Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Τιμή: 

Panasonic Lumix DMC-FT30

Οκτ 20 2015
Για όσους αναζητούν μια compact φωτογραφική μηχανή, απλή στη χρήση και ανθεκτική στις… βουτιές και τις πτώσεις, η Lumix DMC-FT30 της Panasonic αποτελεί μια πολύ καλή λύση.
Panasonic Lumix DMC-FT30
H Panasonic Lumix DMC-FT30 είναι μια compact φωτογραφική μηχανή, ανθεκτική στη βύθιση στο νερό και την πτώση από μικρό ύψος. Η μηχανή απευθύνεται σε όσους δε θέλουν να μπλέκουν με ρυθμίσεις και αναζητούν αυτό που πρεσβεύει η συγκεκριμένη κατηγορία: point and shoot. Οι λήψεις, είτε πρόκειται για φωτογραφία είτε για βίντεο, είναι ικανοποιητικές όπου κι αν τις τραβήξετε, μέσα ή έξω από τη θάλασσα.

Η Lumix FT30 ικανοποιεί τον όρο «compact» ως προς το μέγεθός της, καθώς έχει πλάτος περίπου 10 εκατοστά, ενώ το πάχος είναι μόλις 2 εκατοστά. Σε χαμηλά επίπεδα βρίσκεται και το βάρος της, αφού τα 144 γραμμάρια αντιστοιχούν σε ένα τυπικό smartphone των 5’’. Με αυτούς τους αριθμούς, μπορείτε να τη μεταφέρετε εύκολα και συχνά στην τσέπη σας, χωρίς να σας εμποδίζει. Μάλιστα, εκτός του μαύρου χρώματος, θα τη βρείτε σε κόκκινο, πορτοκαλί και μπλε για να ταιριάζει ή να ξεχωρίζει από τον υπόλοιπο εξοπλισμό σας.Μπορείτε να βουτήξετε στη θάλασσα, σε βάθος έως 8 μέτρα, και να φωτογραφίσετε ή βιντεοσκοπήσετε τη χλωρίδα και την πανίδα του βυθού, αρκεί να μη μείνετε κάτω από το νερό περισσότερα από 60 λεπτά.

Ένα από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά της Lumix FT30 και βασικός λόγος αγοράς της είναι η αντοχή της στο νερό, τη σκόνη, την πτώση και το ψύχος. Μπορείτε λοιπόν να βουτήξετε στη θάλασσα, σε βάθος έως 8 μέτρα, και να φωτογραφίσετε ή βιντεοσκοπήσετε τη χλωρίδα και την πανίδα του βυθού, αρκεί να μη μείνετε κάτω από το νερό περισσότερα από 60 λεπτά. Τα 60 λεπτά αποτελούν γενικό χρονικό όριο βύθισης ακόμα και αν το βάθος είναι πολύ μικρότερο από 8 μέτρα. Όπως κάθε αδιάβροχη συσκευή, η FT30 προστατεύεται και από την εισχώρηση σκόνης η άμμου στο εσωτερικό της για να τη χρησιμοποιείτε με άνεση στην παραλία. Με την ίδια άνεση μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε ακόμα και αν… πάρετε τα βουνά, όπου το κρύο είναι δυνατό, καθώς η FT30 αντέχει σε θερμοκρασία -10 βαθμών. Κι αν τύχει σε όλες αυτές τις δραστηριότητες να σας πέσει από τα χέρια, δε χρειάζεται να ανησυχείτε, αφού η μηχανή αντέχει σε πτώσεις ακόμα και από 1,5 μέτρο.Εκτός του μαύρου χρώματος, θα τη βρείτε σε κόκκινο, πορτοκαλί και μπλε για να ταιριάζει ή να ξεχωρίζει από τον υπόλοιπο εξοπλισμό σας.

Περνώντας στα «οπτικά» χαρακτηριστικά της μηχανής, ο αισθητήρας διαθέτει ανάλυση 16,1MP που δίνει μέγιστη ανάλυση φωτογραφιών 4608x3456. Ο φακός από την πλευρά του, έχει μέγιστο διάφραγμα f/3.9 και μπορεί να επιτύχει zoom 4x. Χωρίς καθόλου zoom, αλλά περισσότερο με το zoom στο μέγιστο, θα εκτιμήσετε ιδιαίτερα την ύπαρξη του οπτικού σταθεροποιητή εικόνας (OIS) που θα σας βοηθήσει να μη βγάλετε κουνημένες ή θολές φωτογραφίες.Για τη σκόπευση, την αναπαραγωγή και τις ρυθμίσεις υπάρχει μια οθόνη 2,7’’ ανάλυσης 230Κ.

Ο φακός της μηχανής είναι μικρός και σταθερός, τοποθετημένος στο πάνω αριστερά τμήμα του σώματος (όπως βλέπουμε την οθόνη της μηχανής), δε διαθέτει κάποιο κάλυμμα και συνοδεύεται από ενσωματωμένο φλας. Για τη σκόπευση, την αναπαραγωγή και τις ρυθμίσεις υπάρχει μια οθόνη 2,7’’ ανάλυσης 230Κ. Οι ρυθμίσεις γίνονται πολύ εύκολα με τα γνωστά πλήκτρα σε σταυροειδή διάταξη, αν και δε θα χρειαστεί να κάνετε πολλές αφού η μηχανή απευθύνεται στον αρχάριο και έχει φροντίσει να τον ικανοποιεί με τα έτοιμα modes που διαθέτει. Φυσικά, έχετε όλες τις απαραίτητες ευκολίες μιας μηχανής compact, όπως χρονοπρογραμματισμό λήψης και burst mode (1,3 fps).

Η μηχανή μπορεί να τραβήξει βίντεο, μέσω ξεχωριστού πλήκτρου, σε δύο αναλύσεις, 1280x720 και 640x480, με τα καρέ να παραμένουν στα 30 ανά δευτερόλεπτο για κάθε περίπτωση, ενώ η αποθήκευση γίνεται σε αρχεία MPEG-4. Για την αποθήκευση των λήψεων, φωτογραφιών και βίντεο, υπάρχει ένας εσωτερικός αποθηκευτικός χώρος των 220ΜΒ και φυσικά, η απαραίτητη υποδοχή για κάρτες μνήμης SD/SDHC/SDXC. Η αυτονομία της FT30 βασίζεται σε μια επαναφορτιζόμενη μπαταρία ιόντων λιθίου που δίνει ζωή στη μηχανή για περίπου 250 λήψεις κάθε φορά.Η μηχανή μπορεί να τραβήξει βίντεο, μέσω ξεχωριστού πλήκτρου, σε δύο αναλύσεις, 1280x720 και 640x480, με τα καρέ να παραμένουν στα 30 ανά δευτερόλεπτο για κάθε περίπτωση, ενώ η αποθήκευση γίνεται σε αρχεία MPEG-4.

Αχ χρειάζεστε μια μηχανή προσιτή σε τιμή, απλή στη χρήση και ανθεκτική στην έντονη δραστηριότητα, ώστε να αντέχει στο νερό της θάλασσας ή στα χιόνια του βουνού, η Lumix DMC-FT30 της Panasonic αποτελεί μια πολύ καλή πρόταση. Δε θα σας δυσκολέψει με ρυθμίσεις, θα τραβήξει καλές λήψεις και γενικότερα, θα κάνει πράξη αυτό που υπόσχεται η κατηγορά της: point & shoot !Διάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα