Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Τιμή: 

7 portable apps για το USB stick σας

Οκτ 30 2017
Οι portable apps είναι ένας έξυπνος και ιδιαίτερα χρήσιμος τρόπος χρήσης του παλιού σας USB stick.
7 portable apps για το USB stick σας
Τα περισσότερα προγράμματα των Windows πρέπει να εγκατασταθούν στον υπολογιστή για να λειτουργήσουν. Υπάρχουν όμως και οι λεγόμενες φορητές εφαρμογές (ή portable apps) οι οποίες έχουν τη δυνατότητα να μπορούν να τρέξουν σε ένα υπολογιστή χωρίς εγκατάσταση. Προσφέρουν μεγάλη ευελιξία αφού μπορείτε να συγκεντρώσετε τις απαραίτητες για εσάς εφαρμογές, να τις αποθηκεύσετε σε κάποιο εξωτερικό αποθηκευτικό μέσο, όπως ένα USB stick, και να τις τρέχετε από εκεί.

Τα πλεονεκτήματα που προσφέρουν οι φορητές εφαρμογές είναι πολλά. Κατ’ αρχάς, μπορείτε να τις εκτελέσετε από ένα USB stick χωρίς εγκατάσταση και με απόλυτη ασφάλεια σε οποιοδήποτε υπολογιστή επιθυμείτε. Αυτό σημαίνει ότι είναι ιδανικές για χρήση σε κοινόχρηστους υπολογιστές, καθώς δεν απαιτούν δικαιώματα διαχειριστή, την ίδια στιγμή που δεν αφήνουν κανένα απολύτως υπόλειμμα στο σύστημα, όπως π.χ. στοιχεία στο μητρώο (registry) των Windows ή αρχεία εκτός του φακέλου τους. Παράλληλα, είναι ένας ιδιαίτερα χρήσιμος τρόπος χρήσης ενός… πιθανότατα ξεχασμένου στο συρτάρι USB stick.

Με οδηγό λοιπόν όλα τα παραπάνω πλεονεκτήματα, σας προτείνουμε 7 δωρεάν και ΝΟΜΙΜΕΣ portable apps που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών που χρειάζεται ο μέσος χρήστης.

Google Chrome


Οι φορητοί web browsers σάς επιτρέπουν να περιηγηθείτε στο διαδίκτυο χωρίς να αφήνουν κανένα ίχνος των προσωπικών σας πληροφοριών όπως ιστορικό περιήγησης, cookies, τις περιόδους σύνδεσης κ.λπ. στον υπολογιστή. Προφανώς, μόλις συνδεθείτε στο Internet με τη φορητή έκδοση του Google Chrome και χρησιμοποιήσετε τους λογαριασμούς σας Google, τα δεδομένα σας θα καταλήξουν αναπόφευκτα στις βάσεις δεδομένων της εταιρείας, αλλά αυτό είναι κάτι γνωστό για όλους τους χρήστες του Chrome. Το γεγονός είναι ότι παραμένει ένας από τους κορυφαίους browsers και μια αξιόπιστη λύση εάν βρίσκεστε σε ένα Internet Café.

7-Zip
Το 7-Zip είναι ίσως το καλύτερο εργαλείο συμπίεσης αρχείων, αφού προσφέρει πολύ πιο γρήγορη και αποτελεσματική συμπίεση από τον ανταγωνισμό. Επιπλέον, πρόκειται για μια δωρεάν και ανοιχτού κώδικα εφαρμογή με υψηλή αναλογία συμπίεσης και ισχυρό διαχειριστή αρχείων. Αξίζει να την έχετε στη συλλογή φορητών εφαρμογών στο USB stick σας όταν χρειάζεται να κάνετε κάποια γρήγορη συμπίεση.

VLC Media Player


Το VLC είναι εδώ και πολύ καιρό το πιο γρήγορο και ισχυρό πρόγραμμα αναπαραγωγής βίντεο και η φορητή έκδοση το καθιστά ακόμη πιο ευέλικτο. Χρησιμοποιώντας το VLC ως portable app, μπορείτε να αναπαράγετε έναν τεράστιο αριθμό formats, όπως MKV, παράλληλα με το πρότυπο MP4 που αποτελεί πρότυπο για τα περισσότερα βίντεο. Παρέχει σχεδόν όλους τους απαραίτητους codecs και έτσι δε χρειάζεται να κατεβάσετε επιπλέον κωδικοποιητές βίντεο.

GIMP
Το GIMP (GNU Image Manipulation Programme) είναι ένα δωρεάν, ανοιχτού κώδικα εργαλείο επεξεργασίας εικόνων με ισχυρά χαρακτηριστικά. Είναι μια ιδανική εναλλακτική λύση για το Adobe Photoshop καταναλώνοντας σημαντικά λιγότερους πόρους και περιέχοντας πολλές προηγμένες δυνατότητες για απαιτητική επεξεργασία. Όσοι «έρχονται» από το Photoshop θα χρειαστούν λίγο χρόνο μέχρι να το συνηθίσουν, ενώ προσφέρει πολλά παρόμοια χαρακτηριστικά, με το extra πλεονέκτημα ότι μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και ως φορητή εφαρμογή χωρίς καμία διαδικασία εγκατάστασης.

LastPass Pocket


Το LastPass είναι ένας κορυφαίος διαχειριστής κωδικών πρόσβασης που σας επιτρέπει να αποθηκεύσετε και να διαχειρίζεστε με απόλυτη ασφάλεια όλους τους κωδικούς πρόσβασης. Κρυπτογραφεί τους κωδικούς πρόσβασής σας και τους αποθηκεύει στο διαδίκτυο χωρίς να ανησυχείτε για τυχόν «διαρροές». Η φορητή έκδοση της εφαρμογής ενσωματώνεται με φορητούς browsers όπως το Firefox και το Chrome.

CCleaner
Το CCleaner είναι ένα δωρεάν βοηθητικό πρόγραμμα καθαρισμού των Windows, το οποίο σας επιτρέπει να «καθαρίζετε» από το σύστημά σας περιττά στοιχεία, όπως περιττά κλειδιά μητρώου, cookies και τα επιπλέον προσωρινά αρχεία από το σύστημά σας. Εάν θέλετε να καθαρίσετε το ιστορικό περιήγησης σας στο διαδίκτυο, αφού έχετε ήδη βρεθεί σε ένα Internet Cafe, τότε μπορείτε απλά να τρέξετε τη φορητή έκδοση του CCleaner από ένα USB stick και στη συνέχεια να το χρησιμοποιήσετε για να καθαρίσετε όλο το ιστορικό περιήγησης σας και όχι μόνο.

LibreOffice


Το LibreOffice αποτελεί για πολλούς χρήστες αγαπημένη εναλλακτική λύση για τη δημοφιλή σουίτα γραφείου MS Office. Η σουίτα ανοιχτού κώδικα παρέχει ισοδύναμες λειτουργίες, και έχει την ίδια συμβατότητα και λειτουργικότητα με το MS Office. Η φορητή έκδοση σας παρέχει μια πλήρη σουίτα γραφείου σε οποιονδήποτε υπολογιστή βρίσκεστε, χωρίς να χρειάζεται να περάσετε από την κουραστική διαδικασία εγκατάστασης όλων των προγραμμάτων πριν τη χρησιμοποιήσετε.Διάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα