Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Τιμή: 

Δημιουργία Windows 10 Backup σε τοπικό δικτυακό δίσκο

Οκτ 02 2017
Χάρη στα ενσωματωμένα εργαλεία των Windows 10 Pro, η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας σε τοπικό δικτυακό δίσκο αποτελεί πλέον εύκολη υπόθεση.
Δημιουργία Windows 10 Backup σε τοπικό δικτυακό δίσκο
Η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας του υπολογιστή σας είναι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να κάνετε για να προστατεύσετε τα δεδομένα σας. Δεν είναι η πρώτη φορά που εξετάζουμε εδώ στο Discover τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας στα Windows, καθώς έχουμε ήδη παρουσιάσει πώς μπορείτε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας χρησιμοποιώντας τα αντίστοιχα εργαλεία των Windows 10. Αυτή τη φορά, θα δούμε πώς μπορείτε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας σε ένα τοπικό δικτυακό δίσκο στα Windows 10 Pro.

Τα Windows 10 Pro περιλαμβάνουν αρκετά προηγμένα χαρακτηριστικά δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, επιτρέποντας στους χρήστες να δημιουργούν αντίγραφα ασφαλείας σε ένα δικτυακό δίσκο. Αυτό σημαίνει ότι το εξωτερικό αποθηκευτικό μέσο δεν χρειάζεται καν να είναι συνδεδεμένο στον υπολογιστή σας. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένας δικτυακό δίσκος NAS ή server με προστασία «set-it-and-forget-it» στον οποίο έχετε πάντα πρόσβαση.

Μειονεκτήματα/πλεονεκτήματα δικτυακού backup
Η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας σε δικτυακό δίσκο έχει πολλά πλεονεκτήματα. Το πιο βασικό πλεονέκτημα είναι ότι, αφού δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας, χρειάζονται ελάχιστες προσπάθειες για να διατηρηθούν. Δεν χρειάζεται να συνδέσετε εξωτερικό δίσκο στον υπολογιστή σας για να ξεκινήσει η δημιουργία αντιγράφου ασφαλείας. Επίσης, η πρόσβαση στα αντίγραφα ασφαλείας σας γίνεται απομακρυσμένα, αρκεί να είστε συνδεδεμένοι στο δίκτυό σας.

Το cloud backup, από την άλλη, αν και προσφέρει τα ίδια πλεονεκτήματα, έχει ένα βασικό μειονέκτημα σε σχέση με την αποθήκευση σε τοπικό δικτυακό δίσκο: Η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας σε μια υπηρεσία cloud είναι βολική, αλλά είναι δαπανηρή και συνήθως πολύ πιο χρονοβόρα όταν θέλετε να αποθηκεύσετε μεγάλο όγκο δεδομένων. Επίσης, πολύ σπάνια, υπάρχει ο κίνδυνος να διακοπεί προσωρινά η λειτουργία της πλατφόρμας στην οποία έχετε αποθηκεύσει τα αντίγραφα ασφαλείας σας και να μη μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε αυτά για κάποιο χρονικό διάστημα.

Να σημειώσουμε επίσης ότι, γενικά, τα δικτυακά αντίγραφα ασφαλείας είναι αργά και η διαδικασία δεν είναι πάντα ανώδυνη - ανάλογα τον όγκο δεδομένων.

Δημιουργία Windows 10 Backup σε τοπικό δικτυακό δίσκο
Εάν είστε κάτοχος Windows 10 Pro, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα ενσωματωμένα εργαλεία για να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας σε ένα δικτυακό δίσκο. Αρχικά, ανοίξτε την εφαρμογή [Ρυθμίσεις] και κάντε κλικ στην ενότητα [Ενημέρωση και ασφάλεια].


Έπειτα κάντε κλικ στην επιλογή [Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας] στη αριστερή στήλη και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή [Μεταβείτε στην ενότητα «Αντίγραφα ασφαλείας και επαναφορά (Windows 7)].


Κάντε κλικ στην επιλογή [Ρύθμιση δημιουργίας αντιγράφου ασφαλείας] για να δημιουργήσετε ένα νέο αντίγραφο ασφαλείας. Για να επιλέξετε το δικτυακό σας δίσκο, κάντε κλικ στην επιλογή [Αποθήκευση σε δίκτυο].


Δίπλα στη διαδρομή του αρχείου, κάντε κλικ στο κουμπί [Αναζήτηση] και εντοπίστε το δικτυακό δίσκο που βρίσκετε στο δίκτυο. Στην ενότητα [Πιστοποιητικά δικτύου], πληκτρολογήστε το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης ενός λογαριασμού χρήστη στη μηχανή προορισμού. Έπειτα κάντε κλικ στο κουμπί ΟΚ.


Βεβαιωθείτε ότι ο δίσκος έχει επιλεγεί από τη λίστα των διαθέσιμων μονάδων δίσκων και κάντε κλικ στο κουμπί [Επόμενο]. Επιλέξτε ένα πλήρες αντίγραφο ασφαλείας στο κάτω μέρος και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί [Επόμενο]. Κάντε κλικ στην επιλογή [Αποθήκευση ρυθμίσεων και δημιουργία αντίγραφου ασφαλείας] για να επιβεβαιώσετε τις ρυθμίσεις σας και να ξεκινήσει η δημιουργία αντιγράφου ασφαλείας.


Τα ενσωματωμένα εργαλεία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας των Windows 10 Pro είναι αρκετά για να σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας σε δικτυακούς δίσκους. Αν δεν διαθέτετε τα Windows 10 Pro, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα δωρεάν utility, όπως το AOMEI Backupper για να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας σε δικτυακούς δίσκους. Το AOMEI Backupper είναι ιδιαίτερα απλό στη χρήση, ενώ διαθέτει επιλογή για «υψηλή» συμπίεση ώστε να είναι μικρότερος ο όγκος που θα έχει το αντίγραφο ασφαλείας σας.
Διάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα