Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Τιμή: 

5 tips για μεγαλύτερη αυτονομία στο Android Wear smartphone

Σεπ 16 2015
Μπορεί να μη βρίσκονται ακόμα σε κάθε χέρι, αλλά ο «πληθυσμός» των smartwatch αυξάνεται διαρκώς με ταχύτατο ρυθμό. Ώρα λοιπόν να δούμε πώς θα κάνουμε τη μπαταρία τους να κρατά περισσότερο.
5 tips για μεγαλύτερη αυτονομία στο Android Wear smartphone
To smartwatch παραμένει top trend της χρονιάς που διανύουμε και κερδίζει συνεχώς όλο και… περισσότερα χέρια. Οι ευκολίες που προσφέρει στη διαχείριση των κλήσεων, των ειδοποιήσεων, της αναπαραγωγής μουσικής και των δεδομένων άσκησης είναι σημαντικές για τους ιδιαίτερα «δραστήριους», ενώ συνεχώς προστίθενται λειτουργίες με νέες εφαρμογές που αναπτύσσονται διαρκώς.

Τα smartwatch που συναντάτε στην αγορά διαθέτουν είτε το δικό τους λειτουργικό σύστημα, είτε το Android Wear της Google, ενώ φυσικά η Apple ακολουθεί το δικό της δρόμο. Αν και η εμφάνιση του Apple Watch περιόρισε σημαντικά τις πωλήσεις των άλλων έξυπνων ρολογιών στο δεύτερο τέταρτο του 2015, το Android Wear έχει δημιουργήσει μια εγκατεστημένη βάση αφού προηγήθηκε χρονικά, ενώ τα λειτουργικά συστήματα τρίτων διαγράφουν μια συνεχώς πτωτική πορεία.

Φυσικά, ιδιαίτερα σημαντική στη λειτουργία ενός smartwatch είναι η αυτονομία, γι’ αυτό και κάθε τρόπος να την αυξήσουμε μπορεί να φανεί χρήσιμος. Στη συνέχεια, συγκεντρώσαμε μερικά tips που θα δώσουν λίγο ακόμα χρόνο ζωής στην Android Wear συσκευή σας. Κάποια από αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο στο Apple Watch, όσο και στα λειτουργικά των άλλων κατασκευαστών.

1. Ρυθμίστε τη φωτεινότητα της οθόνης


Σε κάθε συσκευή, η μείωση της φωτεινότητας έχει θετικά αποτελέσματα στην αυτονομία της, πόσο μάλλον στα smartwatch που έχουν ως βασικό ρόλο τους τη διαρκή εμφάνιση της ώρας. Κάποια Android Wear smartwatch (π.χ. Moto 360) διαθέτουν αισθητήρα περιβάλλοντος φωτισμού και ρυθμίζουν τη φωτεινότητα της οθόνης ανάλογα με τις συνθήκες φωτισμού του χώρου που βρίσκεστε, οπότε υπάρχει μια ισορροπία μεταξύ λειτουργικότητας και αυτονομίας. Ωστόσο, όταν έρθει η ώρα που πρέπει να έχετε σημαντικό κέρδος, μόνο η μείωση της φωτεινότητας στο ελάχιστο (ώστε να μπορείτε να δείτε) μπορεί να δώσει τη λύση. Αν το δικό σας smartwatch δε διαθέτει τον σχετικό αισθητήρα, δοκιμάστε το χαμηλότερο επίπεδο φωτεινότητας που σας βολεύει και παραμείνετε σε αυτό.

2. Ρίξτε «μαύρο» στην οθόνη
Γενικά, υπάρχει η άποψη πως ένα smartwatch που δε δείχνει διαρκώς την ώρα δεν έχει και πολύ νόημα, αλλά καθώς τα smartwatch δε διαθέτουν τεράστια αποθέματα ενέργειας, αυτή η άποψη πρέπει μάλλον να επανεξεταστεί. Με τη ρύθμιση αυτή η κατανάλωση δεν είναι πολύ μεγάλη καθώς η συσκευή εμφανίζει την ώρα με λευκά στοιχεία πάνω στο μαύρο της οθόνης. Ωστόσο, αν έρθει η στιγμή που πρέπει να κερδίσετε μια ώρα λειτουργίας παραπάνω, αξίζει να απενεργοποιήσετε τη ρύθμιση που διατηρεί «ενεργή» την ώρα διαρκώς. Πολλές συσκευές ενεργοποιούν αυτόματα την οθόνη με την ώρα όταν σηκωθεί το χέρι σας «εικάζοντας» πως θέλετε να δείτε τι ώρα είναι. Και σε αυτή την περίπτωση όμως, αν και η κατανάλωση δεν είναι μεγάλη, ίσως να πρέπει να απενεργοποιήσετε τη σχετική ρύθμιση. Σε γενικές γραμμές, κάντε τις ρυθμίσεις ανάλογα με τον τρόπο ζωής σας…

3. Απενεργοποιήστε τις ειδοποιήσεις


Η απενεργοποίηση των ειδοποιήσεων είναι μια ρύθμιση που την έχουμε δει σε κάθε φορητή συσκευή, όταν αναφερόμαστε στην αυτονομία της. Φυσικά, από τη στιγμή που οι ειδοποιήσεις αποτελούν κύριο λόγο ύπαρξης του smartphone, η απενεργοποίησή τους ίσως να μην είναι μια καλή ιδέα και να γίνεται μόνο σε έκτακτες περιπτώσεις. Όμως, οι διαρκείς ειδοποιήσεις για e-mail, Facebook και οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή μπορούν να αποδειχθούν ιδιαίτερα ενεργοβόρες και να οδηγήσουν γρήγορα το ρολόι σας στο κλείσιμό του αφού ενεργοποιούν κάθε φορά την οθόνη για να εμφανιστούν. Οπότε, η καλύτερη λύση είναι να κάνετε τις απαραίτητες ρυθμίσεις ώστε στο smartwatch να φτάνουν μόνο οι ειδοποιήσεις που είναι σημαντικές για εσάς. Αυτές οι ρυθμίσεις μπορούν να γίνουν τόσο από την οθόνη του smartwatch, όσο και από την οθόνη του smartphone μέσω της ειδικής εφαρμογής του Android Wear. Προτιμήστε το δεύτερο για να κερδίσετε χρόνο.

4. Μπείτε σε theater mode


Εκτός από το Priority mode που επιτρέπει μόνο τις ειδοποιήσεις που έχετε ορίσει, υπάρχει και το Theater mode το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όταν βρίσκεστε στο σινεμά ή σε μία σημαντική συνάντηση. Σε αυτό το mode, απενεργοποιείται η οθόνη και οι ειδοποιήσεις ώστε τίποτα να μην αποσπά την προσοχή σας.

5. Απενεργοποιήστε το συγχρονισμό μέσω Wi-Fi ή μπείτε σε Airplane mode
Το Android Wear 5.1 έφερε το Wi-Fi σε κάποια συγκεκριμένα μοντέλα smartwatch, μέσω του οποίου είναι δυνατή η παροχή ειδοποιήσεων ακόμα κι όταν η συσκευή δε συνδέεται με το smartphone μέσω Bluetooth. Αυτό είναι ένα χρήσιμο χαρακτηριστικό, αλλά μάλλον θα το χρειαστείς σπάνια αν δε συνηθίζεις να αφήνεις το τηλέφωνο από κοντά σου. Οπότε, αν δεν το χρειάζεσαι, καλό θα είναι να το απενεργοποιήσεις.
Ανεξάρτητα από το μοντέλο που διαθέτετε, αυτό που μπορείτε να κάνετε ως ύστατο βήμα για να κερδίσετε όση περισσότερη αυτονομία μπορείτε, είναι να θέσετε τη συσκευή σε Airplane mode. Σε αυτό το mode, όπως στα smartphone, απενεργοποιούνται όλες οι μορφές επικοινωνίας, όπως Bluetooth και Wi-Fi. Φυσικά, επειδή το μόνο που μπορεί να κάνει το smartwatch σε Airplane mode είναι να δείχνει την ώρα, αυτή η κίνηση είναι η τελευταία που θα πρέπει να σκέφτεστε.


Διάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα