Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Τιμή: 

Touch ID και Mac

Οκτ 31 2017
Το Touch ID του MacBook Pro μπορεί να φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο σε πολλές περιπτώσεις διευκολύνοντας χρονοβόρες διαδικασίες.
Touch ID και Mac
Τα MacBook Pro με Touch Bar είναι οι μόνοι υπολογιστές της Apple με αισθητήρα Touch ID, τον αισθητήρα που έχουμε συνηθίσει να ταυτίζουμε με το πλήκτρο Αφετηρίας σε συσκευές iOS. Σε Touch Bar λοιπόν, ο αισθητήρας αυτός βρίσκεται στο δεξί άκρο της μπάρας. Και, τηρώντας τις σχετικές παραδόσεις, βρίσκεται σε πλήκτρο, με τη διαφορά ότι εδώ δεν έχουμε πλήκτρο Αφετηρίας, έχουμε όμως το διακριτικά κρυμμένο power button με το οποίο ενεργοποιείται ο υπολογιστής.

Το Touch ID ρυθμίζεται με τον κλασικό τρόπο και μπορεί να αναγνωρίζει έως 5 διαφορετικά αποτυπώματα, είτε προέρχονται από το ίδιο άτομο, είτε όχι. Και τι μπορεί να κάνει ο χρήστης αφού καταχωρίσει δακτυλικά αποτυπώματα στο MacBook Pro;

Αγορές
Σε κάθε περίπτωση που χρειάζεται εισαγωγή συνθηματικού για την διεκπεραίωση αγοράς από iTunes, App Store και iBooks Store, η διαδικασία ολοκληρώνεται με την ανάγνωση αποδεκτού δακτυλικού αποτυπώματος.

Εναλλαγή λογαριασμών χρηστών
Αν υπάρχουν πολλαπλοί λογαριασμοί χρήστη με καταχωρημένα δακτυλικά αποτυπώματα, η ανάγνωση αποτυπώματος αλλάζει τον ενεργό λογαριασμό χρήστη για ευκολότερη μετάβαση από τον έναν στον άλλον, χωρίς να χρειάζεται άλλη διαδικασία.

Ξεκλείδωμα Mac
Όταν ο Mac βγαίνει από κατάσταση ύπνου ζητά το συνθηματικό χρήστη για να γίνει είσοδος. Αντί να πληκτρολογούμε κάθε φορά τον κωδικό, αγγίζουμε τον αισθητήρα Touch ID με αποτύπωμα που έχουμε καταχωρίσει και αποκτούμε μονομιάς πρόσβαση στο σύστημα μέσω του αντίστοιχου λογαριασμού χρήστη.

Ξεκλείδωμα προστατευμένων σημειώσεων
Στην εφαρμογή Σημειώσεις μπορούμε να κλειδώσουμε οποιαδήποτε σημείωση. Για το ξεκλείδωμα κανονικά χρησιμοποιούμε συνθηματικό. Χάρη στο Touch Bar όμως, μπορούμε να πετύχουμε το ίδιο με ένα άγγιγμα στον αισθητήρα Touch ID.Μέχρι και 5 δάκτυλα μπορούν να καταχωρηθούν ανά σύστημα.

Συνθηματικά στο Safari
Η εφαρμογή Safari αποθηκεύει (προαιρετικά) ονόματα χρήστη και συνθηματικά που χρησιμοποιούμε σε διάφορες ιστοσελίδες ώστε να υπάρχει μια κεντρική λίστα με αυτές τις πληροφορίες από τη μία και να συμπληρώνονται αυτόματα τα κατάλληλα πεδία για την είσοδο σε ιστοσελίδες όποτε χρειάζεται. Στην πρώτη περίπτωση η λίστα είναι πάντα κλειδωμένη για τους προφανείς λόγους και ξεκλειδώνει με άγγιγμα στον αισθητήρα Touch ID - όχι υποχρεωτικά και μόνο με το συνθηματικό.Το 1Password δείχνει ότι υποστηρίζει τη χρήση κωδικού αλλά και αποτυπώματος

Ρυθμίσεις συστήματος
Ορισμένες ρυθμίσεις συστήματος απαιτούν το συνθηματικό του διαχειριστή για να τροποποιηθούν. Σε αυτές τις περιπτώσεις λοιπόν αρκεί και το δακτυλικό αποτύπωμα χρήστη με ρόλο διαχειριστή. Παραμένει πάντως η απαίτηση κανονικού συνθηματικού στις περιπτώσεις που επιχειρούμε να τροποποιήσουμε ρύθμιση που σχετίζεται με την ασφάλεια και προσωπικούς λογαριασμούς.

Εφαρμογές τρίτων
Πέρα από ευκολίες στο ίδιο το macOS, το Touch ID υποστηρίζεται και από εφαρμογές τρίτων όπως Day One, 1Password και πολλές άλλες. Δεν είναι δηλαδή μια παροχή που αγγίζει μόνο συγκεκριμένα σημεία του λειτουργικού.Διαλέγοντας το Touch ID ως μέθοδο, εμφανίζεται και επί της οθόνης η απολύτως σαφής ειδοποίηση.

Υπάρχουν και γνώριμες εξαιρέσεις
Όπως σε iPhone και iPad με αισθητήρα Touch ID, υπάρχουν περιπτώσεις, που για λόγους ασφαλείας, απαιτείται η χρήση του συνθηματικού μια φορά πριν γίνει εκ νέου δυνατή η χρήση Touch ID.

Συγκεκριμένα:
• Μετά από επανεκκίνηση του Mac
• Ύστερα από αποσύνδεση του λογαριασμού χρήστη που χρησιμοποιούμε
• Ύστερα από πέντε συνεχόμενες αποτυχημένες απόπειρες αναγνώρισης αποτυπώματος
• Σε περίπτωση που έχουν περάσει πάνω από 48 ώρες από την τελευταία φορά που ξεκλειδώσαμε το σύστημα
• Αν δεν έχουν καταχωρηθεί ή αν έχουν διαγραφεί τα αντίστοιχα δακτυλικά αποτυπώματαΔιάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα