Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Τιμή: 

iWork: Ώρα για πραγματική συνεργασία

Οκτ 27 2016
To iOS 10 και το macOS Sierra βελτιώνουν σημαντικά τη συνεργασία πολλαπλών χρηστών στις εφαρμογές του iWork
iWork: Ώρα για πραγματική συνεργασία
Όσο περίεργο και αν ακούγεται, η συνεργασία πολλαπλών χρηστών στις εφαρμογές του iWork (δηλαδή σε Pages, Numbers και Keynote) ήταν δυνατή εδώ και μήνες, αλλά μόνο μέσω του iCloud.com. Αυτό άλλαξε με το iOS 10 και το macOS Sierra που φέρνουν ακριβώς αυτήν τη δυνατότητα σε κάθε συσκευή της Apple, χωρίς φυσικά να ακυρώνουν τη λειτουργία της στο web μέσω συμβατού browser.Πολλά άτομα, σε διαφορετικές συσκευές, ένα έγγραφο, κανένα πρόβλημα.

Αν έχει γίνει αναβάθμιση στις νέες εκδόσεις των λειτουργικών αυτών συστημάτων και μετά κατέβασμα ή αναβάθμιση των εφαρμογών αυτών μέσω του (Mac) App Store, όλα είναι ήδη έτοιμα. Για καλό και για κακό, αν υπάρχει αμφιβολία για τις αναβαθμίσεις των εφαρμογών, ένα άνοιγμα του αντίστοιχου App Store και έλεγχος για αναβαθμίσεις, θα λύσει την όποια απορία και θα επιτρέψει με ένα κλικ εδώ κι εκεί να γίνουν οι αναβαθμίσεις που ίσως εκκρεμούν.

Η ώρα της συνεργασίας
Σε κάθε μία από τις εφαρμογές αυτές εμφανίζεται επιπλέον ένα πλήκτρο στις εκδόσεις Mac και μια επιλογή για διαμοιρασμό. Ουσιαστικά αντικαθίστανται τα πλήκτρα για αποστολή/διαμοιρασμό με άλλα που κάνουν τα κλασικά αλλά αναλαμβάνουν και τη συνεργασία.

Προηγουμένως, γινόταν να δώσουμε πρόσβαση σε τρίτο, ακόμη και αν δεν είχε λογαριασμό iCloud, με την αποστολή ενός link. Αυτό που δεν γινόταν όμως ήταν να δουλεύουν δύο και περισσότερα άτομα στο ίδιο έγγραφο ταυτόχρονα χωρίς να καταλήγουμε σε refresh και μπλεξίματα.

Τώρα με κλικ στο πλήκτρα/επιλογή που αναφέραμε, μπορούμε να προσκαλέσουμε οποιονδήποτε να βάλει ένα χεράκι, χωρίς να σταματήσουμε εμείς τη δουλειά μας στο ίδιο έγγραφο. Για την ακρίβεια φαίνεται ο κέρσορας του καθενός, με ξεχωριστό χρώμα, αλλά και τα βήματα που ακολουθεί, σε πραγματικό χρόνο ώστε η δουλειά να προχωρά γρηγορότερα.

Οι επιλογές
Όταν είναι ώρα να προσκαλέσουμε κάποιον, εμφανίζεται πλαίσιο με ζεύγος επιλογών. Στη μία περίπτωση διαλέγουμε αν θέλουμε οποιοσδήποτε με το κατάλληλο link να μπορεί να έχει πρόσβαση ή αν προτιμούμε να έχουν πρόσβαση μόνο όσοι χρήστες προσκληθούν. Επιπλέον, ορίζουμε κατά πόσο ο συνεργάτης μπορεί απλά να βλέπει το αρχείο ή να παρεμβαίνει σε αυτό. Οποιοσδήποτε μπορεί να προσκληθεί με οποιονδήποτε πιθανό συνδυασμό των επιλογών αυτών. Για την ακρίβεια, ακόμη και λάθος να γίνει στο είδος πρόσβασης που έχει κάποιος, μπορεί να ρυθμιστεί η κατάσταση εκ των υστέρων.Κάποιος προσκεκλημένος μπορεί να είναι απλός θεατής ή να έχει το περιθώριο να παρεμβαίνει.

Μετά την πρόσκληση, το πάτημα του ίδιου πλήκτρου εμφανίζει μεν τις γνωστές επιλογές, αλλά και όσους έχουν προσκληθεί, λεπτομέρειες για τα δικαιώματα που έχουν, αν βλέπουν τώρα το έγγραφο (η παρουσία μιας βούλας το ξεκαθαρίζει αυτό), καθώς και τι χρώμα παίρνει ο κέρσορας και οι αλλαγές που κάνουν (το χρώμα της ίδιας βούλας περνά την πληροφορία αυτή).

Μπορούμε να προσκαλέσουμε συνεργάτες μέσω Mail, AirDrop, Twitter, Facebook, μηνύματος και συνδέσμου. Επιπλέον, ανάλογα με τις δυνατότητες άλλων εφαρμογών σε ένα σύστημα, και τα χαρακτηριστικά των επεκτάσεών τους, μπορεί να εμφανιστούν και επιπλέον επιλογές.

Όλα είναι εφικτά
Στο ίδιο έγγραφο ένας μπορεί να γράφει, κάποιος να διορθώνει σε άλλο σημείο, τρίτος να προσθέτει φωτογραφίες, άλλος να ασχολείται μόνο με πίνακες, κάποιος ίσως να είναι στο ρόλο του θεατή/συντονιστή κ.ο.κ. Μια ομάδα μπορεί να “περιλάβει” κείμενο, παρουσίαση, εξισώσεις, υπολογισμούς και οτιδήποτε άλλο.

Και κάπως έτσι, γλιτώνουν όλοι τα άπειρα αντίγραφα, mail, πέρα-δώθε και τη δυσκολία να είναι όλοι συντονισμένοι, όλοι στην ίδια έκδοση ενός εγγράφου όταν αυτό είναι απαραίτητο. Το iWork σοβάρεψε ακόμη περισσότερο λοιπόν.Διάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα