Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Τιμή: 

Ricoh SP 112/112SU/112SF

Οκτ 26 2015
Η σειρά SP 112 της Ricoh αποτελείται από τρεις συσκευές που ενσωματώνουν κοινή εκτυπωτική μηχανή, αλλά καλύπτουν εντελώς διαφορετικές ανάγκες.
Ricoh SP 112/112SU/112SF
Η σειρά SP 112 της Ricoh περιλαμβάνει τρεις συσκευές που μοιράζονται την ίδια μηχανή εκτύπωσης, αλλά απευθύνονται σε διαφορετικά κοινά. Πρόκειται για έναν εκτυπωτή (SP 112) και δύο πολυμηχανήματα (SP 112SU/SF), τα οποία προορίζονται για οικιακή χρήση, με τα δύο πολυμηχανήματα να μπορούν να καλύψουν ακόμα και τις ανάγκες ενός μικρού γραφείου. Οι τρεις συσκευές της Ricoh είναι μονόχρωμες, τεχνολογίας laser, με δυνατότητα διαχείρισης χαρτιού έως Α4, είναι μικρές σε διαστάσεις, αθόρυβες στη χρήση και ιδιαίτερα προσιτές σε τιμή.Οι τρεις συσκευές της Ricoh είναι μονόχρωμες, τεχνολογίας laser, με δυνατότητα διαχείρισης χαρτιού έως Α4, είναι μικρές σε διαστάσεις, αθόρυβες στη χρήση και ιδιαίτερα προσιτές σε τιμή.

Με κοινές δυνατότητες εκτύπωσης, οι τρεις συσκευές διαθέτουν ονομαστική ταχύτητα 16 σελίδων το λεπτό, με την πρώτη σελίδα να εξέρχεται σε 13 δευτερόλεπτα και τον χρόνο προετοιμασίας (warm-up) να ανέρχεται σε 25 δευτερόλεπτα. Με αυτά τα δεδομένα, μέσα στο πρώτο λεπτό, θα μπορείτε να έχετε τυπώσει σχεδόν ένα εξασέλιδο έγγραφο. Η μέγιστη ανάλυση των 1200x600 dpi εγγυάται ότι οι εκτυπώσεις σας θα είναι καθαρές και οι χαρακτήρες ευανάγνωστοι ακόμα και σε μικρά μεγέθη γραμματοσειρών.

Με τις συσκευές της Ricoh μπορείτε να τυπώνετε έως 10.000 σελίδες μηνιαίως (duty cycle), αριθμός που μπορεί να καλύψει αρκετά μεγάλες ανάγκες, ωστόσο η ύπαρξη μόνο θύρας USB για τοπική χρήση και όχι κάποια δυνατότητα δικτύωσης, φανερώνει το σκοπό των συσκευών για προσωπική χρήση. Εξάλλου, αυτό γίνεται αμέσως φανερό από το μικρό αντίτιμο που ζητούν για την απόκτησή τους, αλλά και από τις διαστάσεις τους που «σέβονται» κάθε χώρο.Tο μέγιστο μέγεθος χαρτιού που μπορούν να διαχειριστούν οι συσκευές της Ricoh είναι το Α4, o τροφοδότης εισόδου μπορεί να χωρέσει 50 φύλλα, ενώ η θήκη εξόδου έως 10 φύλλα.

Στα βασικά χαρακτηριστικά των συσκευών συναντάμε και την πρώτη διαφορά μεταξύ τους που επηρεάζει έμμεσα την εκτύπωση. Ενώ ο εκτυπωτής SP 112 και το πολυμηχάνημα SP 112SU διαθέτουν μνήμη 16MB, στο πολυμηχάνημα SP 112SF η ποσότητα αυτή ανεβαίνει στα 32ΜΒ, επιτρέποντας στη συσκευή να διαχειριστεί λίγο πιο βαριά αρχεία γραφικών. Αν ωστόσο οι εκτυπώσεις σας περιλαμβάνουν κείμενο και απλά γραφικά και εικόνες, τα 16ΜΒ είναι αρκετά.

Όπως αναφέραμε, το μέγιστο μέγεθος χαρτιού που μπορούν να διαχειριστούν οι συσκευές της Ricoh είναι το Α4. Ο τροφοδότης εισόδου μπορεί να χωρέσει 50 φύλλα, ενώ η θήκη εξόδου έως 10 φύλλα. Εδώ έρχεται και η δεύτερη σημαντική διαφορά του πολυμηχανήματος SP 112SF, το οποίο διαθέτει και αυτόματο τροφοδότη εγγράφων (ADF) των 15 φύλλων, γεγονός που βοηθά σημαντικά στη σάρωση, την αντιγραφή και την αποστολή fax πολυσέλιδων εγγράφων καθώς δε χρειάζεται να βάζετε μία-μία τις σελίδες προς σάρωση.Tα SP 112SU και SP 112SF ενσωματώνουν scanner με μέγιστη ανάλυση 600 dpi και, σε συνδυασμό με την εκτυπωτική μονάδα τους, μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για την αντιγραφή εγγράφων.

Αφήνοντας τον εκτυπωτή και επικεντρώνοντας στα δύο πολυμηχανήματα, τα SP 112SU και SP 112SF ενσωματώνουν scanner με μέγιστη ανάλυση 600 dpi και μπορούν να αντιγράψουν με αναλύσεις 300x300 dpi και 600x600 dpi. Μπορείτε να βγάλετε έως 99 αντίγραφα μιας σελίδας με μία εντολή, ενώ η μεγέθυνση κυμαίνεται από 25% έως 400% με βήμα 1%.

Αν και τα δύο πολυμηχανήματα διαθέτουν κοινές «μηχανές» για εκτύπωση, σάρωση και αντιγραφή, το SP 112SF προσφέρει μία ακόμα λειτουργία, αυτή του fax. Με την ευκολία του ADF και τη μνήμη έως 100 παραληπτών, η συσκευή της Ricoh διεκπεραιώνει άνετα τις καθημερινές λειτουργίες ενός μικρού γραφείου στην αποστολή και τη λήψη fax.Σε σχέση με το SP 112SU, το SP 112SF προσφέρει επιπλέον λειτουργίες fax, διαθέτει αυτόματο τροφοδότη εγγράφων και ενσωματώνει μνήμη 32ΜΒ διπλάσια από τη μνήμη του SP 112SU.

Συνοψίζοντας, η SP 112 της Ricoh είναι μια ιδιαίτερα οικονομική σειρά συσκευών που απευθύνεται σε όσους επιλέξει την τεχνολογία laser, αλλά δε θέλουν να ξοδέψουν πολλά χρήματα. Μπορούν να επιλέξουν μεταξύ του εκτυπωτή SP 112 και των πολυμηχανημάτων SP 112SU/SF ανάλογα αν θέλουν μόνο εκτύπωση ή και σάρωση και αντιγραφή αντίστοιχα Μεταξύ του πολύ οικονομικού μοντέλου SP 112SU και του προσιτού, αλλά αρκετά ακριβότερου SP 112SF, το δεύτερο προσφέρει επιπλέον λειτουργίες fax, διαθέτει αυτόματο τροφοδότη εγγράφων και ενσωματώνει μνήμη 32ΜΒ, διπλάσια από τη μνήμη του πρώτου, στοιχεία που δικαιολογούν πλήρως τη μεγαλύτερη τιμή του.


Δείτε τα βίντεο:


Διάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα