Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Τιμή: 

Δημιουργία Portable Windows σε USB drive με το Windows To Go

Οκτ 31 2017
Δείτε πώς μπορείτε να δημιουργήσετε Portable Windows σε εξωτερικό αποθηκευτικό μέσο χρησιμοποιώντας το Windows To Go.
Δημιουργία Portable Windows σε USB drive με το Windows To Go
Όταν διατέθηκαν τα Windows 8, πριν από πέντε χρόνια, οι αντιδράσεις για το δραματικά ανανεωμένο “look and feel” των Windows ήταν ανάμικτες. Ανεξάρτητα όμως από την προσωπική άποψη του καθενός, όλοι μπορούμε να συμφωνήσουμε ότι τα Windows 8 έφεραν πολλά χρήσιμα και αξιόλογα χαρακτηριστικά τα οποία μάλιστα μεταφέρθηκαν και στο νεότερο λειτουργικό της Microsoft, τα Windows 10. Ένα από αυτά τα χαρακτηριστικά ήταν και το Windows to Go (WTG).

Τι είναι το Windows To Go;


Το χαρακτηριστικό Windows To Go σας επιτρέπει να εγκαταστήσετε ένα πλήρως λειτουργικό σύστημα Windows 10/8.1/8 σε ένα εξωτερικό σκληρό δίσκο ή μια μονάδα USB drive. Αυτό μετατρέπει το εξωτερικό αποθηκευτικό μέσο σε ένα φορητό περιβάλλον Windows, παρόμοιο με μία διανομή Linux, που έχει σχεδιαστεί για να τρέχει από USB και το οποίο σας επιτρέπει να «τρέξετε» το λειτουργικό σύστημα, μαζί με τα προγράμματα και τα αρχεία του (από μια μονάδα USB) σε οποιοδήποτε υπολογιστή.

Το WTG απευθύνεται κυρίως σε επιχειρήσεις ως μια εναλλακτική λύση για ασφαλή και επαρκή πρόσβαση στο εταιρικό δίκτυο ανεξάρτητα από τον τόπο εργασίας και την απόσταση. Για παράδειγμα, οι χρήστες μπορούν να μπουν και να εργαστούν από πολλαπλά συστήματα, ενώ οι διαχειριστές μπορούν εύκολα να τοποθετήσουν ένα bootable εταιρικό εργασιακό χώρο σε ένα ειδικά ρυθμισμένο USB drive και να υποστηρίξουν τους χρήστες που δεν έχουν σταθερή βάση εργασίας. Δεδομένου ότι τα Windows To Go αναπτύχθηκαν με βάση αυτή την πολύ συγκεκριμένη χρήση, η Microsoft δεν υποστηρίζει επισήμως τη χρήση μη-εταιρικών εκδόσεων των Windows σε περιβάλλον WTG. Ωστόσο, επειδή κάποιο χαρακτηριστικό δεν υποστηρίζεται δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν εναλλακτικές.

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να εγκαταστήσετε τo Windows To Go χρησιμοποιώντας οποιαδήποτε έκδοση των Windows 8 και Windows 10, και οποιαδήποτε εκκινήσιμη συσκευή USB. Ας δούμε, όμως, πρώτα ορισμένους περιορισμούς που θα συναντήσετε.

Περιορισμοί
Τα WTG έχουν σχεδιαστεί για να λειτουργούν ακριβώς όπως οποιαδήποτε άλλη έκδοση των Windows, ωστόσο καλό είναι να γνωρίζετε ότι υπάρχουν περιορισμοί με αυτές τις μη επίσημες εκδόσεις. Οι πιο σημαντικοί από αυτούς τους περιορισμούς περιλαμβάνουν την έλλειψη προστασίας Bitlocker, την αδυναμία πρόσβασης στο Windows Store, μη υποστήριξη αναβάθμισης χώρου εργασίας (συνεπώς, για νέες εκδόσεις, θα πρέπει να πραγματοποιηθεί νέα εγκατάσταση), ενώ δεν υπάρχει η δυνατότητα για εκκίνηση από συστήματα με BIOS και UEFI.

Τι γίνεται με τα προγράμματα οδήγησης
Οι μονάδες Windows To Go μπορούν να εκκινήσουν σε πολλούς υπολογιστές. Έτσι, όταν εκκινείται για πρώτη φορά το Windows To Go USB, θα εντοπίσει όλο το υλικό στον κεντρικό υπολογιστή. Στη συνέχεια, θα εγκαταστήσει τα απαιτούμενα προγράμματα οδήγησης τα οποία ενδέχεται να απαιτούν πολλές επανεκκινήσεις. Στη συνέχεια, όταν το Windows To Go USB εκκινείται στον κεντρικό υπολογιστή, θα μπορεί να εντοπίσει το συγκεκριμένο σύστημα και να φορτώσει αυτόματα τα σωστά προγράμματα οδήγησης.

Απαιτήσεις συστήματος για τον κεντρικό υπολογιστή
Σε γενικές γραμμές, το Windows To Go θα λειτουργήσει κανονικά σε υλικό που έχει πιστοποιηθεί για χρήση με τα Windows 7 ή νεότερη έκδοση. Αν θέλετε να είστε σίγουροι πριν ξεκινήσετε, διαβάσετε παρακάτω τις τεχνικές προδιαγραφές που πρέπει να έχει ένας υπολογιστής για να εκκινήσει τα Windows Τo Go.

Κατ’ αρχάς, πρέπει να είναι δυνατή η εκκίνηση από ένα USB. Το σύστημα πρέπει να διαθέτει επεξεργαστή τουλάχιστον 1 GHz και από 2GB μνήμης RAM και πάνω. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι η αρχιτεκτονική των Windows είναι συμβατή με τον επεξεργαστή. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα μπορείτε να εκτελέσετε μια έκδοση 64-bit του Windows Τo Go σε επεξεργαστή 32-bit. Τέλος, το Windows to Go δεν συνεργάζεται με Mac και υπολογιστή που τρέχει Windows RT.

Προδιαγραφές μονάδας USB


Θεωρητικά, οποιαδήποτε μονάδα USB 2.0 ή 3.0 με αποθηκευτικό χώρο 16GB θα λειτουργήσει κανονικά με το Windows Τo Go. Ωστόσο, με το πρότυπο USB 3.0 εξασφαλίζετε ταχεία απόδοση. Επιπλέον, καλό είναι η εγκατάσταση να γίνει σε μονάδα με τουλάχιστον 32GB αποθηκευτικό χώρο, καθώς έτσι θα έχετε και χώρο για αποθήκευση αρχείων. Τέλος, αποφύγετε τις φτηνές αποθηκευτικές μονάδες USB - λόγω του μεγάλου αριθμού κύκλων ανάγνωσης/εγγραφής κατά τη διάρκεια της κανονικής λειτουργίας των Windows. Η Microsoft προτείνει ορισμένες μονάδες USB που είναι πιστοποιημένες για WTG - σε περίπτωση που θέλετε να είστε ακόμα πιο σίγουροι.

Προετοιμασία των Windows
Τo Go Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι για να ρυθμίσετε τις παραμέτρους του περιβάλλοντος του Windows Τo Go. Ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικές από τις μεθόδους που έχουν αναφερθεί ότι λειτουργούν.

Αρχικά, κατεβάστε το disc image των Windows 8.1 ή Windows 10 από το επίσημο website της Microsoft (από εδώ και εδώ αντίστοιχα). Για όσους επιθυμούν να δημιουργήσουν ένα περιβάλλον Windows Τo Go με μια εταιρική έκδοση των Windows, μπορείτε να ακολουθήσετε τις επίσημες οδηγίες της Microsoft. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα από τα εργαλεία που αναφέρονται παρακάτω.

AOMEI Partition Assistant
Αυτό το δωρεάν βοηθητικό πρόγραμμα διαχείρισης δίσκων περιλαμβάνει επίσης ένα εργαλείο που ονομάζεται "Windows Τo Go Creator". Είναι συμβατό με τα Windows 8.x και Windows 10. Αφού το κατεβάσετε, εκτελέστε το και ακολουθήστε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη.

WinToUSB
Ακόμη ένα δωρεάν βοηθητικό πρόγραμμα που διαθέτει απλό και εύχρηστο περιβάλλον χρήσης. Το WinToUSB μπορεί να δημιουργήσει περιβάλλον Windows Τo Go από οποιοδήποτε είδωλο δίσκου Windows 8 ή 10. Επιπλέον, το εν λόγω πρόγραμμα μπορεί να κλωνοποιήσει την υπάρχουσα εγκατάσταση των Windows στον υπολογιστή σας για τη δημιουργία Windows Τo Go USB.

Rufus (v. 2.0 και πάνω)
To Rufus είναι ένα πολύ ευέλικτο utility, αφού είναι εξαιρετικά γρήγορο και μπορεί να δημιουργήσει Windows Τo Go USB από οποιαδήποτε έκδοση των Windows 10. Η προετοιμασία μιας μονάδας δίσκου Windows Τo Go με το Rufus είναι σχεδόν η ίδια με τη δημιουργία ενός bootable USB. Απλά θυμηθείτε ότι πρέπει να επιλέξετε “Windows Τo Go” αντί για το προεπιλεγμένο “Bootable USB”.Διάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα