Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Τιμή: 

5 χρήσιμες εναλλακτικές επιλογές αντί του Google Maps

Οκτ 26 2017
Δείτε 5 χρήσιμες εναλλακτικές λύσεις αντί του Google Maps, σε περίπτωση που δεν μπορείτε ή δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε την δημοφιλή υπηρεσία χαρτών της Google.
5 χρήσιμες εναλλακτικές επιλογές αντί του Google Maps
Αρχικά, να ξεκαθαρίσουμε ότι το Google Map είναι μια εξαιρετική υπηρεσία. Είναι δημοφιλής, βελτιώνεται συνεχώς, και μέρα με τη μέρα γίνεται όλο και πιο προσιτή. Υπάρχουν όμως ακόμα λόγοι για τους οποίους ορισμένοι χρήστες (κυρίως εκείνοι που πραγματοποιούν συχνά ταξίδια στο εξωτερικό) δεν θέλουν ή δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τους Χάρτες Google. Ορισμένες χώρες, όπως η Κίνα, εφαρμόζουν αρκετά αυστηρούς κανονισμούς σε ό,τι αφορά στη χρήση γεωγραφικών δεδομένων, καθιστώντας την εφαρμογή Google Maps μη αξιόπιστη. Επίσης, ίσως απλά να μη θέλετε οι αλγόριθμοι της Google να αποκομίζουν κέρδη από δεδομένα σας.

Όποιοι κι αν είναι οι λόγοι που δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τους Χάρτες Google, καλό είναι να γνωρίζετε ότι υπάρχουν «εναλλακτικές». Παρακάτω, σας παρουσιάζουμε πέντε από τις καλύτερες εφαρμογές χαρτών που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αντί του Google Maps.

Here WeGo (Android, iOS, Browser)


Η εφαρμογή Here Maps navigation μετονομάστηκε σε Here WeGo και φέρνει πολλές αλλαγές και βελτιώσεις. Υποστηρίζει πάνω από 200 χώρες και παρέχει όλα τα βασικά χαρακτηριστικά όπως πλοήγηση, μέρη για επίσκεψη και λεπτομερείς διαδρομές, καθώς και ενημερωμένες πληροφορίες και τιμές για όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στην περιοχή σας. Η εφαρμογή προσφέρεται εντελώς δωρεάν και ο χρήστης μπορεί να επιλέξει να κατεβάσει και να αρχειοθετήσει όποιο χάρτη χώρας επιθυμεί - σε αντίθεση με το Google Maps που μπορείτε να κατεβάσετε μία συγκεκριμένη (μεγάλη) περιοχή της επιλογή σας - για πλοήγηση χωρίς σύνδεση στο Internet ή ανάγκη για mobile data. Η εφαρμογή είναι ιδανική για πλοήγηση και οργάνωση ταξιδιών και είναι σχεδιασμένη για να παρέχει αμεσότητα στον χρήστη χωρίς περιττά «κλικ».

BackCountry Navigator (Android)
Ας υποθέσουμε ότι βρεθήκατε στη μέση του πουθενά, ίσως σε ένα βουνό ή πυκνό δάσος στην καναδική έρημο. Το Google Maps ίσως να μην σας βοηθήσει ιδιαίτερα, επειδή δεν αναλύει την τοπική γεωγραφία, όπως κάνει το BackCountry. Η εφαρμογή BackCountry είναι ιδανική για τους πεζοπόρους και τους φυσιολάτρες, χρησιμοποιώντας σημεία GPS και επιτρέποντας να κάνετε χειροκίνητες ρυθμίσεις όπως την εισαγωγή των συντεταγμένων γεωγραφικού μήκους/πλάτους της θέσης σας. Είναι ένας σημαντικός «σύντροφος» όταν βρίσκεστε στη φύση, βασιζόμενη σε εξαιρετικά λεπτομερείς τοπογραφικούς χάρτες από διάφορες αξιόπιστες πηγές όπως το USTopo και το OpenCycleMaps, αλλά και ναυτικούς χάρτες από το NOAA RNC.

Waze (Android, iOS, και Web)


Το Waze είναι μια υπηρεσία χαρτών που βασίζεται στην κοινότητα. Είναι γρήγορη για πλοήγηση και εξαιρετικά διαισθητική. Το ιδιαίτερα διαδραστικό σύστημα που σας επιτρέπει να προειδοποιείτε τους άλλους οδηγούς για τις αλλαγές στην κυκλοφορία, τους κινδύνους σε ορισμένους δρόμους κ.ο.κ., αποδείχθηκε τόσο δημοφιλές, που η Google αγόρασε την εταιρεία το 2013. Είναι χαρακτηριστικό ότι, τέσσερα χρόνια μετά, το Waze εξακολουθεί να υφίσταται ως ξεχωριστή εφαρμογή.

Μπορεί να βρείτε πληροφορίες σχετικά με τα φθηνότερα βενζινάδικα κοντά σας, τους χώρους υπό κατασκευή, ατυχήματα, κοντινά αστυνομικά τμήματα και άλλες πληροφορίες που ενημερώνονται από εκατομμύρια άλλους χρήστες του Waze. Μπορείτε να παρακολουθήσετε ακόμη και άλλες τοποθεσίες χρηστών και φίλων σας σε πραγματικό χρόνο.

Navmii (Android, iOS, BlackBerry)
Η Navmii είναι μια πλούσια σε χαρακτηριστικά υπηρεσία πλοήγησης που καλύπτει πάνω από 85 χώρες. Προσφέρει όλες τις βασικές λειτουργίες, όπως turn-by-turn navigation, σελιδοδείκτες, πλησιέστερες τοποθεσίες και προβολές αναζήτησης και δορυφόρου. Παρέχει ειδοποιήσεις όπως όρια ταχύτητας, κυκλοφορία, εργοτάξια, καθυστερήσεις κ.ά. Όλα αυτά γίνονται ακόμα καλύτερα με ενημερώσεις που βασίζονται στην κοινότητα από άλλους χρήστες του Navmii. Η Navmii συνεργάζεται επίσης με το Foursquare, το TripAdvisor και το What3Words για να παρέχει προσαρμοσμένες αναζητήσεις.

Άλλα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν το Street View, ETA indicator, Automatic rerouting, HD maps, πλήρη υποστήριξη πλοήγησης εκτός σύνδεσης, και Scoring Driver το οποίο χρησιμοποιεί τους αισθητήρες κίνησης και το GPS του smartphone σας.

MapQuest (Android, iOS)


Το MapQuest είναι μια άλλη εξαιρετική εναλλακτική επιλογή αντί του Google Maps, ειδικά εάν χρησιμοποιείτε δημόσια μέσα μεταφοράς για μετακίνηση. Θα σας επιτρέψει να συγκρίνετε τις τοπικές υπηρεσίες μεταφοράς για τη διαδρομή σας όπως η Uber και επίσης να κάνετε κράτηση απευθείας από την εφαρμογή. Παρέχει επίσης γρήγορες ενημερώσεις σχετικές με όλες τις επιλογές σε μέσα μεταφοράς που βρίσκονται κοντά σας. Εάν σας αρέσει η πεζοπορία σε διαφορετικά μέρη θα σας εμφανίσει πόσες θερμίδες θα κάψετε.

Άλλα προηγμένα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν αυτόματο επαναπροσανατολισμό, συνθήκες κυκλοφορίας σε πραγματικό χρόνο, αναφορές καιρού κ.ά. Διαθέτει επίσης μερικά βασικά χαρακτηριστικά των Χαρτών Google, όπως turn-by-turn navigation, δημιουργία σελιδοδεικτών, καλύτερη δυνατή διαδρομή, δορυφορική προβολή, κοντινά σημεία για επίσκεψη κ.λπ.Διάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα