Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Τιμή: 

Μεταφορά εφαρμογών μεταξύ Android smartphones μέσω Bluetooth

Οκτ 16 2017
Απλά βήματα για να μεταφέρετε τις εφαρμογές σας μεταξύ των συσκευών σας Android μέσω Bluetooth.
Μεταφορά εφαρμογών μεταξύ Android smartphones μέσω Bluetooth
Όπως έχουμε αναφέρει και σε προηγούμενα άρθρα μας, το Bluetooth είναι μια εξαιρετικά χρήσιμη τεχνολογία που αναπτύσσετε διαρκώς, και τώρα που εισέρχεται στην πέμπτη έκδοσή του (v5) έχει γίνει ακόμα πιο γρήγορο και αξιόπιστο. Αυτό σημαίνει ότι μπορούν να μεταφερθούν γρήγορα περισσότερα δεδομένα χρησιμοποιώντας την ασύρματη τεχνολογία. Επομένως, είναι μια καλή ευκαιρία να μάθετε πώς μπορείτε να μεταφέρετε εφαρμογές από ένα Android Smartphone σε ένα άλλο μέσω Bluetooth.

Αυτή είναι μια χρήσιμη διαδικασία όταν, για παράδειγμα, εσείς και ένας φίλος σας βρίσκεστε στη μέση του πουθενά και θέλετε να μεταφέρετε στη συσκευή του ένα παιχνίδι για να διασκεδάσετε μαζί ή το τηλέφωνό σας είναι έτοιμο να «μείνει από μπαταρία» και, στο μεταξύ, θέλετε να μεταφέρετε ένα χρήσιμο χάρτη GPS σε άλλη συσκευή. Δείτε λοιπόν, πώς μπορείτε να μεταφέρετε τις εφαρμογές σας σε μια άλλη συσκευή.

Για αυτή τη διαδικασία θα χρειαστείτε ένα εύχρηστο και ελαφρύ εργαλείο που ονομάζεται APK Extractor το οποίο μετατρέπει τις εγκατεστημένες εφαρμογές στη συσκευή σας σε συμπιεσμένα αρχεία APK τα οποία στη συνέχεια μπορούν να (απο)συμπιεστούν και να εγκατασταθούν ξανά σε κάποια άλλη συσκευή.

Κατεβάστε το APK Extractor από το Play Store, ανοίξτε την εφαρμογή και μετακινηθείτε προς τα κάτω στη λίστα μέχρι να βρείτε την εφαρμογή που θέλετε να μεταφέρετε μέσω Bluetooth σε μια άλλη συσκευή. Πατήστε παρατεταμένα και θα εμφανιστούν πλαίσια ελέγχου μαζί με τα γνωστά εικονίδια κοινής χρήσης (Share) και λήψης (Download) στο επάνω μέρος της οθόνης. Σε αυτό το σημείο μπορείτε να επιλέξετε όσες εφαρμογές επιθυμείτε να συμπιέσετε και μοιραστείτε μέσω Bluetooth χρησιμοποιώντας τα πλαίσια ελέγχου δίπλα τους.Μόλις κάνετε την επιλογή σας, πατήστε το εικονίδιο “Share” στο επάνω μέρος της οθόνης και, στη συνέχεια, επιλέξτε “Bluetooth”. Βεβαιωθείτε ότι η συσκευή Android στην οποία στέλνετε την εφαρμογή/εφαρμογές έχει ενεργοποιημένο το Bluetooth και ότι η συσκευή είναι ανιχνεύσιμη. Εφόσον, λοιπόν έχουν γίνει οι παραπάνω ρυθμίσεις, στην οθόνη «Επιλογή συσκευής Bluetooth» (στη συσκευή που στέλνει την εφαρμογή), στη συσκευή που θα λάβει την εφαρμογή θα πρέπει να εμφανίζεται στη λίστα. Επιλέξτε τη και η συσκευή θα πρέπει να λάβει μια ειδοποίηση όπου μπορείτε να επιλέξετε να αποδεχθείτε την εφαρμογή/APK.

Μόλις ολοκληρωθεί η μεταφορά του APK μέσω Bluetooth, θα πρέπει να είναι προσβάσιμο μέσω του μενού ειδοποιήσεων της συσκευής του παραλήπτη, ωστόσο εάν η ειδοποίηση έκλεισε κατά λάθος, μπορείτε να βρείτε το αρχείο στο φάκελο «Λήψη» (Download) ή στο φάκελο “ExtractedAPKs” χρησιμοποιώντας το διαχειριστή αρχείων της συσκευής (του παραλήπτη).Αφού εντοπίσετε το APK στη συσκευή που στείλατε το εν λόγω αρχείο, απλώς επιλέξτε το και, στη συνέχεια, πατήστε «Εγκατάσταση». Σημειώστε ότι θα πρέπει να ενεργοποιήσετε την επιλογή «Άγνωστες πηγές» για να λειτουργήσει αυτό, καθώς το APK εγκαθίσταται εκτός Play Store. Για να το ενεργοποιήσετε πηγαίνετε Ρυθμίσεις > Ασφάλεια και Άγνωστες πηγές – ώστε να επιτρέπεται η εγκατάσταση εφαρμογών που δεν προέρχονται από το Play Store.Τώρα, η εφαρμογή βρίσκεται εγκατεστημένη και στις δύο συσκευές.

Η πρόσβαση στο Διαδίκτυο είναι κάτι που θεωρούμε δεδομένο, οπότε είναι πάντα καλό να θυμάστε ότι το Bluetooth είναι ένα εξαιρετικό μέσο μεταφοράς αρχείων και εφαρμογών μεταξύ των συσκευών σε τοπικό επίπεδο. Λάβετε υπόψη ότι, εάν έχετε μια αγορασμένη εφαρμογή, τότε η έκδοση που θα λάβει ο παραλήπτης θα είναι μόνο η δωρεάν έκδοση (αν υπάρχει) – αυτό άλλωστε είναι το σωστό και το νόμιμο.Διάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα