Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Τιμή: 

Keychain: Ένα μέρος για όλους τους κωδικούς

Οκτ 31 2016
To Keychain είναι η απάντηση στο χαμό των χιλιάδων κωδικών που χρησιμοποιούμε σε εφαρμογές και υπηρεσίες.
Keychain: Ένα μέρος για όλους τους κωδικούς
Από τη μία κανείς δεν θέλει να μπλέκει με χίλιους κωδικούς για χίλια διαφορετικά πράγματα. Από την άλλη οι κωδικοί που χρησιμοποιούμε πρέπει να μη γίνονται εύκολη λεία για τρίτους. Και, ταυτόχρονα, πρέπει να μπορούμε να τους χρησιμοποιούμε με ευκολία, ακόμη και όταν δεν μπορούμε να θυμηθούμε ούτε ένα χαρακτήρα τους. Για αυτό η Apple έχει το Keychain.

Το Keychain (ή αλλιώς Κλειδοθήκη) είναι στην πραγματικότητα μηχανισμός/υπηρεσία του iCloud, για αυτό και εμφανίζεται με ποικίλους τρόπους. Σε iOS, αλλά και σε macOS, όταν χρησιμοποιούμε κωδικό σε κάποιο site, ή όταν δημιουργούμε κωδικό (το ίδιο το Keychain προτείνει κάτι πιο ασφαλές που είναι και το προτιμότερο), εμφανίζεται ερώτηση για την πιθανή αποθήκευση του συνδυασμού. Η αποθήκευση σημαίνει ότι τα στοιχεία αυτά μένουν στο Keychain και, μέσω iCloud, συγχρονίζονται σε όλες τις συσκευές στις οποίες υπάρχει ο ίδιος λογαριασμός iCloud. Το ίδιο ισχύει για στοιχεία πιστωτικών σου καρτών, ακόμη και για κωδικούς σύνδεσης σε ασύρματα δίκτυα. Αν τα αποθηκεύσεις σε μια μεριά, φτάνουν σε όλες τις άλλες με τη βοήθεια του iCloud και του Keychain. Στην περίπτωση των WiFi passwords μάλιστα, θα παρατηρήσεις ότι όταν αποθηκεύσεις το σωστό κωδικό σε ένα iPhone και έχεις Mac, iPad κ.λπ. κοντά, αυτά συνδέονται αυτόματα στο ίδιο δίκτυο, μόλις φτάσει κι εκεί ο κωδικός. Δεν χρειάζεται να διαλέξεις τίποτα χειροκίνητα.

Το άλλο μισό του password management
Έρχονται ώρες πάντως που χρειάζεσαι κάποιον κωδικό για χρήση εκτός της συσκευής, να διαγράψεις κωδικούς που δεν ισχύουν ή δεν χρειάζεσαι πια κ.λπ. Θες λοιπόν πρόσβαση στη λίστα με όλα αυτά τα στοιχεία. Σε macOS μπορείς να φτάσεις σε αυτή με δυο τρόπους.Σε Mac υπάρχει ειδική εφαρμογή για την περίσταση.

Safari
Ανοίγεις το Safari, πηγαίνεις στις Προτιμήσεις της εφαρμογής και ύστερα στην καρτέλα Συνθηματικά. Εκεί θα δεις λίστα με διευθύνσεις, ονόματα και κωδικούς χρήστη. Αν θες να εμφανίζεται ο κωδικός, πρέπει να τσεκάρεις τη μοναδική επιλογή κάτω αριστερά και να χρησιμοποιήσεις τον κωδικό που χρησιμοποιείς για την είσοδο στον υπολογιστή σου όταν αυτός σου ζητηθεί.

Κλειδοθήκη
Υπάρχει και ξεχωριστή εφαρμογή που μπορείς να ανοίξεις. Σε κάθε καταχώρηση μπορείς να δεις διάφορα στοιχεία, να τσεκάρεις την εμφάνιση κωδικού, να βάλεις τον κωδικό που χρησιμοποιείς για log in στον υπολογιστή σου, και να δεις κανονικά το συνθηματικό.

Σε iOS ο τρόπος είναι ένας
Στην εφαρμογή Ρυθμίσεις, πηγαίνεις στην καρτέλα του Safari. Εκεί θα βρεις την επιλογή Συνθηματικά. Άπαξ και την αγγίξεις μεταφέρεσαι σε λίστα με τα συνθηματικά. Εδώ η διαφορά είναι πως αν πατήσεις οποιαδήποτε καταχώρηση, θα δεις μονομιάς, σε νέα οθόνη, τόσο το username, όσο και το password. Η διαφορά αυτή έγκειται στο ότι μια συσκευή iOS είναι πολύ πιο πιθανό να κλειδώνεται με κωδικό και δη με τη χρήση TouchID. Οπότε όταν φτάσει κάποιος μέχρι εκεί, δεν χρειάζεται κι άλλο βήμα. Εκτός πια αν συνειδητά επιλέγει να μην κλειδώνει τη συσκευή του, κάτι που προφανώς θα πρέπει να συνυπολογίζει αναλόγως όταν χρησιμοποιεί τελικά την Κλειδοθήκη.Όλοι οι κωδικοί βρίσκονται και στις ρυθμίσεις του Safari.

Κεντρική υπηρεσία και παρουσία
Μπορεί το Keychain να μην είναι μια αυτόνομη εφαρμογή για password management. Είναι όμως αυτόνομο κομμάτι του iCloud και προσφέρεται δωρεάν σε όλους. Είναι μια καλή ευκαιρία για καλύτερα, ασφαλέστερα passwords και μεγαλύτερη ευκολία στη χρήση τους.Διάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα