Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Τιμή: 

Apple iPhone 6s & iPhone 6s Plus

Οκτ 02 2015
Η Apple πάντα προσθέτει νέα χαρακτηριστικά και ανεβάζει ταχύτητα όταν έρχεται η ώρα μοντέλου “s”. Φέτος, αυτή η παράδοση συνεχίζεται και μάλιστα, με τον καλύτερο τρόπο!
Apple iPhone 6s & iPhone 6s Plus
Είναι η χρονιά που μπαίνει ένα “s” δίπλα στον αριθμό του iPhone. Μπορεί το σχέδιο να μην αλλάζει, αλλά ξέρετε τι λένε: «Μην κρίνετε ένα βιβλίο από το εξώφυλλό του. Διότι το εσωτερικό του μπορεί και να σας καταπλήξει». Και αυτό πρόκειται να κάνει το νέο iPhone που έχει δεχτεί σημαντικές αναβαθμίσεις «κάτω από το καπό». Δεν έχετε παρά να συνεχίσετε την ανάγνωση για να διαπιστώσετε και οι ίδιοι ότι η Apple έκανε και πάλι το θαύμα της...

3D Touch
Όλοι περίμεναν να ακούσουν για Force Touch, τελικά όμως μάθαμε για την προσθήκη του 3D Touch. Πρόκειται για βελτίωση της τεχνολογίας Multi-Touch και ο λόγος που τα νέα iPhone χρησιμοποιούν βαρύτερη οθόνη φέτος. Ωστόσο, ενσωματώνουν την Taptic Engine που συναντούμε τόσο σε Force Touch trackpads των MackBooks, αλλά και στο Apple Watch. Ωραία, αλλά τι νέο φέρνει; Η οθόνη του iPhone 6s και iPhone 6s Plus μπορεί να «αντιληφθεί» τα διαφορετικά επίπεδα πίεσης και να προσφέρει πρόσβαση σε διαφορετικές επιλογές. Η Taptic Engine προσφέρει ανάδραση, διαφορετική για κάθε είδος πατήματος, ώστε να είναι ξεκάθαρο στο χρήση τι έχει κάνει ακριβώς.

Ουσιαστικά, προστίθενται δύο χειρονομίες που η εταιρεία ονομάζει Peek και Pop. Πιέστε ελαφρά ένα email και θα δείτε την προεπισκόπηση (Peek). Όπως είστε, πιέστε λίγο παραπάνω και τότε το email ανοίγει κανονικά (Pop). Έχετε μπροστά σας ένα link σε κάποια εφαρμογή; Πιέστε ελαφρά για προεπισκόπηση, πατήστε περισσότερο για να ανοίξει κανονικά στο Safari. Το ανάλογο συμβαίνει και με διευθύνσεις και ακόμη περισσότερα.Περισσότερες λειτουργίες, λιγότερα βήματα.

Υπάρχουν όμως και τα λεγόμενα Quick Actions για να γλιτώνουμε ακόμη περισσότερο χρόνο. Η ανίχνευση της πίεσης ανοίγει και μονοπάτια σε νέες συντομεύσεις. Θέλετε γρήγορη πρόσβαση στις αγαπημένες επαφές; Πατήστε ελαφρά το εικονίδιο της εφαρμογής του τηλεφώνου και, χωρίς να ανοίξει η εφαρμογή, βλέπετε τη λίστα με αυτές τις επαφές. Θέλετε να τραβήξετε video, φωτογραφία ή selfie; Πατήστε ελαφρά το εικονίδιο της Κάμερας και διαλέξετε από τις επιλογές που εμφανίζονται. Μήπως θέλετε γρήγορες οδηγίες προς το σπίτι; Πιέστε το εικονίδιο των Χαρτών και εμφανίζεται, μεταξύ άλλων, και αυτή η συντόμευση. Κάποιοι θα σκεφτούν ότι τα Quick Actions θυμίζουν ένα απλό δεξί κλικ. Αντί όμως να ανοίγουν το δρόμο σε ρυθμίσεις και πιο εξειδικευμένες επιλογές, οδηγούν σε λειτουργίες που χρειαζόμαστε συχνά και ειδάλλως απαιτούσαν πολλαπλά βήματα από την πλευρά του χρήστη.

Κάμερες
Φέτος, γίνεται άλμα και στις κάμερες των νέων iPhone, αφού η βασική (iSight Camera) ανεβαίνει στα 12MP από τα 8MP ενώ η εμπρόσθια (FaceTime Camera) στα 5MP από το 1MP. Με προσθήκη των Focus Pixels, η εστίαση είναι ακόμη πιο γρήγορη, ενώ με βελτιώσεις στον ίδιο τον αισθητήρα, είναι εφικτή η άνοδος της ανάλυσης και της λεπτομέρειας χωρίς απώλεια στην ποιότητα της ίδιας της εικόνας. Επιπλέον, οι νέες συσκευές μπορούν να γράψουν 4K video, δηλαδή video με ανάλυση τετραπλάσια από Full HD. Παραμένει πάντως η διαφορά που ισχύει από πέρυσι μεταξύ iPhone 6s και iPhone 6s Plus (πέραν του μεγέθους προφανώς), δηλαδή η οπτική σταθεροποίηση εικόνας που συναντούμε στο μεγαλύτερο μοντέλο. Ισχύει σε φωτογράφιση και βιντεοσκόπηση και φροντίζει για ομαλά, όχι “κουνημένα” αποτελέσματα.Με τις Live Photos, η μηχανή των τηλεφώνων αποθηκεύει την κάθε φωτογραφία, αλλά και 1,5 δευτερόλεπτο πριν και μετά τη λήψη σε μορφή video, όλα όμως στο ίδιο αρχείο. Νέο χρώμα, λογικό να έχει την τιμητική του.

Φέτος όμως υπάρχουν και τα Live Photos που συνδέονται μάλιστα και με την προσθήκη του συστήματος 3D Touch. Η μηχανή των τηλεφώνων αποθηκεύει την κάθε φωτογραφία αλλά και 1,5 δευτερόλεπτο πριν και μετά τη λήψη σε μορφή video, όλα όμως στο ίδιο αρχείο. Θέλετε να δείτε το στιγμιότυπο εν κινήσει; Πιέστε ελαφρά τη φωτογραφία και θα τη δείτε να ζωντανεύει. Μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε ακόμη και ως ζωντανό wallpaper ενώ σύντομα θα μπορείτε να μοιραστείτε κανονικά Live Photos και στο Facebook.

Άλμα και σε ισχύ
Όταν παρουσιάστηκε το iPhone 3GS, ο Steve Jobs είχε πει ότι “S” σημαίνει “Speed”, δημιουργώντας μια παράδοση που δεν σπάει ούτε φέτος. Μπορεί το iPhone 6 να μην έφερε τα πάνω κάτω σε επιδόσεις σε σχέση με το iPhone 5s, αλλά φέτος ο νέος επεξεργαστής A9 φροντίζει ώστε να γίνει μεγαλύτερο άλμα. Ο νέος διπύρηνος επεξεργαστής προσφέρει έως 70% υψηλότερες επιδόσεις σε υπολογισμούς και έως 90% στα γραφικά. Επιπλέον ο συνεπεξεργαστής M9 δεν βρίσκεται εκτός του A9 όπως συνέβαινε με τους προγόνους του, αλλά ενσωματώνεται στο μεγαλύτερο chip, εξέλιξη που από μόνη της βελτιώνει την απόκρισή του.

Μιας και μιλάμε για απόκριση βέβαια, πρέπει να σημειωθεί ότι διπλασιάζεται η ταχύτητα σάρωσης δακτυλικών αποτυπωμάτων στο νέο αισθητήρα Touch ID. Ενώ πριν σημειωνόταν μικρή καθυστέρηση για την αναγνώριση, το βελτιωμένο σύστημα λειτουργεί πραγματικά άμεσα. Τόσο που δεν προλαβαίνει να πατήσει κανείς το Home Button πριν αναγνωριστεί το δακτυλικό του αποτύπωμα. Σημαντική βελτίωση της ταχύτητας προσφέρεται και στα δίκτυα κινητής και WiFi, με τα iPhone 6s και iPhone 6s Plus να υποστηρίζουν περισσότερες μπάντες LTE, ταχύτητες έως 300Mbps σε δίκτυα κινητής και έως 866Mbps σε δίκτυα WiFi 802.11ac. Με λίγα λόγια, το “S” εξακολουθεί να σημαίνει “Speed” και το φετινό άλμα είναι εντυπωσιακό!Το νέo iPhone θα ταιριάξει με περισσότερα στιλ, αφού διατίθεται στα γνωστά χρώματα (White, Space Grey, Gold) αλλά και στο ολοκαίνουριο Rose Gold.

Το iPhone 6s αλλά και το iPhone 6s Plus εξακολουθούν να διαφέρουν βέβαια στη διάσταση και την ανάλυση της οθόνης, όπως επίσης στην παροχή αποτελεσματικότερης, οπτικής σταθεροποίησης αποκλειστικά στο iPhone 6s Plus και στην ελαφρώς διαφορετική (πανομοιότυπη με την περσινή πάντως) αυτονομία.

Μπορεί να μη φαίνεται με την πρώτη ματιά, αλλά τα νέα iPhone κάνουν… άλματα φέτος. Συν τοις άλλοις, θα ταιριάξει και με περισσότερα στιλ, αφού διατίθεται στα γνωστά χρώματα (White, Space Grey, Gold) αλλά και στο ολοκαίνουριο Rose Gold.

Επιλέξατε αυτό που σας ταιριάζει;


  iPhone 6s iPhone 6s Plus
Χρώματα Silver, Gold, Space Gray, Rose Gold Silver, Gold, Space Gray, Rose Gold
Αποθηκευτικός χώρος (GB) 16, 64, 128 16, 64, 128
Βάρος (γραμμάρια) 143 192
Διαστάσεις (χιλιοστά) 138,3 x 67,1 x 7,1 158,2 x 77,9 x 7,3
Οθόνη 4,7’’, 1334x750, 326 ppi 5,5’’, 1920x1080, 401 ppi
Επεξεργαστής Α9, 64-bit, ενσωματωμένος M9 Α9, 64-bit, ενσωματωμένος M9
iSight Camera 12MP, f/2.2, 4K video@30fps 12MP, f/2.2, 4K video@30fps
FaceTime HD Camera 5MP, f/2.2, 720p video 5MP, f/2.2, 720p video


Δείτε τα βίντεο:

Διάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα