Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Τιμή: 

Apple iPhone 6 & iPhone 6 Plus

Σεπ 11 2014
Apple iPhone 6 & iPhone 6 Plus
Οι νέες εκδόσεις του προκαλούν κάθε φορά αναταραχή στη διεθνή αγορά τεχνολογίας, οι ουρές έξω από τα καταστήματα είναι ατελείωτες και οι προπαραγγελίες δημιουργούν νέο ρεκόρ. Ο λόγος φυσικά για το iPhone που έφτασε την 6η γενιά δημιουργώντας και πάλι μια απίστευτη προσδοκία για την απόκτησή του.

Όπως και στην 5η γενιά, η Apple παρουσίασε δύο συσκευές, ωστόσο υπάρχει μια σημαντική διαφορά. Ενώ στην 5η γενιά, είχαμε το «φθηνό» και το «ακριβό» iPhone, στην 6η γενιά η Apple παρουσίασε ένα εξαιρετικό «μικρό» smartphone και ένα... ακόμα καλύτερο και μεγαλύτερο. Άρα, εδώ δεν υπάρχει η λογική της «κομμένης» φθηνότερης έκδοσης και αυτής της «ναυαρχίδας». Το iPhone 6 και το iPhone 6 Plus είναι και τα δύο «ναυαρχίδες», με το δεύτερο να είναι μεγαλύτερο και να υπερτερεί γενικότερα ως προς την οθόνη. Ας δούμε όμως αναλυτικά τις δύο συσκευές.H Apple έχει βελτιώσει τις οθόνες των δύο συσκευών προσφέροντας πιο υψηλή φωτεινότητα, πιο σωστά χρώματα σε θέαση υπό γωνία, καθώς και πιο ευκρινή εικόνα όταν βλέπετε την οθόνη υπό τον ήλιο με γυαλιά ηλίου.

Οθόνη
Είναι το σημείο που οι δύο εκδόσεις της 6ης γενιάς παρουσιάζουν την πιο σημαντική διαφορά μεταξύ τους. Από τη μία, το «μικρό» διαθέτει οθόνη 4,7’’, μια διαγώνιο πιο κοντά σε ότι μας είχε συνηθίσει μέχρι τώρα η Apple, ανεβαίνοντας λίγο από τις 4’’ των 5C/5S. Όπως είναι φυσικό, τo iPhone 6 έχει και λίγο μεγαλύτερη ανάλυση, 1334x750, ωστόσο η πυκνότητα παραμένει ίδια με αυτή των 5C/5S στα 326ppi, κρίνοντας μάλλον ότι δε θα είχε ουσιαστικό αποτέλεσμα κάποια αύξηση.

Από την άλλη, το μεγαλύτερο iPhone 6 Plus κάνει την έκπληξη. Ενώ στο παρελθόν η Apple δεν ακολουθούσε την ξέφρενη αύξηση της διαγωνίου των Android smartphones, αποφάσισε να μπει στο παιχνίδι και να διεκδικήσει το μερίδιό της μεταξύ των χρηστών που προτιμούν τα πολύ μεγάλα smartphones ή phablets. Με διαγώνιο οθόνη 5,5’’, το iPhone Plus ακουμπά περισσότερο στην κατηγορία των phablets, ενώ πιο κοντά στις εξελίξεις βρίσκεται και η ανάλυσή του, Full HD 1920x1080. Ως φυσικό αποτέλεσμα των δύο, η πυκνότητα της συσκευής φτάνει τα 401ppi.

Πέρα όμως από τους «αριθμούς», η Apple έχει βελτιώσει τις οθόνες των δύο συσκευών προσφέροντας πιο υψηλή φωτεινότητα (με καλύτερη στοίχιση των υγρών κρυστάλλων), πιο σωστά χρώματα σε θέαση υπό γωνία (με την τεχνική των διπλών pixel ανά τομέα), καθώς και πιο ευκρινή εικόνα όταν βλέπετε την οθόνη υπό τον ήλιο με γυαλιά ηλίου (βελτιώνοντας την πολικότητα) . Όσο κι αν ακούγονται λεπτομέρειες, είναι αυτές οι λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά.Αν και το ύψος λοιπόν έχει αυξηθεί σε 138,1 και 158,1 χιλιοστά για το iPhone 6 και το iPhone 6 Plus αντίστοιχα, το πάχος έχει περιοριστεί σε μόλις 6,9 και 7,1 χιλιοστά αντίστοιχα.

Σχεδίαση και κατασκευή
Με αυτές τις διαγώνιες οθόνης, είναι φυσικό τα δύο νέα smartphones να είναι μεγαλύτερα από τα προηγούμενα ως προς τις δύο διαστάσεις. Όχι, όμως και ως προς το πάχος. Αν και το ύψος λοιπόν έχει αυξηθεί σε 138,1 και 158,1 χιλιοστά για το iPhone 6 και το iPhone 6 Plus αντίστοιχα, το πάχος έχει περιοριστεί σε μόλις 6,9 και 7,1 χιλιοστά αντίστοιχα. Αυτό σημαίνει πως το μεγάλο iPhone 6 Plus με την τεράστια οθόνη είναι πιο λεπτό κατά μισό χιλιοστό από το iPhone 5S.

Δε θα μπορούσε φυσικά να συμβεί το ίδιο και για το βάρος. Αν και το iPhone 6 με 129 γραμμάρια διατηρήθηκε στα επίπεδα των προηγούμενων εκδόσεων, το Plus πλησίασε «αναγκαστικά» τα hi-end Android smartphones φτάνοντας τα 172 γραμμάρια.

Εξωτερικά, στα νέα iPhone κυριαρχεί το ανοδιωμένο αλουμίνιο που δένει με το γυαλί της οθόνης, χωρίς να αφήνει κενά, καθώς και οι καμπύλες σε όλο το πλαίσιο. Τόσο η υφή, όσο και το σχήμα κάνουν τα smartphones πολύ ευχάριστα και άνετα όταν τα κρατάτε στο χέρι σας και κάνουν αισθητή την υψηλή ποιότητα κατασκευής τους.Mε ένα διπλό πάτημα, η οθόνη ολισθαίνει προς τα κάτω και έτσι τα πλήκτρα που βρίσκονται στο πάνω μέρος γίνονται εύκολα προσβάσιμα.

Θα περίμενε κανείς, λόγω των μεγαλύτερων διαστάσεων των νέων συσκευών, να υπάρχουν προβλήματα στο χειρισμό των επιλογών επί της οθόνης με κάποιες από αυτές να βρίσκονται σε σημεία που δε μπορεί να φτάσει ο αντίχειρας. Όμως, η παράλληλη ανάπτυξη των συσκευών και της νέας 8ης έκδοσης του iOS επέτρεψε στην Apple να σχεδιάσει τα πάντα με τέτοιο τρόπο που να διευκολύνουν και να επιταχύνουν τη χρήση. Για παράδειγμα, με ένα διπλό πάτημα, η οθόνη ολισθαίνει προς τα κάτω και έτσι τα πλήκτρα που βρίσκονται στο πάνω μέρος γίνονται εύκολα προσβάσιμα.

Τα νέα τηλέφωνα της Apple θα κυκλοφορήσουν σε 3 χρώματα, το ασημί, το space γκρι και το χρυσό, τα οποία είδαμε για πρώτη φορά στο 5S και δείχνουν για μια ακόμα φορά πως η Apple θέλει να διατηρήσει μικρή τη διαφορά μεταξύ των δύο νέων συσκευών.

Επεξεργαστική ισχύς
Πυρήνας και των δύο νέων τηλέφωνων είναι ο νέος διπύρηνος επεξεργαστής της Apple, A8, κατασκευασμένος με την 64-μπιτη αρχιτεκτονική των desktop PCs, ο οποίος συνοδεύεται από τον συνεπεξεργαστή Μ8 που είναι αφιερωμένος στην κίνηση και τους αισθητήρες. Αυτή τη διάταξη επεξεργαστή – συνεπεξεργαστή την είδαμε πρώτη φορά στο 5S με τα Α7 και Μ7 chips και ο ρόλος του συνεπεξεργαστή παραμένει ίδιος: να «διαβάζει» συνεχώς δεδομένα από τους αισθητήρες (επιταχυνσιόμετρο, πυξίδα, γυροσκόπιο, νέο μπαρόμετρο), με τον κεντρικό επεξεργαστή να μην επιβαρύνεται από αυτές τις λειτουργίες.

Βασισμένος σε μια διαδικασία κατασκευής 20 νανόμετρων και με την ενσωμάτωση 2 εκατ. transistors, ο Α8 είναι αρκετά ταχύτερος από τον Α7, ενώ παράλληλα διαθέτει καλύτερη ενεργειακή απόδοση κατά 50% σε σχέση με τον προηγούμενο επεξεργαστή. Αν διαθέτετε ένα παλαιότερο iPhone, η διάφορα σε επιδόσεις με τον Α8 είναι εντυπωσιακές. Ενδεικτικά, σύμφωνα με την Apple, το iPhone 6 είναι 50 φορές ταχύτερο όσον αφορά στην CPU και 84 φορές ταχύτερο όσον αφορά στα γραφικά της GPU.

Για να υποστηρίξουν προηγμένα χαρακτηριστικά λήψης φωτογραφίας και βίντεο, όπως η καλύτερη ανίχνευση προσώπου και η συνεχής αυτόματη εστίαση, τα νέα iPhone ενσωματώνουν στον Α8 έναν κωδικοποιητή βίντεο και έναν επεξεργαστή σήματος εικόνας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι λήψεις να είναι πολύ καλύτερες.

Κι αν τα παραπάνω δε σας έχουν εντυπωσιάσει ακόμα, αυτό που με βεβαιότητα θα τα καταφέρει είναι τα γραφικά. Δεν είναι υπερβολή να αναφέρουμε πως τα γραφικά του Α8 κάνουν τα νέα iPhone να «κοιτάνε στα μάτια» τις φορητές κονσόλες παιχνιδιού και να υπόσχονται ατέλειωτες ώρες διασκέδασης βάζοντάς σας κυριολεκτικά μέσα στη δράση. Τα απίστευτα αυτά γραφικά οφείλονται σε μεγάλο βαθμό στη νέα τεχνολογία Metal της Apple που επιτρέπει στη CPU και τη GPU να συνεργάζονται για την καλύτερη απόδοση λεπτομερειών και σύνθετων οπτικών εφέ.

Όπως μας έχει πλέον συνηθίσει η Apple, καλύτερες επιδόσεις δε σημαίνει απαραίτητα χειρότερη αυτονομία. Με το νέο A8 να διαθέτει πολύ καλύτερη ενεργειακή απόδοση, η αυτονομία των iPhone 6 και iPhone 6 Plus δεν είναι απλά στα ίδια επίπεδα με των 5C/5S αλλά πολύ καλύτερη (κυρίως σε σχέση με το Plus). Ενδεικτικά, ενώ το iPhone 6 διαθέτει αντίστοιχους χρόνους αναμονής με τα 5C/5S (250 ώρες), υπερτερεί στο χρόνο ομιλίας κατά 4 ώρες (14 ώρες), ενώ το iPhone Plus (με μεγαλύτερη μπαταρία) ανεβάζει τους χρόνους αναμονής και ομιλίας σε 384 και 24 ώρες αντίστοιχα.Σύμφωνα με την Apple, το iPhone 6 είναι 50 φορές ταχύτερο όσον αφορά στην CPU και 84 φορές ταχύτερο όσον αφορά στα γραφικά της GPU.

Κάμερες
Η ανανέωση των καμερών με κάθε νέα έκδοση του iPhone είναι αναμενόμενη. Αν και τα χαρακτηριστικά της iSight κάμερας των νέων iPhone παραμένουν ίδια με αυτά του 5S (ανάλυση 8MP, διάφραγμα f/2.2, 1,5-micron pixels), η Apple ενσωμάτωσε νέες τεχνολογίες που επιτρέπουν τη λήψη βίντεο 1080p στα 60fps, slo-mo βίντεο στα 240fps και εκπληκτικά time-lapse βίντεο. Όπως αναφέραμε, έχει βελτιωθεί η αναγνώριση προσώπου, πλέον η έκθεση ρυθμίζεται και η αυτόματη εστίαση είναι συνεχής και ταχύτερη. Το iPhone 6 Plus διαθέτει ακόμα «έναν άσσο στο μανίκι» καθώς προσφέρει οπτική σταθεροποίηση της εικόνας (OIS), κάτι που βοηθά ιδιαίτερα σε λήψεις με κίνηση ή σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

Μικρές, αλλά αποτελεσματικές, βελτιώσεις έχουν γίνει και στη FaceTime κάμερα με την ανάλυση να διατηρείται στα 1,2MP, ωστόσο το διάφραγμα είναι f/2.2 από 2.4 στα 5C/5S. Το σημαντικό είναι πως η νέα κάμερα «συλλαμβάνει» 81% περισσότερο φως και σε burst mode τραβάει 10 φωτογραφίες ανά δευτερόλεπτο, στοιχεία που σημαίνουν πως είναι ιδανική για selfies.

Συνδεσιμότητα
Τα νέα iPhone διαθέτουν καλύτερη υποστήριξη για LTE δίκτυα και πετυχαίνουν μεγαλύτερες ταχύτητες από τα iPhone 5ης γενιάς. Παράλληλα, διαθέτουν υποστήριξη για το νεότερο πρότυπο Wi-Fi, 802.11ac, έστω και με αρκετή καθυστέρηση.H πρόσβαση μέσω Touch ID, δηλαδή μέσω δακτυλικού αποτυπώματος, είναι πλέον ταχύτερη.

Ηλεκτρονικό πορτοφόλι
Στην ουσία πρόκειται για μια δυνατότητα που συνδυάζει την ασφάλεια του Touch ID και του Passbook, καθώς και την τεχνολογία NFC για ασύρματη σύνδεση. Με αυτή τη δυνατότητα, σε ένα ταμείο που διαθέτει ειδικό αναγνώστη, μπορείτε απλά να πλησιάσετε το τηλέφωνό σας στον αναγνώστη και να κρατήσετε πατημένο το Touch ID. Με αυτό τον τρόπο οι συναλλαγές σας είναι ασφαλέστερες αφού η κάρτα παραμένει στο πορτοφόλι σας, μακριά από αδιάκριτα βλέμματα, ενώ τα δεδομένα δεν διατηρούνται σε κάποιους servers αλλά σε ένα ειδικό chip του τηλεφώνου.


Και οι δύο συσκευές συνοδεύονται από το νέο iOS 8 που φέρνει πολλές βελτιώσεις, κάποιες από αυτές σε συνδυασμό με το hardware. Για παράδειγμα, η πρόσβαση μέσω Touch ID, δηλαδή μέσω δακτυλικού αποτυπώματος, είναι πλέον ταχύτερη.

Συγκρίνοντας τα τεχνικά χαρακτηριστικά και τις νέες δυνατότητες του iPhone 6 και του iPhone 6 Plus με τα iPhone προηγούμενων γενεών, θα λέγαμε πως ο μόνος λόγος να ξανασκεφτείτε μία αναβάθμιση είναι αν διαθέτετε το 5S και θέλετε να μεταβείτε στο iPhone 6 (στο «απλό») καθώς μεταξύ αυτών των δύο υπάρχει το μικρότερο… χάσμα. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση το νέο iPhone «είναι το καλύτερο iPhone που έχει φτιαχτεί» όπως αναφέρει και η Apple. Ακόμα και για όσους διαθέτουν το 5S, μια μετάβαση στο iPhone 6 Plus έχει πολλά να τους δώσει…

  iPhone 6 Plus iPhone 6 iPhone 5s iPhone 5c iPhone 5
Διαστάσεις (ΥxΠxB) (χιλ.) 1581x77,8x7,1 138,1x67x6,9 123,8x58,6x7,6 124,4x59,2x8,97 123,8x58,6x7,6
Βάρος (γραμμάρια) 172 129 112 132 112
Χρώματα Ασημί, γκρι, χρυσό Ασημί, γκρι, χρυσό Μαύρο, λευκό, χρυσό Λευκό, μπλε, πράσινο, κίτρινο, ροζ Μαύρο, λευκό
Οθόνη 5,5’’, 1920x1080, 401ppi 4,7’’, 1334x750, 326ppi 4’’, 1136x640, 326ppi 4’’, 1136x640, 326ppi 4’’, 1136x640, 326ppi
Επεξεργαστής A8, 64-bit, dual-core, M8 A8, 64-bit, dual-core, M8 A7, 64-bit, dual-core, 1,3GHz, M7 Α6, 32-bit, dual-core, 1,3GHz Α6, 32-bit, dual-core, 1,3GHz
Μνήμη 1 GB 1 GB 1 GB 1 GB 1 GB
Αποθηκ. χώρος (GB) 16, 64, 128 16, 64, 128 16, 32, 64 8, 16, 32 16, 32, 64


Διάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα