Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Τιμή: 

COOD-E TV

Σεπ 22 2015
Βασισμένο στη μαζική αποδοχή, τη μοναδική ευχρηστία και την υψηλή λειτουργικότητα του KODI (XBMC), το COOD-E αποτελεί μια εξαιρετική λύση για τους φίλους των ταινιών και των σειρών.
COOD-E TV
Η εποχή που τα media players μεσουρανούσαν έχει παρέλθει και πλέον κυκλοφορούν μόνο κάποια νέα μοντέλα που έχουν να επιδείξουν κάτι ξεχωριστό. Με την απ’ ευθείας online streaming μέσω peers να αυξάνεται ως τάση και την τοπική αναπαραγωγή, καθώς και το home network streaming, να μειώνονται, οι περισσότεροι media players στοχεύουν πλέον σε streaming sites και services. Εκτός από τα hi-end μοντέλα που δίνουν ακόμα ιδιαίτερη σημασία σε πρότυπα και codecs, τα entry level και mid-range ρίχνουν το βάρος στο streaming βίντεο και ήχου από δωρεάν sites όπως το YouTube, συνδρομητικά όπως το Hulu (όχι για την Ελλάδα), εφαρμογές όπως το Popcorn Time και πλατφόρμες όπως το XBMC.Το COOD-E TV είναι ένα από τα media players που ξεχωρίζουν γιατί ουσιαστικά πρόκειται για μία συσκευή που στηρίζεται στο KODI, τη νέα ονομασία του XBMC.

Το COOD-E TV είναι ένα από τα media players που ξεχωρίζουν γιατί ουσιαστικά πρόκειται για μία συσκευή που στηρίζεται στο KODI, τη νέα ονομασία του XBMC. Μέσω του KODI, η συσκευή μπορεί να αναπαράγει αρχεία από συνδεδεμένα αποθηκευτικά μέσα, από άλλα συστήματα (υπολογιστές, NAS, κλπ) του οικιακού δικτύου απ’ ευθείας ή μέσω streaming, καθώς και streaming μέσω peers. Φυσικά, κάποιες από τις λειτουργίες του, όπως συμβαίνει γενικότερα στο XBMC, απαιτούν την εγκατάσταση add-ons, μία απλή διαδικασία. Αλλά πριν δούμε τις δυνατότητες της συσκευής μέσω του KODI, ας ρίξουμε μια ματιά στο hardware.Στο πίσω μέρος υπάρχουν μία αναλογική έξοδο AV και μία ψηφιακή HDMI για σύνδεση με την τηλεόραση, μία θύρα LAN για σύνδεση στο οικιακό δίκτυο και μία θύρα USB για σύνδεση πληκτρολογίου, ποντικιού ή αποθηκευτικού μέσου.

Το COOD-E TV έχει μικρές διαστάσεις, με τετραγωνικό σχήμα όπου κάθε πλευρά είναι μόλις 92 χιλιοστά και χρησιμοποιεί το λειτουργικό σύστημα Android ως βάση. Είναι μικρότερο από τα περισσότερα Android TV players σε κουτί (υπάρχουν και αυτά σε stick) και δε φέρει καμία θύρα στη μπροστινή πλευρά ή στις πλαϊνές. Στο πίσω μέρος υπάρχουν μία αναλογική έξοδο AV και μία ψηφιακή HDMI για σύνδεση με την τηλεόραση, μία θύρα LAN για σύνδεση στο οικιακό δίκτυο και μία θύρα USB για σύνδεση πληκτρολογίου, ποντικιού ή αποθηκευτικού μέσου. Εκτός από την δυνατότητα ενσύρματης σύνδεσης Fast Ethernet, η συσκευή διαθέτει Wi-Fi 802.11b/g/n για να συνδέεστε στο δίκτυο και ασύρματα, αλλά και Bluetooth 4.0 για σύνδεση με άλλες συσκευές όπως π.χ. πληκτρολόγιο. Φυσικά, στη συσκευασία θα βρείτε και τηλεκοντρόλ.Η απόδοση του COOD-E TV είναι αποτέλεσμα ενός τετραπύρηνου επεξεργαστή, του S805 της Amlogic, που συνοδεύεται από τα γραφικά Mali-450 και μνήμη RAM 1GB.

Η απόδοση του COOD-E TV είναι αποτέλεσμα ενός τετραπύρηνου επεξεργαστή, του S805 της Amlogic, μέλος οικογένειας επεξεργαστών ειδικά σχεδιασμένης για «τηλεοπτικές» υλοποιήσεις. Συνοδευόμενος από τα γραφικά Mali-450 και μνήμη RAM 1GB, ο επεξεργαστής αναπαράγει με άνεση βίντεο Full HD κωδικοποίησης H.264 ή H.265. Το σύστημα είναι εγκατεστημένο σε μία εσωτερική μνήμη των 8GB, ποσότητα που για τα δεδομένα του KODI και των add-ons του είναι υπεραρκετή.

Όπως αναφέραμε, η συσκευή είναι καθ’ όλα στηριγμένη στο KODI (πρώην XBMC) και ο χρήστης έρχεται άμεσα σε επαφή με αυτό και μόνο με αυτό. Οπότε, καλό θα είναι να σταθούμε για λίγο στο KODI ώστε να αντιληφθούν περί τίνος πρόκειται όσοι δεν έχουν έρθει σε επαφή μαζί του. Ως XBMC, η συγκεκριμένη ανοιχτή πλατφόρμα (ουσιαστικά είναι μια εφαρμογή) κατόρθωσε να γίνει η πιο δημοφιλής σε όλο τον κόσμο ανεξάρτητα από το λειτουργικό και το hardware του χρήστη. Διαθέτει εκδόσεις για Windows, Linux, Mac OS X, Android, ακόμα και για το Raspberry Pi.To KODI/XBMC έχει ένα βασικό περιβάλλον πάνω στο οποίο ο κάθε χρήστης «χτίζει» τις λειτουργίες ανάλογα με τις ανάγκες του προσθέτοντας add-ons.

To KODI/XBMC έχει ένα βασικό περιβάλλον πάνω στο οποίο ο κάθε χρήστης «χτίζει» τις λειτουργίες ανάλογα με τις ανάγκες του προσθέτοντας add-ons. Με το βασικό περιβάλλον, μπορείτε να αναπαράγετε αρχεία από συνδεδεμένα αποθηκευτικά μέσα ή απ’ ευθείας μέσω δικτύου. Από κει και πέρα όμως πρέπει να φέρετε το σύστημα στα μέτρα σας προσθέτοντας add-ons. Για παράδειγμα, μπορείτε να προσθέσετε ένα add-on για το Plex ώστε η συσκευή να παίζει streaming από έναν Plex server (υπολογιστή, NAS). Ακόμα καλύτερα, μπορείτε να προσθέσετε ένα add-on για να βλέπετε απ’ ευθείας ταινίες και σειρές μέσω peers, με το Genesis add-on να αποτελεί την πιο δημοφιλή λύση και για το COOD-E TV. Επιλέγετε ταινία ή επεισόδιο σειράς, το peer για το streaming και τέλος τυς υπότιτλους (υπάρχουν υπηρεσίες και για ελληνικούς. Αυτό ήταν όλο! Με τη βοήθεια των add-ons μπορείτε να προσθέσετε στη συσκευή δυνατότητα streaming από το YouTube (με όλες τις επιλογές του λογαριασμού σας), online ραδιόφωνο, γνωστά podcasts και vidcasts, καθώς και εκατοντάδες άλλες λειτουργίες.

Αν αγαπάτε τις ταινίες και τις σειρές, το COOD-E είναι μια έτοιμη λύση που μπορεί να σας προσφέρει ατέλειωτες ώρες διασκέδασης. Βασισμένο στο όμορφο περιβάλλον και την ευχρηστία του KODI, είναι βέβαιο ότι θα γίνει σύντομα η αγαπημένη σας συσκευή.


Διάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα