Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Τιμή: 

AMD Ryzen 3 & Ryzen Threadripper

Οκτ 05 2017
Έφτασε η νέα γενιά επεξεργαστών AMD Ryzen! Γνωρίστε τους κορυφαίους επεξεργαστές Ryzen 3 και Ryzen Threadripper.
AMD Ryzen 3 & Ryzen Threadripper
Σε προηγούμενο άρθρο στο Discover, είχαμε ασχοληθεί με την κυκλοφορία των πρώτων high-end επεξεργαστών της σειράς AMD Ryzen, οι οποίοι έχουν αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές από Τύπο και χρήστες για τις εντυπωσιακές τους επιδόσεις και δυνατότητες overclocking που προσφέρουν. Λίγους μήνες μετά την κυκλοφορία των οκταπύρηνων Ryzen 7 και εξαπύρηνων και τετραπύρηνων Ryzen 5, πριν καλά-καλά καταλαγιάσει η σκόνη δηλαδή, η AMD εμπλουτίζει την οικογένεια προϊόντων Ryzen κυκλοφορώντας δύο τετραπύρηνους επεξεργαστές (Ryzen 3), καθώς και τους πρώτους πανίσχυρους επεξεργαστές της σειράς Ryzen Threadripper, ανεβάζοντας ακόμη περισσότερο τον πήχη του ανταγωνισμού.Διαθέτοντας την τεχνολογία SenseMI, και με νέα σχεδίαση, ο επεξεργαστής Ryzen προσαρμόζει την απόδοσή του ανάλογα τις ανάγκες σας.

Η σειρά Ryzen 3 περιλαμβάνει δύο μοντέλα και συγκεκριμένα τον Ryzen 3 1200 και τον Ryzen 3 1300Χ, τα οποία έχουν σχεδιαστεί για υψηλή απόδοση κατά τη χρήση mainstream εφαρμογών, αλλά και για PC gaming. Ο πιο «δυνατός» από τους δύο νέους επεξεργαστές, Ryzen 3 1300Χ, είναι εφοδιασμένος με 4 φυσικούς πυρήνες και 4 threads, με βασικό χρονισμό που φτάνει τα 3,5GHz και σε boost φτάνει τα 3,7GHz. Ο Ryzen 3 1200 έχει επίσης 4 φυσικούς πυρήνες και 4 threads και έρχεται με εργοστασιακή συχνότητα ρολογιού στα 3,1GHz, η οποία με boost φτάνει τα 3,4GHz. Οι επεξεργαστές Ryzen 3 υποστηρίζουν την πλατφόρμα ΑΜ4 εμπλουτίζοντας τις επιλογές που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην αγορά, αφού είναι συμβατοί με τις μητρικές πλακέτες που χρησιμοποιούν chipset X370, B350 και A320.

Είναι προφανές ότι οι Ryzen 3 έρχονται να ανταγωνιστούν τις αντίστοιχες προτάσεις της Intel, και συγκεκριμένα τους Intel Core i3, οι οποίοι χρησιμοποιούν 2 πυρήνες με 4 threads, ενώ δεν είναι όλοι overclockable – σε σχέση με τους Ryzen 3 που και οι δύο έρχονται με ξεκλείδωτο πολλαπλασιαστή προσφέροντας τη δυνατότητα σοβαρού υπερχρονισμού.Με 4 πυρήνες, socket AM4 και ταχύτητες έως και 3,7GHz (max frequency), οι Ryzen 3 προσφέρουν αυξημένες επιδόσεις.

Οι Ryzen 1950X, Ryzen 1920X, και Ryzen 1900X είναι οι πρώτοι επεξεργαστές της σειράς AMD Ryzen Threadripper και απευθύνονται στους ενθουσιώδεις χρήστες που θέλουν να απολαμβάνουν υψηλότερες επιδόσεις σ’ ό,τι κι αν κάνουν, είτε αυτό λέγεται multitasking, είτε απαιτητικές εφαρμογές και PC gaming με όλες τις ρυθμίσεις στη θέση «Ultra». Ξεκινώντας από το «μικρότερο» και οικονομικότερο μοντέλο της σειράς, τον Ryzen 1900X, είναι εφοδιασμένος με 8 φυσικούς πυρήνες και 16 threads, ενώ έρχεται χρονισμένος στα 3,8GHz με boost στα 4,0GHz. Το αμέσως επόμενο μοντέλο Ryzen 1920X, έρχεται με 12 φυσικούς πυρήνες, 24 threads και με εργοστασιακό χρονισμό στα 3,5GHz ενώ με boost φτάνει τα 4,0GHz.Ξεκλειδώστε τον απόλυτο έλεγχο του AMD Ryzen-powered συστήματος για προσωπικά ρεκόρ επιδόσεων και αποδοτικότητας.

Η ναυαρχίδα της σειράς, ο Ryzen 1950X, ενσωματώνει 16 φυσικούς πυρήνες και 32 threads με βασικό χρονισμό στα 3,4GHz, όπου με boost φτάνει τα 4,0GHz. Όλοι οι επεξεργαστές της σειράς Ryzen Threadripper αξιοποιούν το chipset X399 και θα τοποθετούνται στο νέο socket TR4. Επιπλέον, χάρις στην υποστήριξη quad-channel DDR4, το memory bandwidth διπλασιάζεται σε σχέση με τους απλούς Ryzen, ενώ όλοι οι επεξεργαστές υποστηρίζουν μέχρι και 64 PCI Express lanes, σε σχέση με τους i7 7800X και i7 7820X που έχουν μόλις 28 lanes – πράγμα που επιτρέπει συνθέσεις που χρησιμοποιούν ταυτόχρονα πολλαπλές κάρτες γραφικών, NVMe SSDs και κάρτες δικτύου υψηλής απόδοσης.

Οι επεξεργαστές Ryzen έρχονται να ενισχύσουν κατακόρυφα την απόδοση παρέχοντας στους PC gamers, στους επαγγελματίες, και τους ενθουσιώδεις χρήστες απίστευτη απόκριση, εξαιρετική απόδοση και ακόμα πιο καθηλωτικές εμπειρίες, όλα σε ένα εξαιρετικά αποτελεσματικό πακέτο.


Δείτε τα βίντεο:Διάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα