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα