Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Τιμή: 

Xiaomi Mi Band Smart Fit Bracelet

Σεπ 28 2015
Η Xiaomi, γνωστή από τα smartphones, έχει τη δική της πρόταση στα activity trackers, η οποία διαθέτει όλα τα γνωστά χαρακτηριστικά σε εκπληκτική τιμή.
Xiaomi Mi Band Smart Fit Bracelet
Η Xiaomi μας έχει συνηθίσει σε ποιοτικά smartphones που ακολουθούν τις σύγχρονες απαιτήσεις, οπότε η παρουσία της στο χώρο των activity trackers ήταν μάλλον αναμενόμενη. Ωστόσο, μην περιμένετε να βρείτε κάποια μεγάλη γκάμα. Η εταιρεία έχει επενδύσει σε ένα μοντέλο με την ονομασία Mi Band, αλλά αυτό είναι αρκετό από τη στιγμή που το προϊόν διαθέτει όλα όσα περιμένατε από ένα activity tracker, ενώ παράλληλα «εξοντώνει» τον ανταγωνισμό του με την προσιτή τιμή του.

Το Mi Band είναι ένα activity tracker με βάρος 13 γραμμάρια που αποτελείται από δύο μέρη: το λουράκι και τον αισθητήρα. Στη συσκευασία του θα βρείτε και ένα καλώδιο USB για να το φορτίζετε μέσω του υπολογιστή σας ή ενός τροφοδοτικού των 25mA με θύρα USB (δεν παρέχεται). Η φόρτιση απαιτεί την αφαίρεση του αισθητήρα και την τοποθέτησή του στο ένα άκρο του καλωδίου, ενώ επιτρέπει στη μπαταρία πάχους 8 χιλιοστών και χωρητικότητας 41mAh να σας δίνει αυτονομία για 30 ολόκληρες μέρες (ναι, σωστά γράφουμε, για 30 μέρες).Με τον αισθητήρα βάρους 5 γραμμαρίων να αφαιρείται από το λουράκι, έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε από μια πολύ μεγάλη γκάμα από λουράκια και, λόγω της χαμηλής τιμής τους, να φοράτε κάποιο ανάλογα με τη διάθεσή σας.

Με τον αισθητήρα βάρους 5 γραμμαρίων να αφαιρείται από το λουράκι, έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε από μια πολύ μεγάλη γκάμα από λουράκια και, λόγω της χαμηλής τιμής τους, να φοράτε κάποιο ανάλογα με τη διάθεσή σας. Σε όποιο χρώμα ή σχέδιο κι αν το επιλέξετε, το λουράκι είναι κατασκευασμένο από TPSiV, ένα θερμοπλαστικό ελαστομερές με αντι-μικροβιακές και αντι-αλλεργικές ιδιότητες, ώστε να μην προκαλεί ερεθισμούς ακόμα και στην πιο ευαίσθητη επιδερμίδα. Το μόνο που απαιτεί, είναι ένας καρπός με περίμετρο από 157 έως 205 χιλιοστά.

Από την άλλη, ο αισθητήρας διαθέτει περίβλημα από κράμα αλουμινίου, ειδικά επεξεργασμένο για να προσφέρει μια απαλή υφή. Για την ενημέρωση του χρήστη υπάρχουν τρεις φωτεινές ενδείξεις διαμέτρου ενός χιλιοστού που παίρνουν κάποιο ρόλο ανάλογα με την εφαρμογή. Ο αισθητήρας επιτάχυνσης του Mi Band είναι κατασκευασμένος από την ADI, μια εταιρεία που εξειδικεύεται στην κατασκευή προϊόντων χαμηλής κατανάλωσης, κάτι που «αντικατοπτρίζεται» στην κατανάλωση του αισθητήρα που περιορίζεται στο ένα πέμπτο άλλων όμοιων αισθητήρων. Σε αυτή τη χαμηλή κατανάλωση συμβάλλει και το Bluetooth 4.0 chip (BLE) DA14580 της Dialog, οπότε κάπως έτσι επιτυγχάνεται η εκπληκτική αυτονομία των 30 ημερών.Το λουράκι είναι κατασκευασμένο από TPSiV, ένα θερμοπλαστικό ελαστομερές με αντι-μικροβιακές και αντι-αλλεργικές ιδιότητες, ώστε να μην προκαλεί ερεθισμούς ακόμα και στην πιο ευαίσθητη επιδερμίδα.

Η αντοχή του activity tracker της Xiaomi είναι αξιοσημείωτη, καθώς η συσκευή είναι πιστοποιημένη κατά IP67, που σημαίνει ότι προστατεύεται πλήρως από τη σκόνη και επιτρέπει βύθιση σε νερό έως 1 μέτρο. Σύμφωνα με την εταιρεία, το Mi Band έχει δοκιμαστεί κάτω από πολύ αντίξοες συνθήκες, όπως θερμοκρασία 70ο και -20ο για 128 συνεχείς ώρες στην κάθε περίπτωση, καθώς και πτώση σε μαρμάρινη επιφάνεια από ύψος 1,2 μέτρα για 12 φορές.

Όπως οι περισσότερες συσκευές του είδους, το Mi Band απαιτεί νεότερες συσκευές που υποστηρίζουν Bluetooth 4.0 και είναι συμβατό τόσο με συσκευές Android 4.4 και πάνω, όσο και με iPhone 4S και μεταγενέστερα που λειτουργούν με iOS 7.0 ή νεώτερο. Αν είστε θερμός υποστηρικτής της Xiaomi, δε θα έχετε κανένα πρόβλημα αν διαθέτετε το Mi3 ή το Redmi Note 4G. Αξίζει να σημειώσουμε πως αν θέλετε το smartphone σας να ξεκλειδώνει κάθε φορά που πλησιάζετε φορώντας το Mi Band, χωρίς να απαιτείται κωδικός, θα πρέπει να διαθέτετε κάποιο smartphone με MIUI (το «πειραγμένο» Android της Xiaomi) ή Android 5.0 και πάνω.Ως activity tacker, το έξυπνο μπρασελέ της Xiaomi καταγράφει την καθημερινή άσκησή σας μετρώντας την απόσταση που διανύσατε, τα βήματα που κάνατε και τις θερμίδες που καταναλώσατε.

Ας περάσουμε όμως στο πιο… χρήσιμο μέρος του Mi Band που δεν είναι άλλο από τις λειτουργίες του. Ως activity tacker, το έξυπνο μπρασελέ της Xiaomi καταγράφει την καθημερινή άσκησή σας μετρώντας την απόσταση που διανύσατε, τα βήματα που κάνατε και τις θερμίδες που καταναλώσατε. Μπορείτε να θέσετε στόχους και η συσκευή να σας ειδοποιεί πόσο κοντά είστε σε αυτούς. Αν για παράδειγμα βάλετε ως στόχο μία βόλτα 6 χιλιομέτρων, το Mi Band θα ενεργοποιήσει τις δύο από τις τρεις φωτεινές ενδείξεις όταν ξεπεράσετε τα 4 χιλιόμετρα, δηλαδή τα 2/3 της διαδρομής.

Η συσκευή της Xiaomi καταγράφει και τη διάρκεια του ύπνου σας δίνοντας δύο τιμές, το χρόνο του ύπνου και το χρόνο του βαθύ ύπνου, βασισμένη στις κινήσεις του χεριού σας. Δε χρειάζεται να κάνετε κάτι για να ενεργοποιήσετε αυτή τη λειτουργία καθώς το Mi Band «αντιλαμβάνεται» τις συνθήκες και την ενεργοποιεί αυτόματα. Βασισμένη στα δεδομένα του ύπνου σας, η εφαρμογή που το συνοδεύει εμφανίζει στην οθόνη του smartphone συμβουλές για να βελτιώσετε τον ύπνο σας. Επίσης, συνδυάζοντας τα δεδομένα άσκησης και ύπνου, η εφαρμογή σας δίνει συμβουλές για έναν πιο υγιή τρόπο ζωής, ενώ σας επιτρέπει να μοιραστείτε τα αποτελέσματα με φίλους και να συγκρίνετε τις επιδόσεις σας.Μισή ώρα πριν την ώρα ξυπνήματος, το Mi Band αρχίζει να στέλνει δονήσεις στο χέρι σας που σιγά-σιγά σας βγάζουν από το βαθύ ύπνο, οπότε όταν χτυπήσει το ξυπνητήρι είστε πλέον έτοιμοι να σηκωθείτε αμέσως από το κρεβάτι.

Το Mi Band μπορεί να βοηθήσει και στο πρωινό ξύπνημα κάνοντάς σας να ξεχάσετε μια για πάντα το γνωστό πλήκτρο αναβολής ξυπνήματος Snooze. Μισή ώρα πριν την ώρα ξυπνήματος, αρχίζει να στέλνει δονήσεις στο χέρι σας που σιγά-σιγά σας βγάζουν από το βαθύ ύπνο, οπότε όταν χτυπήσει το ξυπνητήρι είστε πλέον έτοιμοι να σηκωθείτε αμέσως από το κρεβάτι. Ανάλογες δονήσεις μπορείτε να λάβετε αν σας καλέσουν και δε σηκώσετε το τηλέφωνό σας μέσα στο χρόνο που έχετε καθορίσει. Επίσης, η δόνηση, όπως και οι φωτεινές ενδείξεις, μπορούν να φανούν χρήσιμες για τον εντοπισμό του Mi Band μέσω της εφαρμογής, αρκεί να βρίσκεται στο πεδίο δράσης του Bluetooth.

Με κόστος που δεν ξεπερνά τα €40, το Mi Band προσφέρει μια σειρά λειτουργιών που συναντώνται σε αρκετά ακριβότερα activity trackers. Αν ψάχνετε λοιπόν για μια συσκευή του είδους, βάλτε το στη λίστα σας…


Δείτε το βίντεο:
Διάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα