Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Τιμή: 

Quest Nano PC

Σεπ 08 2015
To Quest Nano PC είναι ένας μικροσκοπικός, αλλά ολοκληρωμένος, υπολογιστής που δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα ένα απλό desktop τυπικών εργασιών.
Quest Nano PC
Η προσπάθεια για ολοένα και μικρότερους υπολογιστές οδήγησε πρόσφατα την Intel σε ένα νέο φορμά, όπου ο υπολογιστής έχει «συρρικνωθεί» στο μέγεθος ενός stick, το οποίο συνδέεται στην είσοδο HDMI οποιαδήποτε οθόνης. Η Intel ονόμασε αυτό το προϊόν Compute Stick και έδωσε την ευκαιρία στους κατασκευαστές να παρουσιάσουν τις δικές τους προτάσεις. Κάπως έτσι λοιπόν γεννήθηκε το Quest Nano PC, ένας ολοκληρωμένος υπολογιστής μικροσκοπικών διαστάσεων που μπορεί να σας λύσει τα χέρια σε πολλές περιπτώσεις.


Στο εσωτερικό του HDMI stick μήκους 9,7 εκατοστών και βάρους 46 γραμμαρίων φιλοξενείται ο τετραπύρηνος επεξεργαστής Intel Atom Z3735F με συχνότητα λειτουργίας 1,33-1,83GHz, 2MB cache, ήχο HD Audio και γραφικά HD Graphics.

Το Quest Nano PC συνοδεύεται από λειτουργικό σύστημα Windows 8.1 with Bing, δηλαδή μία κανονική έκδοση των Windows 8.1 στην οποία η Bing είναι η προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης. Στο εσωτερικό του HDMI stick μήκους 9,7 εκατοστών και βάρους 46 γραμμαρίων φιλοξενείται ο τετραπύρηνος επεξεργαστής Intel Atom Z3735F με συχνότητα λειτουργίας 1,33-1,83GHz, 2MB cache, ήχο HD Audio και γραφικά HD Graphics. Ο επεξεργαστής συνοδεύεται από μνήμη RAM 2GB, ποσότητα ικανή για να λειτουργούν ικανοποιητικά τα Windows, οι εγκατεστημένες εφαρμογές και το απαραίτητο multi-tasking. Ο αποθηκευτικός χώρος της συσκευής φτάνει τα 32GB μνήμης eMMC και μπορείτε να τον αυξήσετε χρησιμοποιώντας αποθηκευτικά μέσα USB και κάρτες μνήμης micro SD έως 64GB.

Με την ισχύ αυτή, μπορείτε να παρακολουθήσετε ταινίες και σειρές, να ακούσετε τα αγαπημένα σας τραγούδια και να δείτε τις φωτογραφίες σας από απ’ ευθείας συνδεδεμένα αποθηκευτικά μέσα ή μέσω streaming από άλλες συσκευές του οικιακού δικτύου σας και online υπηρεσίες. Μπορείτε επίσης να εργαστείτε με τις εφαρμογές του MS Office και να διαχειριστείτε τα αρχεία και το e-mail σας. Φυσικά, μπορείτε να σερφάρετε στο Web, να συμμετέχετε στα κοινωνικά δίκτυα, καθώς και να κατεβάσετε και εγκαταστήσετε τις αγαπημένες σας εφαρμογές. Γενικά, μπορείτε να κάνετε ακριβώς ότι θα κάνατε με έναν υπολογιστή desktop απλής χρήσης. Ακόμα και κάποια απλά παιχνίδια μπορείτε να παίξετε, αρκεί να μη σας ανοίξει η όρεξη για κάτι πιο απαιτητικό.Για τις ενσύρματες συνδέσεις υπάρχουν μία USB 2.0 Host για πληκτρολόγιο και ποντίκι, αλλά και μία ακόμα USB 2.0 για οποιοδήποτε αποθηκευτικό μέσο ή άλλη συσκευή.

Όπως αναφέραμε, το Quest Nano PC συνδέεται απ’ ευθείας σε μια είσοδο HDMI της τηλεόρασης ή του monitor. Παρά το μικρό μέγεθός του, αν η τηλεόρασή σας δεν επιτρέπει την απευθείας σύνδεσή του, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα τυπικό καλώδιο HDMI με έναν μετατροπέα θηλυκό-σε-θηλυκό. Η τροφοδοσία της συσκευής γίνεται μέσω μιας αποκλειστικής θύρας micro USB και δεν υπάρχει κάποια μπαταρία ώστε η συσκευή να λειτουργεί αυτόνομα.

Όσον αφορά στη συνδεσιμότητά του, το Quest Nano PC συνδέεται ασύρματα στο δίκτυο μέσω Wi-Fi 802.11b/g/n και με άλλες συσκευές Bluetooth 4.0, ενώ για τις ενσύρματες συνδέσεις του υπάρχουν μία USB 2.0 Host για πληκτρολόγιο και ποντίκι, αλλά και μία ακόμα USB 2.0 για οποιοδήποτε αποθηκευτικό μέσο ή άλλη συσκευή. Υπολογίστε και την υποδοχή για κάρτες μνήμης micro SD έως 64GB και έχετε την πλήρη εικόνα της συσκευής.

Με το Quest Nano PC να είναι τόσο μικρό, τα πλεονεκτήματα που έχετε είναι πολλά:

- Κερδίζετε χώρο στο γραφείο ή κάτω από την τηλεόραση καθώς ο υπολογιστής κρύβεται πίσω από την οθόνη.
- Κερδίζετε σε ησυχία σε σχέση με οποιοδήποτε desktop ή ακόμα και laptop καθώς το Quest Nano PC είναι εντελώς αθόρυβο λόγω μειωμένων απαιτήσεων του επεξεργαστή σε ψύξη.
- Κερδίζετε σε χρήματα από την μειωμένη κατανάλωση ρεύματος καθώς το μικροσκοπικό αυτό PC έχει αμελητέες απατήσεις σε ενέργεια ώστε να μπορείτε να το αφήνετε συνεχώς σε λειτουργία.
- Κερδίζετε σε άνεση αφού μπορείτε να μεταφέρετε ένα ολοκληρωμένο PC… 46 γραμμαρίων όπου υπάρχει οθόνη ή τηλεόραση και να εργαστείτε κανονικά.Τα 46 γραμμάρια βάρους της συσκευής, σας επιτρέπουν να την έχετε διαρκώς μαζί σας και να κάνετε τις παρουσιάσεις σας ή να εργάζεστε με συνεργάτες χωρίς να ανησυχείτε για τον εξοπλισμό που θα βρείτε σε κάθε γραφείο.

Με βάση τα χαρακτηριστικά και τα πλεονεκτήματα του Quest Nano PC, οι ρόλοι που μπορείτε να του δώσετε είναι πολλοί και καταγράφουμε μερικούς από αυτούς:

- Αν οι εργασίες που κάνετε με τον υπολογιστή σας περιορίζονται σε εφαρμογές γραφείου, σερφάρισμα στο Web και άλλες τυπικές λειτουργίες, το Quest Nano PC μπορεί να τον αντικαταστήσει πλήρως και να έχετε σημαντικά οφέλη σε χώρο και κατανάλωση ρεύματος. Αν μάλιστα ο συγκεκριμένος υπολογιστής υιοθετεί ως λύση thin client σε ένα μεγάλο γραφείο ή επιχείρηση τα παραπάνω οφέλη πολλαπλασιάζονται σημαντικά.
- Το Quest Nano PC είναι ιδανικό για το μαθητή καθώς καλύπτει τις απαιτήσεις σου και του επιτρέπει να το μεταφέρει εύκολα μεταξύ σπιτιού, σχολείου και φιλικού σπιτιού για ομαδική εργασία.
- Με το Quest Nano PC μπορείτε να αντικαταστήσετε πολλές συσκευές που χρησιμοποιούσατε ως media player. Με τις κατάλληλες εφαρμογές, ο μικροσκοπικός υπολογιστής μπορεί να αναπαράγει βίντεο Full HD από συνδεδεμένα αποθηκευτικά μέσα ή μέσω streaming.
- Τα 46 γραμμάρια βάρους της συσκευής σας επιτρέπουν να την έχετε διαρκώς μαζί σας και να κάνετε τις παρουσιάσεις σας ή να εργάζεστε με συνεργάτες χωρίς να ανησυχείτε για τον εξοπλισμό που θα βρείτε σε κάθε γραφείο.
- Αν διαθέτετε κάποιο κατάστημα, ο συνδυασμός του Quest Nano PC και μιας τηλεόρασης σε μια ολοκληρωμένη λύση ψηφιακής σήμανσης είναι ιδανικός για να προωθήσετε τα προϊόντα και τις υπηρεσίες στους πελάτες σας. Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο μπορεί να αποτελέσει ένα ιδανικό info-kiosk.

Το Quest Nano PC είναι ένας ολοκληρωμένος υπολογιστής μικροσκοπικών διαστάσεων που αλλάζει σε μεγάλο βαθμό τη λειτουργικότητα του τυπικού υπολογιστή. Τα πλεονεκτήματα και οι ρόλοι που μπορεί να πάρει το καθιστούν ιδανικό εργαλείο σε πολλές περιπτώσεις. Αν μπορείτε να δείτε τον εαυτό σας σε κάποια από αυτές, σπεύσατε ανεπιφύλακτα…

Δείτε το βίντεο:
Διάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα