Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Τιμή: 

Ακόμη περισσότερα χρώματα με τη βοήθεια της Apple

Οκτ 24 2016
Μεγαλύτερο χρωματικό εύρος σημαίνει πιο φυσικά χρώματα στις εικόνες και η Apple δείχνει να το γνωρίζει αυτό καλύτερα από όλους.
Ακόμη περισσότερα χρώματα με τη βοήθεια της Apple
DCI-P3. Ποιος ακούει ή διαβάζει κάτι τέτοιο και ενθουσιάζεται αυτόματα; Λίγοι. Και μεταξύ αυτών και η Apple που ύστερα το προσφέρει στα προϊόντα της. Ξεκίνησε με τη δεύτερη γενιά του 5K Retina iMac και με την πρώτη “φουρνιά” 4K Retina iMac. Συνέχισε με το iPad Pro στις 9,7”. Τις τελευταίες μέρες συνέχισε με τα iPhone 7 και iPhone 7 Plus. Οι υπόλοιπες συσκευές είναι θέμα χρόνου να ακολουθήσουν την ίδια γραμμή και να υποστηρίξουν wide color gamut (μεγάλο χρωματικό εύρος), και συγκεκριμένα το πρότυπο DCI-P3. Και τι σημασία έχει αυτό;

Γενικότερα, οι καλές οθόνες παντός είδους κάνουν στροφή προς την αναπαραγωγή μεγαλύτερου χρωματικού εύρους, πράγμα που σημαίνει ότι είναι σε θέση να απεικονίσουν περισσότερες αποχρώσεις από συμβατικές οθόνες, άρα να δίνουν εικόνα που είναι ακόμη πιο κοντά στο φυσικό αποτέλεσμα. Ένα από τα σχετικά πρότυπα είναι το DCI-P3, το οποίο χρησιμοποιείται στον κινηματογράφο, άρα πρόκειται για μια σοβαρή επαγγελματική προσέγγιση. Το ίδιο πρότυπο ακριβώς υποστηρίζουν και οι πλέον σύγχρονες τηλεοράσεις 4K/UHD με δυνατότητες HDR. Μια οθόνη βέβαια δεν φτάνει για να δούμε περισσότερα, πλουσιότερα, φυσικότερα χρώματα, πρέπει και αυτό που προβάλλουμε σε αυτήν να έχει την απαραίτητη πληροφορία.Το εύρος Rec. 709 είναι αυτό που ελπίζουν να δείξουν οι HDTVs. Παρατηρήστε πόσο μεγαλύτερο είναι το τρίγωνο του DCI-P3.

Για αυτό και θα ξεκινήσουμε από τα νέα iPhone, από τα iPhone 7 και iPhone 7 Plus δηλαδή, μιας και οι ενσωματωμένες τους κάμερες, τόσο οι οπίσθιες (iSight cameras) όσο και οι εμπρόσθιες (FaceTime cameras) μπορούν να τραβούν φωτογραφίες και video με περισσότερα, όχι απλά εντονότερα, χρώματα. Και αυτά μπορούν να προβληθούν όπως πρέπει στις οθόνες των τηλεφώνων αυτών που υποστηρίζουν το ανάλογο χρωματικό εύρος.

Όταν έρθει η ώρα να προβληθούν τα αποτελέσματα σε μεγαλύτερη οθόνη, οι 4K και 5K iMac είναι έτοιμοι να σηκώσουν το βάρος. Και αν χρειάζεται να γίνει παρέμβαση, επεξεργασία, οποιαδήποτε διόρθωση σε φωτογραφίες και video αυτού του τύπου, σε iMac, η διαδικασία είναι απολαυστική και, το σημαντικότερο, ακριβής. Διότι οι διορθώσεις γίνονται με βάση αυτό που βλέπουμε στην οθόνη, και αν αυτό είναι “λάθος” τότε σε λάθος αποτέλεσμα θα οδηγήσουν και οι όποιες παρεμβάσεις.

Οι λάτρεις της φωτογραφίας, του video, της γραφιστικής και λοιπών δημιουργικών επαγγελμάτων τρίβουν σίγουρα τα χέρια τους, αφού αυτό που τραβούν ή φτιάχνουν καταλήγει να είναι πιο κοντά στην πραγματικότητα από ποτέ, τουλάχιστον από άποψη χρώματος. Και μιας και στο ίδιο χρωματικό εύρος στοχεύουν και οι ποιοτικότερες τηλεοράσεις 4K, όλα αυτά μπορούν να προβληθούν σε ακόμη περισσότερες ίντσες, σε περισσότερο κόσμο, με τον καλύτερο τρόπο.Οι φωτογραφικές μηχανές των iPhone 7 και iPhone 7 Plus αιχμαλωτίζουν περισσότερα χρώματα και οι οθόνες τους ξέρουν να τα προβάλλουν.

Τίποτα από όλα αυτά δεν έχει ιδιαίτερο νόημα αν δεν υπάρχει η κατάλληλη υποστήριξη για μεγαλύτερο χρωματικό εύρος σε κάθε πιθανό στάδιο μιας “αλυσίδας” συσκευών και λειτουργιών. Και οι συσκευές της Apple, από iPhone και iPad μέχρι Mac ανανεώνονται και προσθέτουν τέτοια συμβατότητα και δυνατότητα για να δώσουν σε όλους διέξοδο προς ομορφότερες, πιο αληθινές, όχι απλά πιο εντυπωσιακές, εικόνες και εμπειρίες. Δεδομένου ότι ακόμη και το streaming video υψηλής ανάλυσης και ποιότητας μπορεί να δώσει πλουσιότερο χρώμα καθώς προχωράμε, οι εξελίξεις αυτές αγγίζουν… τα πάντα.

Και αν όλα αυτά ακούγονται υπερβολικά, να πούμε ότι ετοιμάζεται για σχετική υποστήριξη ακόμη και το Instagram.Διάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα