Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Τιμή: 

Android 7.0 Nougat

Σεπ 21 2016
Μπορεί η νέα έκδοση να μη φέρνει σημαντικές αλλαγές στην εμφάνιση και στον τρόπο χρήσης, αλλά στο παρασκήνιο τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά.
Android 7.0 Nougat
Όπως μας έχει συνηθίσει η Google, κάθε νέα έκδοση του Android γίνεται roll-out στα smartphones αργά και βασανιστικά κυρίως για τους κατόχους των high-end συσκευών, που – δικαίως - θεωρούν ότι τα τηλέφωνά τους βρίσκονται σε... γραμμή προτεραιότητας. Το ίδιο συμβαίνει και περίπου εδώ και ένα μήνα, με τη νέα έκδοση 7.0, γνωστή και ως Nougat, να έχει πάρει το δρόμο της προς κάποιες από τις ανώτερες ή/και νεότερες συσκευές. Ήδη, από τα τέλη Αυγούστου, οι εταιρείες έχουν δώσει πληροφορίες για το ποιες συσκευές τους θα δεχτούν την αναβάθμιση, οπότε μια μικρή έρευνα στο Web θα σας δείξει αν θα είστε από τους τυχερούς.

Αντίθετα με αρκετές από τις προηγούμενες αναβαθμίσεις που έφερναν αρκετές αλλαγές σε περιβάλλον και τρόπο χρήσης, η νέα έκδοση δε ρίχνει το βάρος της σε αυτά, αλλά προτιμά να κάνει ένα γενναίο φρεσκάρισμα στο εσωτερικό του λειτουργικού και να φέρει κάποιες δυνατότητες που όλοι ανέμεναν. Ας δούμε όμως μερικές από τις πιο σημαντικές αλλαγές που φέρνει η νέα έκδοση.

Multitasking πολλαπλών παραθύρων


Το Multi-window Ήταν ίσως ένα από τα νέα χαρακτηριστικά που όλοι περίμεναν αφού το iOS το είχε προσφέρει στο iPad στην προηγούμενη έκδοση και η Samsung είχε αρχίσει ήδη να το ενσωματώνει στις δικές της Android συσκευές. Πλέον, το χαρακτηριστικό αυτό θα προσφέρεται μέσα από το λειτουργικό σύστημα και αυτό που θα κάνει είναι να μοιράζει την ισομερώς σε δύο τμήματα, δηλαδή σε δύο εφαρμογές. Σε ένα τηλέφωνο οι δύο εφαρμογές θα φαίνονται η μία κάτω από την άλλη, σε ένα tablet η μία δίπλα στην άλλη, ενώ σε μεγαλύτερες οθόνες θα υπάρχει δυνατότητα αλλαγής του μεγέθους ενός παράθυρου.

Καλύτερες ειδοποιήσεις


Ακόμα ένα χαρακτηριστικό που είδαμε για πρώτη φορά στο iOS είναι η απ’ ευθείας απάντηση σε ειδοποιήσεις μέσα από την ειδική περιοχή τους, χωρίς να χρειάζεται να μεταβείτε στην αντίστοιχη σχετική εφαρμογή. Βέβαια, απαιτείται από τον κατασκευαστή της σχετικής εφαρμογής να παρέχει υποστήριξη του χαρακτηριστικού σε επόμενη έκδοσή της. Αν δεν υπάρχει αυτή η υποστήριξη, μπορείτε απλά να πατήσετε πάνω στην ειδοποίηση και να ανοίξετε την εφαρμογή.

«Αθόρυβες» αναβαθμίσεις
Οι περισσότεροι κάτοχοι των Android smartphones θα έχουν ζήσει τη στιγμή που μια νέα αναβάθμιση εμφανίζεται για το τηλέφωνό τους και πρέπει να προχωρήσουν τη διαδικασία, αλλά και τα αρκετά λεπτά καθυστέρησης μετά την επανεκκίνηση της συσκευής προκειμένου να εφαρμοστούν οι αλλαγές. Πλέον, στη νέα έκδοση, αυτά ανήκουν στο παρελθόν, καθώς οι αναβαθμίσεις γίνονται «αθόρυβα» στο υπόβαθρο και απλά εφαρμόζονται στην επόμενη επανεκκίνηση. Μάλιστα, κατά την επανεκκίνηση μετά από αναβάθμιση δε χρειάζεται να περιμένετε όλες τις εφαρμογές του συστήματος να ετοιμαστούν.

Χρήση λιγότερων mobile δεδομένων


Αν δεν έχετε κάποιο πρόγραμμα που να σας δίνει πάρα πολλά MB για χρήση mobile, τότε αυτό το χαρακτηριστικό σας ενδιαφέρει ιδιαίτερα, καθώς η νέα έκδοση του λειτουργικού προσπαθεί να διατηρήσει τη χρήση σας εντός ορίων. Η νέα ρύθμιση εξοικονόμησης δεδομένων μπορεί να εμποδίσει τη χρήση μεταφοράς δεδομένων στο υπόβαθρο όταν χρειάζεται (όταν έχετε ένα όριο). Για παράδειγμα, δεν γίνονται συχνοί έλεγχοι για το e-mail ή για κάποιο social δίκτυο, ώστε να μη μεταφέρονται διαρκώς δεδομένα. Φυσικά, μπορείτε να ορίσετε ποιες εφαρμογές θα αγνοούνται. Αυτή η προσέγγιση διαφέρει σημαντικά σε σχέση με τη χρήση mobile data του Marshmallow, η οποία σταματούσε όταν έφτανε κάποιος το όριο.

Περισσότερη αυτονομία
Η νέα έκδοση επεκτείνει τις δυνατότητες ενός χαρακτηριστικού που είχε εμφανιστεί στην έκδοση Marshmallow και μείωνε τη δραστηριότητα του τηλεφώνου όταν αυτό ήταν αδρανές. Στο Nougat, με το Doze Mode 2.0, από τη στιγμή που έχει απενεργοποιηθεί η οθόνη για λίγα λεπτά, η συσκευή σταματά να κάνει συνεχώς διάφορα πράγματα στο υπόβαθρο και χρησιμοποιεί κάτι που η Google ονομάζει “windows” για τον έλεγχο νέων μηνυμάτων και την ενημέρωση της τοποθεσία σας. Επιπλέον, επιτρέποντας μόνο πράγματα που οπωσδήποτε πρέπει να τρέχουν, η συσκευή αποδίδει καλύτερα και, φυσικά, χρησιμοποιεί λιγότερη μπαταρία.

Πιο... ανθρώπινα emoji


Ένα από τα χαρακτηριστικά που είναι εμφανές, είναι τα νέα emoji. Στη νέα έκδοση προστέθηκαν 72 νέα, οπότε πλέον φτάνουμε τα περισσότερα από 1.500. Μάλιστα, υπήρξε και ένα φρεσκάρισμα σε αρκετά από αυτά ώστε να μοιάζουν πιο... ανθρώπινα.

Προσαρμοσμένες γρήγορες ρυθμίσεις
Οι γρήγορες ρυθμίσεις που εμφανίζονται από τη γραμμή ειδοποιήσεων με μια κύλιση προς τα κάτω, είναι πλέον προσαρμόσιμες. Μπορείτε να πιάσετε, να σύρετε και να οργανώσετε τα εικονίδιά τους όπως θέλετε και να προσθέσετε καινούρια, όπως τη λειτουργία Hotspot.

Γρήγορη εναλλαγή εφαρμογών
Μπορείτε να εναλλάσσετε τις δύο πιο προσφάτως χρησιμοποιούμενες εφαρμογές πατώντας απλά δύο φορές το πλήκτρο overview (δεξί, τετράγωνο, γνωστό για λειτουργίες multi-window).


Διάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα