Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Τιμή: 

Συνεργασία μεταξύ iPhone και Windows PC

Οκτ 08 2016
Το γεγονός πως iPhone και Windows PC είναι τόσο διαφορετικά μεταξύ τους, δε σημαίνει ότι δε μπορούν να συνεργαστούν αρμονικά.
Συνεργασία μεταξύ iPhone και Windows PC
Μία ματιά να ρίξει κανείς στους αριθμούς, στο πόσα iPhone πωλούνται, και ύστερα τους αντιπαραβάλλει με τις πωλήσεις Mac, προκύπτει ότι υπάρχουν πολλοί κάτοχοι iPhone (και iPad) που δεν έχουν, ακόμη, Mac. Από αυτούς που έχουν υπολογιστή και όχι Mac, το μεγαλύτερο ποσοστό σίγουρα θα διαθέτει Windows PC. Αυτό σημαίνει ότι με κάποιον τρόπο αυτά τα δύο, iPhone και Windows PC, θα πρέπει να συνεργάζονται καθώς υπάρχουν και δεδομένα που πρέπει να εμφανίζονται παντού.

Όσο ακόμη κάποιος κάτοχος Windows PC σκέφτεται ποιος Mac του ταιριάζει, μπορεί να κατεβάσει το iCloud Control Panel για Windows και να το εγκαταστήσει στον υπολογιστή του. Φυσικά, θα χρειαστεί να γίνει sign in με το iCloud account που χρησιμοποιεί σε συσκευές iOS, αφού βάσει αυτού του λογαριασμού γίνονται όλα. Να θυμίσουμε ότι iCloud email, επαφές και υπενθυμίσεις μπορούν να λειτουργήσουν κανονικά σε Outlook και λοιπά, με απλή προσθήκη του λογαριασμού iCloud στις ρυθμίσεις των Windows, ασχέτως του iCloud Control Panel. Τι επιπλέον προσφέρει λοιπόν;

iCloud Drive
Ως άλλο Dropbox, προστίθεται το iCloud Drive στο σύστημα, και εκεί εμφανίζονται και συγχρονίζονται τα πάντα, συν τα αρχεία των εφαρμογών που έτσι κι αλλιώς χρησιμοποιούν το iCloud για την αποθήκευση των δεδομένων τους. Ο καθένας μπορεί να βάλει ό,τι φάκελο και αρχείο θέλει και όλα είναι διαθέσιμα παντού, ακόμη και μέσω του iCloud.com.


Στο iCloud Drive εμφανίζονται και οι φάκελοι με τα αρχεία των mobile apps.

Φωτογραφίες
Η εφαρμογή, ανάλογα με τις ρυθμίσεις που προτιμά ο καθένας, προσθέτει ειδικό φάκελο στον οποίο εμφανίζονται οι φωτογραφίες που τραβιούνται σε συσκευή iOS, κοινόχρηστοι φάκελοι κ.λπ. Επιτρέπεται μάλιστα το ανέβασμα φωτογραφιών στο iCloud, αλλά και το αυτόματο κατέβασμα νέων στο Windows PC για να είναι όλα άμεσα διαθέσιμα.

Σελιδοδείκτες
Υπάρχει δυνατότητα συγχρονισμού σελιδοδεικτών του iOS Safari σε Chrome, Firefox και Internet Explorer/Edge, πάντα με τη χρήση του ανάλογου extension/add-on που βρίσκεται στο store του κάθε browser. Έτσι όλοι οι σελιδοδείκτες είναι κοινοί σε κάθε συσκευή και browser.

Αποθηκευτικός χώρος
Εφόσον υπάρχει λογαριασμός iCloud συνδεδεμένος με συσκευή Apple, είναι δεδομένο ότι συνοδεύεται από 5GB αποθηκευτικού χώρου. Οτιδήποτε επιπλέον παρέχεται με μηνιαία χρέωση (το άλμα σε 50GB σημαίνει μόλις 1 ευρώ το μήνα). Εξ αρχής όμως προσφέρονται 3 GB παραπάνω από τον τυπικό λογαριασμό στο Dropbox. Στο ίδιο το iCloud Control Panel υπάρχει μια μπάρα με διαφορετικό χρωματισμό για κάθε τύπο δεδομένων και πόσος χώρος απομένει ελεύθερος. Επιπλέον, μπορεί να γίνει κανονική διαχείριση των αποθηκευμένων δεδομένων από εφαρμογές iOS. Αν λοιπόν κάποια εφαρμογή το... έχει παρακάνει, μπορούμε να σβήσουμε τα δεδομένα της με ένα κλικ, από το iCloud Control Panel, χωρίς να αγγίξουμε καν iPhone ή iPad.


Η συνεργασία iPhone – Windows PC γίνεται εξαιρετικά απλή με το επίσημο utility app από την ίδια την Apple.

Αν λοιπόν κάποιος είναι χρόνια με Windows PC και κάνει τώρα το άλμα σε κάποιο iPhone ή iPad, δεν είναι ανάγκη να φοβάται ότι δεν θα «συνεννοούνται» καλά μεταξύ τους οι συσκευές αυτές, παρότι έχουν τελείως διαφορετικές ρίζες και καταβολές. Πολλοί ξεκίνησαν με iPod κάποτε, πέρασαν αργότερα στο iPhone και ήρθαν έτσι για πρώτη φορά σε επαφή με τον κόσμο της Apple, οπότε και γεννήθηκαν οι σκέψεις για μετάβαση σε Mac με πρώτη ευκαιρία. Τουλάχιστον οι σκέψεις αυτές μπορούν να γίνουν με ηρεμία, όσο Windows και iOS βρίσκουν τρόπο να επικοινωνούν όπως πρέπει.Διάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα