Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Τιμή: 

Intel NUC5i7RYH

Οκτ 06 2015
Η Intel ανανεώνει τη σχέση της με την αγορά των barebone mini PCs διαθέτοντας τα γνωστά NUC με επεξεργαστές 5ης γενιάς.
Intel NUC5i7RYH
Η ιστορία των NUC της Intel ξεκινά το 2012 με το πρώτο σύστημα να ενσωματώνει επεξεργαστή Celeron της αρχιτεκτονικής Sandy Bridge, αλλά ουσιαστικά το όνομα “NUC” αρχίζει να συζητιέται όταν στο εσωτερικό του βρίσκουν θέση για πρώτη φορά οι επεξεργαστές Core-i3 αρχιτεκτονικής Ivy-Bridge. Με την πάροδο του χρόνου, οι γενιές των επεξεργαστών ανανεώνονται και οι γενιές του NUC ακολουθούν για να φτάσουμε στο 2015 όπου τα NUC (πρόκειται για σειρά συστημάτων) εξοπλίζονται με επεξεργαστές 5ης γενιάς αρχιτεκτονικής Broadwell.

Αφήνοντας την ιστορία και περνώντας στις απαραίτητες διευκρινήσεις, τα συστήματα NUC δεν είναι ολοκληρωμένοι υπολογιστές, αλλά barebones PCs που σημαίνει ότι με την απόκτησή τους έχετε μία «βάση» με κουτί, mainboard και επεξεργαστή, στην οποία πρέπει να προσθέσετε μνήμη και δίσκο για να έχετε έναν πλήρως λειτουργικό υπολογιστή. Επίσης, όπως αναφέραμε, πρόκειται για σειρά συστημάτων που σημαίνει ότι θα τα συναντήσετε με διάφορες συνθέσεις. Ωστόσο, στο άρθρο μας εστιάζουμε στο NUC5i7RYH καθώς αποτελεί το πρώτο και μοναδικό NUC με επεξεργαστή Core i7 και φυσικά, το πιο ισχυρό από όλα.Με αποτύπωμα ενός σχεδόν τετραγώνου των 11 εκατοστών και ύψος που δεν ξεπερνά τα 5 εκατοστά, το NUC μπορεί να τοποθετηθεί οπουδήποτε, ακόμα και να στηριχθεί στο πίσω μέρος μιας τηλεόρασης ή monitor μέσω της βάσης VESA.

Όπως όλα τα NUC, το σύστημα που εξετάζουμε ανήκει στην κατηγορία των mini PCs διαθέτοντας πολύ μικρές διαστάσεις. Με αποτύπωμα ενός σχεδόν τετραγώνου των 11 εκατοστών και ύψος που δεν ξεπερνά τα 5 εκατοστά, το NUC μπορεί να τοποθετηθεί οπουδήποτε, ακόμα και να στηριχθεί στο πίσω μέρος μιας τηλεόρασης ή monitor μέσω της βάσης VESA. Εύκολα λοιπόν μπορεί να βρει τη θέση του τόσο σε ένα σαλόνι παίζοντας το ρόλο media player, όσο και σε ένα γραφείο με περιορισμένο χώρο αντικαθιστώντας ένα ογκώδες desktop PC. Ειδικά στο ρόλο του ως κανονικό PC, η αντικατάσταση πολλών desktop PCs ενός γραφείου με συστήματα NUC ως thin clients μπορεί να αποφέρει σημαντικά οφέλη από τη μειωμένη κατανάλωση ρεύματος. Επίσης, ακριβώς επειδή τα NUC διαθέτουν επεξεργαστές πολύ χαμηλής κατανάλωσης δεν απαιτούν δυνατούς και θορυβώδεις ανεμιστήρες και έτσι τα γενικότερα επίπεδα θορύβου σε ένα εργασιακό περιβάλλον μειώνονται σημαντικά.

Φυσικά, για να μπορεί να παίξει τους παραπάνω ρόλους, η Intel έχει «προικίσει» το NUC με ένα ιδιαίτερα όμορφο κουτί από αλουμίνιο με καπάκι από μαύρο πλαστικό. Η συνολική εμφάνισή του είναι τέτοια που του επιτρέπει να τοποθετηθεί ακόμα και στα πιο καλαίσθητα γραφεία ή σαλόνια δένοντας αρμονικά με τον υπόλοιπο εξοπλισμό τους. Για να γίνουν οι απαραίτητες αρχικές προσθήκες μνήμης και δίσκου, αλλά και μελλοντικές αναβαθμίσεις, το καπάκι του NUC αφαιρείται εύκολα ώστε να αποκτήσετε πρόσβαση στο εσωτερικό του.Για να γίνουν οι απαραίτητες αρχικές προσθήκες μνήμης και δίσκου, αλλά και μελλοντικές αναβαθμίσεις, το καπάκι του NUC αφαιρείται εύκολα ώστε να αποκτήσετε πρόσβαση στο εσωτερικό του.

Περνώντας στο εσωτερικό, το NUC5i7RYH είναι εξοπλισμένο με τον διπύρηνο επεξεργαστή 5ης γενιάς Core i7-5557U. Βασισμένος σε αρχιτεκτονική Broadwell και με συχνότητα λειτουργίας 3,1-3,4GHz, ο συγκεκριμένος επεξεργαστής ισορροπεί εξαιρετικά μεταξύ ισχυρών επιδόσεων και χαμηλής κατανάλωσης. Μπορεί να άνεση να αναπαράγει βίντεο υψηλής ανάλυσης για τη διασκέδασή σας, αλλά και να χρησιμοποιηθεί ως σταθμός εργασίας ακόμα και για απαιτητικές εφαρμογές, όπως την απλή επεξεργασία φωτογραφίας και βίντεο σε οικιακό περιβάλλον. Τα ενσωματωμένα γραφικά Iris Graphics 6100, η πιο ισχυρή έκδοση γραφικών 5ης γενιάς, υποστηρίζουν μέγιστη ανάλυση 2560x1600 (60Hz) μέσω HDMI και 3840x2160 (60Hz) μέσω DisplayPort. Τα γραφικά αυτά θα σας επιτρέψουν να παίξετε αρκετά παιχνίδια, ακόμα και κάποια απαιτητικά αν δεν το παρακάνετε με τις ρυθμίσεις τους.

Όπως αναφέραμε, ως barebone PC, για να λειτουργήσει το NUC απαιτεί την προσθήκη από μέρους σας μνήμης και δίσκου. Η μέγιστη ποσότητα μνήμης που μπορείτε να τοποθετήσετε είναι τα 16GB με SODIMMs DDR3L στα 1333/1600MHz. Όσον αφορά το δίσκο, μπορείτε να τοποθετήσετε τόσο κάρτα M.2 SSD, όσο και κάποιον SATA3 HDD ή SSD των 2,5 ιντσών, αρκεί να μην ξεπερνά σε πάχος τα 9,5 χιλιοστά. Οπότε οι επιλογές που έχετε στη διάθεσή σας είναι πάρα πολλές και δεν έχετε παρά να ζυγίσετε επιδόσεις, χωρητικότητα και κόστος.Το NUC διαθέτει 4 θύρες USB 3.0, δύο στο πίσω μέρος και δύο μπροστά, εκ των οποίων η μία μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για φόρτιση συσκευών.

Όσον αφορά τη συνδεσιμότητα, παρά το μικρό του μέγεθος, το NUC διαθέτει χαρακτηριστικά που συναντάτε σε ένα συμβατικό πλήρες desktop ή laptop. Η σύνδεση στο δίκτυο μπορεί να γίνει τόσο ενσύρματα μέσω Ethernet Gigabit, όσο και ασύρματα μέσω Wi-Fi και μάλιστα, πρωτοκόλλου 802.11ac. Ο υπολογιστής υποστηρίζει WiDi για απ’ ευθείας αναπαραγωγή περιεχομένου στην τηλεόραση μέσω ασύρματης σύνδεσης, όπως φυσικά και Bluetooth 4.0 για ασύρματη σύνδεση με άλλες συσκευές. Το NUC διαθέτει 4 θύρες USB 3.0, δύο στο πίσω μέρος και δύο μπροστά, εκ των οποίων η μία μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για φόρτιση συσκευών. Για τη σύνδεση με τηλεόραση ή monitor υπάρχει μία έξοδος mini HDMI 1.4a και μία mini DisplayPort 1.2, ενώ υποστηρίζεται ήχος surround έως 7.1.

Αν αναζητάτε ένα PC μικρών διαστάσεων για κάθε χρήση, ένα σύστημα για να χτίσετε ένα ισχυρό media player ή media server, το NUC είναι ακριβώς αυτό που θέλετε.


Διάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα