Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Τιμή: 

4 apps πλοήγησης για φορητές συσκευές

Σεπ 18 2015
Οι εφαρμογές πλοήγησης στα smartphones έφεραν το τέλος των παραδοσιακών πλοηγών GPS και πλέον δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία για να χάσετε το δρόμο σας…
4 apps πλοήγησης για φορητές συσκευές
Οι παραδοσιακοί πλοηγοί GPS αποτελούν ένα ακόμα θύμα των εξελίξεων στα smartphones και tablets, καθώς πλέον αναγκάστηκαν να περιοριστούν σε πολύ συγκεκριμένες κατηγορίες χρηστών μετά την έλευση των ειδικών εφαρμογών πλοήγησης. Και δε θα μπορούσε να γίνει αλλιώς αφού στα smartphones και τα tablets έχετε την ελευθερία να επιλέξετε όποια εφαρμογή σας ικανοποιεί, είτε επί πληρωμή είτε δωρεάν. Άρα δε «δένεστε» με έναν κατασκευαστή, μία συσκευή και μία εφαρμογή, αλλά έχετε μία λύση ανάλογα με τις ανάγκες και την… τσέπη σας.

Ερχόμενοι πλέον στις εφαρμογές πλοήγησης, θα μπορούσε κανείς εύλογα να αναρωτηθεί γιατί να επιλέξει κάτι άλλο όταν υπάρχει η δωρεάν Google Maps που συνεργάζεται άριστα με το συνολικό οικοσύστημα της Google. Η αλήθεια είναι δύσκολα θα βρει κάποιος σημαντικούς λόγους να επιλέξει μια άλλη εφαρμογή εκτός από τη χρήση offline χαρτών που είναι μεν εφικτή στους χάρτες της Google, αλλά υπολείπεται σημαντικά των άλλων εφαρμογών που παρέχουν εγγενώς την υποστήριξή τους σε αυτούς. Αν και επιλέξαμε τις 5 καλύτερες δωρεάν προτάσεις, στα online καταστήματα υπάρχουν πολλές εφαρμογές που μπορούν να ικανοποιήσουν ειδικές απαιτήσεις (π.χ. ποδήλατο, off-road), ενώ φυσικά υπάρχουν και εφαρμογές επί πληρωμή με κύριο «όπλο» τους την ταχύτατη ενημέρωση των χαρτών για όσους… ζουν πάνω από το τιμόνι.

Google Maps
(Android, iOS, Windows)


Όπως αναφέραμε, δύσκολα θα «καταφέρει» να ξεφύγει κάποιος από την εφαρμογή της Google και να χρησιμοποιήσει κάποια άλλη, ανεξάρτητα με το λειτουργικό σύστημα που χρησιμοποιεί. Ενημερωμένοι χάρτες για πάρα πολλές χώρες, φωνητικές οδηγίες για την πλοήγηση, αναλυτικές πληροφορίες για σημεία, εξαιρετική επαναδρομολόγηση σε περίπτωση λάθους και, φυσικά, το εξαιρετικό Street View συνθέτουν μια εφαρμογή που τα έχει… σχεδόν όλα. Και λέμε «σχεδόν» γιατί για να τα απολαύσετε όλα αυτά πρέπει να είστε διαρκώς online. Έτσι, αν για κάποιο λόγο θέλετε να έχετε «κλειστά» το Wi-Fi και τα δεδομένα 3G (π.χ. για να γλιτώσετε μπαταρία), δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή σε πλήρη μορφή. Εκτός κι αν έχετε από πριν (όταν είστε online) αποθηκεύσει την περιοχή στην οποία θα κινηθείτε. Μπορείτε λοιπόν να αποθηκεύσετε μια αρκετά μεγάλη περιοχή (π.χ. όλη την Αθήνα, τον Πειραιά και μεγάλο μέρος της Αττικής σε ένα χάρτη) την οποία θα επιλέξετε από τη συσκευή σας και να την έχετε διαθέσιμη για 30 μέρες. Δεν είναι ο καλύτερος τρόπος, αλλά τουλάχιστον αποτελεί μια λύση έως ότου η Google προσφέρει πραγματική λειτουργία πλοήγησης offline (κάτι που ακούγεται ότι θα κάνει έως το τέλος του 2015).

HERE
(Android, iOS)


Για πολλούς αποτελεί την καλύτερη δωρεάν εφαρμογή με τους πιο ενημερωμένους χάρτες. To Here, εφαρμογή της γνωστής Nokia, έχει όλα όσα ζητάτε: φωνητικές οδηγίες για την πλοήγηση, χάρτες των ΜΜΜ για πάνω από 900 πόλεις, δυνατότητα σχεδίασης διαδρομών και αποθήκευση σημείων. Όμως το πιο σημαντικό είναι ότι υπάρχουν στη διάθεσή σας χάρτες για περισσότερες από 100 χώρες τους οποίους μπορείτε να έχετε offline. Επίσης, η σχεδίαση διαδρομών επιτρέπει τη σύγκριση μεταξύ οδήγησης, μετακίνησης μέσω ΜΜΜ και περπατήματος για τη μετάβαση από ένα σημείο σε άλλο. Για τα εστιατόρια και τα καταστήματα κοντά σας, η εφαρμογή συνεργάζεται με το TripAdvisor, το LonelyPlanet, κ.ά., ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον, όχι όμως για την Ελλάδα, παρουσιάζει η δυνατότητά της να εμφανίζει χάρτες από το εσωτερικό πολυκαταστημάτων και αεροδρομίων ώστε να μπορείτε να βρείτε που βρίσκεται ένα συγκεκριμένο κατάστημα, τα ασανσέρ, κ.ά. Αξίζει να αναφέρουμε ότι μετά την τελευταία αναβάθμισή της η εφαρμογή είναι διαθέσιμη και στα ελληνικά.

MAPS.ME – Offline Map & Routing
(Android, iOS)


Και αυτή η εφαρμογή προτάσσει ως κύριο πλεονέκτημά της – τι άλλο; - τη χρήση των χαρτών offline. Ωστόσο, τα δεδομένα των χαρτών προέρχονται από το γνωστό OpenStreetMap.org, μια «ανοιχτή» προσπάθεια απ’ όλο τον κόσμο με χάρτες και σημεία που ενημερώνονται από εθελοντές. Αυτό σημαίνει πως τους χάρτες αυτούς θα τους συναντήσετε και σε άλλες εφαρμογές, ενώ υπάρχει πιθανότητα για χαμηλή κάλυψη μιας γνωστής περιοχής και εξαιρετική κάλυψη μιας άγνωστης. Άρα, δε μπορούν να ανταγωνιστούν τους χάρτες μιας επί πληρωμή εφαρμογής, αλλά μπορούν άνετα να αποτελέσουν μια αξιόπιστη δωρεάν λύση. Η αποθήκευση των χαρτών για χρήση offline καταλαμβάνει λίγο χώρο και η εμφάνισή τους γίνεται τάχιστα. Εκτός από τα εκατομμύρια των σημείων (εστιατόρια, αξιοθέατα, βενζινάδικα, κ.ά) που θα ανακαλύψετε στην εφαρμογή, μπορείτε επίσης να εισάγετε ή να εξάγετε σημεία, με τα αρχεία KML/KMZ να υποστηρίζονται. Αξίζει να σημειώσουμε το καθαρό, απλό και μοντέρνο περιβάλλον χρήσης.

MapFactor: GPS Navigation
(Android)


Ακόμα μία εφαρμογή που χρησιμοποιεί τους «ανοιχτούς» χάρτες του OpenStreetMap.org που ενημερώνονται από εθελοντές, μόνο για συσκευές Android. Η εφαρμογή δε διαθέτει το μοντέρνο περιβάλλον άλλων εφαρμογών, αλλά χρησιμοποιεί την απλότητά της για να θυμίζει περισσότερο μια συμβατική συσκευή GPS. Φυσικά, και εδώ οι χάρτες αποθηκεύονται για χρήση offline, ενώ υπάρχουν όλες οι βασικές δυνατότητες. Υπάρχει επίσης ενημέρωση πριν πλησιάστε κάποια κάμερα ταχύτητας, ενώ το πέρασμα συνόρων δεν απαιτεί την εναλλαγή χαρτών των χωρών καθώς αυτό γίνεται αυτόματα. Μπορείτε τέλος να προσθέσετε τα δικά σας σημεία ή διαδρομές στην εφαρμογή.


Διάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα