Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Τιμή: 

5 δωρεάν εφαρμογές εξοικονόμησης μπαταρίας Android συσκευών

Σεπ 29 2015
Εκτός από διάφορες ενέργειες που μπορείτε να κάνετε για να μειώσετε την κατανάλωση της συσκευής σας, υπάρχουν και εφαρμογές που υπόσχονται αύξηση αυτονομίας με ένα άγγιγμα!
5 δωρεάν εφαρμογές εξοικονόμησης μπαταρίας Android συσκευών
Μέσα από το Discover έχουμε αναφερθεί αρκετές φορές σε κάποια πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να μειώσετε την κατανάλωση και να αυξήσετε την αυτονομία της συσκευής σας, είτε πρόκειται για smartphone, είτε για tablet. Ωστόσο, αν δε θέλετε να μπλέκετε με ρυθμίσεις, μπορείτε να εμπιστευτείτε μια εφαρμογή για να αναλάβει τις απαραίτητες ρυθμίσεις, να σας ενημερώνει για το επίπεδο της μπαταρίας, αλλά και να αναλαμβάνει αυτόματα δράσεις προκειμένου να επιτευχθεί ο ένας και μοναδικός στόχος: να παραμείνει ζωντανή η συσκευή σας για όσο περισσότερο χρόνο γίνεται.

Με τις εφαρμογές αυτές μπορείτε να φτιάξετε κάποια προφίλ για ενέργειες που επηρεάζουν την κατανάλωση και να τις χρησιμοποιείτε ανάλογα με την περίσταση. Για παράδειγμα, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα προφίλ ελάχιστης κατανάλωσης το οποίο, με ένα άγγιγμά σας, θα μειώνει τη φωτεινότητα της οθόνης στο 40%, θα απενεργοποιεί το Wi-Fi και δε θα επιτρέπει το συγχρονισμό δεδομένων. Επίσης, οι εφαρμογές αυτού του τύπου ενεργοποιούν ένα προφίλ χαμηλής κατανάλωσης όταν η μπαταρία πέσει κάτω από κάποιο επίπεδο, π.χ. κάτω από το 30%, ενώ προστατεύουν από τις ενεργοβόρες εφαρμογές. Αν και υπάρχουν πολλές διαθέσιμες εφαρμογές, επιλέξαμε πέντε από τις πιο δημοφιλείς που διατίθενται δωρεάν. Οφείλουμε ωστόσο να σημειώσουμε ότι κάποιες εφαρμογές έχουν καλύτερα αποτελέσματα σε συγκεκριμένες συσκευές οπότε θα χρειαστεί να «παίξετε» λίγο μαζί τους.

DU Battery Saver


Το DU Battery Saver είναι μια ιδιαίτερα δημοφιλής εφαρμογή στο Google Play που συνοδεύεται από ένα εύχρηστο widget και ένα πλήκτρο-εικονίδιο άμεσης βελτιστοποίησης. Η εφαρμογή διαθέτει μια σειρά από έτοιμα προφίλ, αλλά μπορείτε να δημιουργήσετε και τα δικά σας. Επίσης, σας δίνει μια πολύ αναλυτική εικόνα για την πορεία της κατανάλωσης ανά ώρα, αλλά και για το ποιες εφαρμογές «ρουφούν» περισσότερο τη μπαταρία. Μέσω του ειδικού εικονιδίου βελτιστοποίησης μπορείτε να κλείσετε τις εφαρμογές που τρέχουν στο background με ένα άγγιγμα, ενώ μέσω του widget μπορείτε να αλλάζετε εύκολα προφίλ.

Juice Defender


Η συγκεκριμένη εφαρμογή έχει να ανανεωθεί από την αρχή του 2012, ωστόσο αυτό δεν την εμποδίζει να παραμένει ακόμα και σήμερα μία από τις πιο αποτελεσματικές εφαρμογές στην εξοικονόμηση μπαταρίας. Παραβλέποντας το ελαφρά ξεπερασμένο περιβάλλον της, η εφαρμογή διαθέτει έτοιμα προφίλ για βελτιστοποίηση της κατανάλωσης με ένα άγγιγμα, προσφέρει widget και έχει διακόπτες για (απ-) ενεργοποίηση λειτουργιών όπως του Wi-Fi και των mobile data. Επίσης, σας δίνει τη δυνατότητα να ελέγχετε τη συνδεσιμότητα των εφαρμογών σας, αλλά και να προγραμματίζετε τη γενικότερη συνδεσιμότητα της συσκευής, όπως την απενεργοποίηση Wi-Fi, Bluetooth και mobile data κατά τις νυχτερινές ώρες.

GO Battery Saver & Power Widget


Η εφαρμογή είναι προϊόν της GO Dev Team που μας έχει συνηθίσει σε ιδιαίτερα ποιοτικές εφαρμογές, όπως το δημοφιλές GO Launcher. Διαθέτει ένα εξαιρετικό περιβάλλον που σας δίνει άμεση πρόσβαση σε σημαντικές πληροφορίες για να εξοικονομήσετε μπαταρία. Σας ενημερώνει για τις εφαρμογές που δε χορταίνουν ενέργεια και σας δίνει τη δυνατότητα να βελτιστοποιήσετε την κατανάλωση με το πάτημα ενός πλήκτρου. Φυσικά, και αυτή η εφαρμογή υποστηρίζει πολλαπλά προφίλ, ενώ δε λείπουν και τα widgets που ειδικά στην περίπτωση του GO Battery Saver είναι ιδιαίτερα καλαίσθητα.

Battery Defender – 1 Tap Saver


Το Battery Defender δεν υποστηρίζει προφίλ, αλλά διαθέτει εύχρηστους διακόπτες για να «κόβετε» λειτουργίες (π.χ. Wi-Fi) και να κερδίζετε αυτονομία, ενώ απενεργοποιεί αυτόματα το Wi-Fi και τα mobile data όταν σβήνει η οθόνη. Το ίδιο κάνει και την ώρα που έχετε ορίσει ότι κοιμάστε, αλλά και όταν κατέβει πολύ η «στάθμη» της μπαταρίας. Η εφαρμογή επιτρέπει το συγχρονισμό μόνο κάθε 15 λεπτά και δείχνει με αρκετή ακρίβεια το ποσοστό της εναπομείνασας αυτονομίας στη γραμμή ειδοποιήσεων ώστε να γνωρίζετε για πόσο περίπου ακόμα θα είναι ενεργή η συσκευή σας.

Greenify


Με τις εγκατεστημένες εφαρμογές να πληθαίνουν και κάποιες να τρέχουν στο background καταναλώνοντας τη μπαταρία της συσκευής σας χωρίς λόγο, χρειαζόταν μία εφαρμογή που να βάλει ένα... φρένο. Το Greenify αδρανοποιεί (βάζει σε hibernation) αυτές τις εφαρμογές ώστε να μη μπορούν να έχουν πρόσβαση στους πόρους του συστήματος, να τρέχουν κρυφές διεργασίες και να επικοινωνούν. Άρα παίζει και το ρόλο ενός έξυπνου task-killer χωρίς όμως να σταματά εντελώς τις εφαρμογές, αρκεί να το μην το χρησιμοποιείτε για εφαρμογές των οποίων οι ειδοποιήσεις σας είναι χρήσιμες.


Διάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα