Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Τιμή: 

iOS 8

Σεπ 19 2014
iOS 8
Μπορεί η παρουσίαση νέων συσκευών, όπως iPhone και iPad, να συγκεντρώνει τα φώτα της δημοσιότητας, όμως όλοι γνωρίζουν καλά πως η πραγματική δύναμη της Apple βρίσκεται πίσω από τις συσκευές της και λέγεται iOS. Αφ’ ενός η αξιοπιστία του τού έχει δώσει εκατομμύρια χρήστες ανά τον κόσμο, αφ’ ετέρου οι προγραμματιστές έχουν ένα πρόσφορο έδαφος για να δημιουργούν συνεχώς ολοένα και καλύτερες εφαρμογές. Αισίως λοιπόν, η έκδοση του iOS έφτασε την 8η φέρνοντας νέα σημαντικά χαρακτηριστικά.

Αρχικά, θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι η νέα έκδοση απευθύνεται στους κατόχους iPhone 4S και μεταγενέστερης έκδοσης (4S, 5, 5C, 5S, 6, 6 Plus), iPad 2 και μεταγενέστερης έκδοσης (2, 3ης γενιάς, 4ης γενιάς, Air, mini, mini με οθόνη Retina), καθώς και iPod 5ης γενιάς. Όσοι διαθέτουν κάποια άλλη συσκευή, θα πρέπει να σκεφτούν σοβαρά την αναβάθμιση σε μια νεότερη καθώς πλέον για αυτούς η ψαλίδα με τις νεότερες εξελίξεις αρχίζει να ανοίγει πολύ.

Ποια είναι όμως τα νέα χαρακτηριστικά που φέρνει το iOS 8 στους κατόχους των παραπάνω συσκευών; Ας γνωρίσουμε τα 16 πιο σημαντικά από αυτά...

1. Διαδραστικές ειδοποιήσεις
Πλέον, οι ειδοποιήσεις δεν περιλαμβάνουν απλά μηνύματα που σας οδηγούν στις αντίστοιχες εφαρμογές ώστε να προβείτε σε κάποια ενέργεια (π.χ. απάντηση σε ένα μήνυμα). Το σύστημα ειδοποιήσεων του iOS 8 ας δίνει τη δυνατότητα να αλληλεπιδράτε «μέσα» από τη σελίδα της ειδοποίησης χωρίς να μεταβαίνετε στην κατάλληλη εφαρμογή είτε του λειτουργικού, είτε τρίτου κατασκευαστή. Φυσικά, την ίδια δυνατότητα έχετε και μέσω του Κέντρου Ειδοποιήσεων.

2. Νέο πληκτρολόγιο με πρόβλεψη


 
Ένα από τα χαρακτηριστικά που έπρεπε να υπάρχει από προηγούμενη έκδοση καθώς οι χρήστες του Android το διαθέτουν εδώ και πολύ καιρό μέσα από εφαρμογές τρίτων. Επιτέλους, το πληκτρολόγιο του iOS 8 υποστηρίζει πρόβλεψη (QuickType), οπότε κατά την πληκτρολόγηση σας προτείνει την επόμενη λέξη ώστε αν είναι η σωστή (αυτή που θέλετε να γράψετε) να κερδίσετε χρόνο πατώντας τη. Φυσικά, οι προτάσεις που κάνει αλλάζουν ανάλογα με το περιεχόμενο του κειμένου, αλλά και τον παραλήπτη αν πρόκειται για μήνυμα. Μπορεί στην αρχή να μην είναι πάντα ακριβές, αλλά μαθαίνει γρήγορα...

3. Πληκτρολόγια τρίτων κατασκευαστών
Καλό το νέο πληκτρολόγιο του iOS 8, αλλά υπάρχουν πολύ καλύτερα «εκεί έξω». Πλέον, το λειτουργικό επιτρέπει την εγκατάσταση εφαρμογών-πληκτρολογίων από τρίτους κατασκευαστές, οπότε τα εκπληκτικά Swype και SwiftKey (καθώς και πολλά άλλα) είναι στη διάθεσή σας μέσω του App Store.

4. Καλύτερα μηνύματα
Στο iOS 8, μέσω του iMessages, μπορείτε πλέον να συμπεριλάβετε ηχογραφήσεις (φωνή) και βίντεο στα μηνύματά σας. Επίσης, τα μηνύματα που στέλνετε μπορούν να αυτοκαταστρέφονται μετά από καθορισμένο χρονικό διάστημα, ενώ μπορείτε να μοιράζεστε την τοποθεσία όπου βρίσκεστε με άλλους για το χρονικό διάστημα που ορίσατε. Μεγάλες βελτιώσεις έχουν γίνει και στα ομαδικά μηνύματα όπου μπορείτε να προσθέτετε και να αφαιρείτε κόσμο, αλλά και να εγκαταλείπετε μια συνομιλία ή να ενεργοποιείτε το «Μην ενοχλείτε».

5. «Οικογενειακές υποθέσεις»


Το iOS 8 σας δίνει τη δυνατότητα να ορίσετε μια «οικογένεια», της οποίας τα μέλη (έως 6) θα μπορούν να μοιράζονται σχεδόν τα πάντα, όπως μουσική ηλεκτρονικά βιβλία, εφαρμογές, φωτογραφίες, ημερολόγια, ειδοποιήσεις και άλλα.

6. Νέες επιλογές στο Mail
To Mail εμπλουτίστηκε με νέες επιλογές δίνοντάς σας τη δυνατότητα να βάλετε σημαία, να διαγράψετε, να σημειώσετε ως μη αναγνωσμένο ένα μήνυμα, αλλά και άλλες. Με ένα σύρσιμο του δακτύλου προς τα δεξιά εμφανίζεται ένα μενού με τις επιλογές σημείωσης ως αναγνωσμένο / νη αναγνωσμένο, ενώ με μια κύλιση προς τα αριστερά εμφανίζονται οι υπόλοιπες επιλογές. Επίσης, μια κύλιση προς τα κάτω σε ένα νέο μήνυμα σας επιτρέπει να το κρύψετε προσωρινά και να συνεχίσετε με αυτό αργότερα.

7. Ανανεωμένο Spotlight
Η ενοποιημένη αναζήτηση μέσω του Spotlight αναβαθμίστηκε και πλέον, εκτός από την αναζήτηση σε αρχεία, εφαρμογές ή μηνύματα μέσα στη συσκευή, αναζητά και περιεχόμενο online όπως τραγούδια και ταινίες στο iTunes, νέες εφαρμογές στο App Store, ακόμα και εστιατόρια κοντά σας.

8. Widgets στο Κέντρο Ειδοποιήσεων
Στο iOS 8, το Κέντρο Ειδοποιήσεων υποστηρίζει widgets (γραφικά στοιχεία) τα οποία προστίθενται εκεί με την εγκατάσταση νέων εφαρμογών από το App Store. Προς το παρόν είναι ελάχιστες οι εφαρμογές που προσφέρουν και widget, αλλά είναι βέβαιο πως θα αυξηθούν πολύ γρήγορα. Έτσι, πολύ σύντομα, ίσως να μπορείτε να λαμβάνετε ειδοποίηση για κάποιο γκολ στο ματς της αγαπημένης ομάδας σας.

9. Φωτογραφίες και iCloud


Οι φωτογραφίες «συνεργάζονται» καλύτερα με το iCloud στη νέα έκδοση του λειτουργικού και οι αλλαγές που κάνετε συγχρονίζονται σε όλες τις συσκευές σας. Όλες οι φωτογραφίες σας ανεβαίνουν στο iCloud και είναι προσβάσιμες από όπου κι αν είστε. Επίσης, οι εφαρμογές φωτογραφίας περιλαμβάνουν νέες τεχνικές στην επεξεργασία και την αναζήτηση φωτογραφιών.

10. Νέα μηχανή τρισδιάστατων γραφικών
Αν και τα νέα iPhone 6 και 6 Plus διαθέτουν αναβαθμισμένο hardware με μεγαλύτερη ισχύ επεξεργασίας, το iOS 8 διαθέτει ένα νέο σύστημα γραφικών 3D που ονομάζεται Metal και βοηθά σημαντικά στην ποιότητα γραφικών και των παλαιότερων συσκευών που μπορούν να δεχτούν το νέο λειτουργικό. Με το Metal, το iOS 8 επιτυγχάνει καλύτερο rendering των γραφικών 3D προσφέροντας βελτιωμένη εικόνα στα παιχνίδια.

11. Touch ID παντού!
Το γνωστό χαρακτηριστικό Touch ID της αναγνώρισης δακτυλικού αποτυπώματος μπορεί πλέον να χρησιμοποιηθεί από κάθε εφαρμογή. Αυτό σημαίνει πως μπορείτε να προστατέψετε προσωπικά δεδομένα που έχετε σε μια τρίτη εφαρμογή με το αποτύπωμά σας.

12. Συνεργασία μεταξύ των συσκευών Apple


Η απόλυτη ενοποίηση των Apple συσκευών σας έρχεται ακόμα πιο κοντά με το iOS 8. Καθώς γράφετε ένα e-mail ή διαβάζετε ένα website, μπορείτε να σταματήσετε από τη μία συσκευή σας και να συνεχίσετε σε μια άλλη. Μπορείτε επίσης να απαντήσετε σε μια κλήση που έχετε στο iPhone μέσα από το Mac ή το iPad αρκεί όλες οι συσκευές να μοιράζονται το ίδιο ασύρματο δίκτυο Wi-Fi.

13. Safari και προεκτάσεις
Το browsing γίνεται καλύτερο καθώς ο Safari υποστηρίζει πλέον προεκτάσεις, δηλαδή συμπληρωματικές λειτουργίες από τρίτους κατασκευαστές που επεκτείνουν τις δυνατότητές του. Για παράδειγμα, μπορείτε να εγκαταστήσετε μία επέκταση η οποία μεταφράζει αυτόματα μια σελίδα web.

14. Πείτε απλά, «Hey Siri»
... και η γνωστή Siri ενεργοποιείται. Επίσης, μέσω της συνεργασίας με το Shazam, είναι πλέον δυνατή η αναγνώριση τραγουδιών.

15. Υγεία πάνω απ’ όλα


Με την εφαρμογή υγείας έχετε τη δυνατότητα να παρακολουθείτε τον οργανισμό σας και να παίρνετε πολλές χρήσιμες πληροφορίες για την κατάστασή σας. Ακόμη πιο σημαντικό όμως, είναι πως πλέον υπάρχει ένα ολόκληρο πακέτο εργαλείων για προγραμματιστές που θα τους επιτρέψει να αναπτύξουν τις συσκευές και τις εφαρμογές υγείας της επόμενης γενιάς. Με αυτό τον τρόπο θα μπορείτε να έχετε πλήρη εικόνα της υγείας σας, να παίρνετε μετρήσεις, να συμβουλεύστε γιατρούς online και πολλά άλλα.

16. Πιο κοντά στο έξυπνο σπίτι
Όπως για την υγεία, έτσι και για το σπίτι, η Apple δημιούργησε το Homekit, ένα ολόκληρο περιβάλλον για προγραμματιστές που θα αναπτύξουν εφαρμογές οικιακών αυτοματισμών. Φώτα, ηχεία συστήματα ασφαλείας, συσκευές και πολλά άλλα θα μπορούν να ελέγχονται μέσα από τις συσκευές σας είτε είστε μέσα στο σπίτι, είτε από απόσταση.

Διάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα