Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Τιμή: 

Τρόποι σύνδεσης του Xbox One controller σε Windows 10 PC

Οκτ 10 2017
Το Xbox One Controller, ένα από τα κορυφαία game controller της αγοράς, αποτελεί απαραίτητο αξεσουάρ για μια μοναδική εμπειρία PC gaming.
Τρόποι σύνδεσης του Xbox One controller σε Windows 10 PC
Εάν είστε PC gamer, πιθανότητα θα έχετε ήδη συνειδητοποιήσει ότι ορισμένα παιχνίδια παίζονται καλύτερα με χειριστήριο. Είτε θέλετε παίξετε ένα PC game, είτε ένα Xbox game μέσω streaming στο PC, είναι βέβαιο ότι το Xbox One Controller θα σας βοηθήσει να έχετε μια καλύτερη εμπειρία. Όπως έχουμε αναφέρει σε προηγούμενο άρθρο στο Discover, το Xbox One controller αποτελεί εξαιρετική επιλογή (και) για PC gaming. Δείτε λοιπόν πώς μπορείτε να συνδέσετε ένα Xbox One controller στο PC σας.

Τρόποι σύνδεσης
Όταν έγινε το λανσάρισμα του Xbox 360, το Δεκέμβριου του 2005, η Microsoft εισήγαγε το XInput στα Windows XP SP1. Από τότε, σε κάθε έκδοση των Windows, το XInput έχει ενσωματωθεί στο λειτουργικό σύστημα σε τέτοιο βαθμό ώστε όλα τα χειριστήρια που υποστηρίζουν XInput να αναγνωρίζονται αυτόματα κατά τη σύνδεση και να μην απαιτούν λήψη επιπλέων drivers για να λειτουργήσουν.

Όπως είναι προφανές, στα XInput controllers περιλαμβάνονται τα Xbox One controller και Xbox 360 controller. Υπάρχει επίσης μια πληθώρα gamepads από άλλους κατασκευαστές που υποστηρίζουν το XInput, όπως το F710 της Logitech, το GC-100XF της Nacon κ.ά. Έτσι, χάρη στο XInput, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για drivers και άλλες πολύπλοκες ρυθμίσεις, την ίδια στιγμή που έχετε αρκετές επιλογές σύνδεσης.

Ασύρματη σύνδεση μέσω Xbox Wireless Adapter
Για να συνδέσετε ένα Wireless Xbox One controller στον υπολογιστή σας θα χρειαστείτε έναν Xbox Wireless Adapter για Windows ή ένα Bluetooth adapter. Στην πρώτη περίπτωση, δεν χρειάζεται να κάνετε κάποια ιδιαίτερη ρύθμιση. Απλά συνδέστε το Xbox Wireless Adapter σε μια θύρα USB του υπολογιστή σας και, στη συνέχεια, κρατήστε πατημένο το πλήκτρο συγχρονισμού τόσο στο χειριστήριο όσο και στο Xbox Wireless Adapter μέχρι να γίνει ο συγχρονισμός.Εάν δεν λειτουργήσει αυτό, θα χρειαστεί να μεταβείτε στις ρυθμίσεις. Πληκτρολογήστε “Bluetooth” στο πλαίσιο αναζήτησης που βρίσκεται δίπλα από το μενού έναρξη αριστερά της οθόνης και επιλέξτε [Ρυθμίσεις Βluetooth και άλλων συσκευών].Στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή [Προσθήκη Bluetooth ή άλλης συσκευής] και έπειτα κλικ στο [Όλα τα υπόλοιπα]. Μετά την αναζήτηση, η οποία διαρκεί κλάσματα δευτερολέπτου (εφόσον έχετε ενεργοποιήσει το controller), επιλέξτε το controller σας για να γίνει η σύνδεση.

Σύνδεση μέσω Bluetooth Adapter
Για να συνδέσετε ένα Xbox One controller στα Windows 10 μέσω Bluetooth, θα πρέπει να έχετε ενημερώσει το λειτουργικό με την έκδοση Windows 10 Anniversary Update. Εάν δεν έχετε ενημερώσει τα Windows 10 ή είστε κάτοχος παλαιότερης έκδοσης Windows, θα χρειαστεί να αγοράσετε Xbox Wireless Adapter ή ένα συμβατό καλώδιο USB για ενσύρματη σύνδεση.

Εάν βρίσκεστε στην ενημερωμένη έκδοση των Windows 10, μπορείτε να συνεχίσετε. Όπως και με την προηγούμενη μέθοδο σύνδεσης, πληκτρολογήστε “Bluetooth” στο πλαίσιο αναζήτησης που βρίσκεται δίπλα από το μενού έναρξη αριστερά της οθόνης και επιλέξτε [Ρυθμίσεις Βluetooth και άλλων συσκευών]. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ενεργοποιήσει το Bluetooth στον υπολογιστή σας ελέγχοντας το σχετικό toggle να είναι στη θέση «Ενεργό».Κρατήστε το πλήκτρο συγχρονισμού στο Xbox One controller πατημένο για τρία δευτερόλεπτα και, στη συνέχεια, αφήστε το. Επιλέξτε Xbox Wireless Controller, και μετά [Ζεύξη]. Αυτό ήταν, το Xbox One controller σας είναι συνδεδεμένο ασύρματα με τον υπολογιστή σας.

Ενσύρματη σύνδεση
Εάν έχετε Windows 7, απλά συνδέστε το χειριστήριο ενσύρματα. Δοκιμάστε όλες τις θύρες USB ή κατεβάστε και εγκαταστήστε το Xbox 360 Controller for Windows – λειτουργεί και για Xbox One Controller.

Εάν δεν υπάρχει κάποιο ζήτημα στον υπολογιστή σας ή στο χειριστήριο σας, η σύνδεση του Xbox One controller -ενσύρματα ή ασύρματα- είναι πραγματικά υπόθεση λίγων λεπτών. Καλή διασκέδαση!Διάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα