Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Τιμή: 

Από PC σε Mac και εξοικείωση: Μια απλή υπόθεση!

Σεπ 12 2016
Η αλλαγή από Windows PC σε Mac μπορεί να φαίνεται «βουνό, αλλά κάτι τέτοιο απέχει αρκετά από την πραγματικότητα.
Από PC σε Mac και εξοικείωση: Μια απλή υπόθεση!
Όταν περνά για πρώτη φορά από το μυαλό το ενδεχόμενο μετάβασης από PC σε Mac, από Windows σε macOS, η πρώτη αντίδραση είναι μάλλον... τρόμος, ειδικά αν είχε προηγηθεί πολυετής χρήση των Windows. Είναι σίγουρο ότι θα χρειαστεί κάποιος χρόνος. Το θέμα βέβαια είναι αν αυτός ο χρόνος είναι τόσο “βουνό” όσο τείνουν να υποθέτουν αυτόματα κάποιοι.Wallpaper, Dock αντί για taskbar, menu bar στο πάνω μέρος και, αν θελήσουμε, αρχεία δεξιά κι αριστερά. Όπως και στα Windows.

Για να μη γίνονται υποθέσεις, ας ξεκαθαρίσουμε κάποια απλά πράγματα.

Το desktop είναι desktop
Η λογική της επιφάνειας εργασίας, των φακέλων, των κλικ, του drag and drop και οτιδήποτε άλλο θεωρούμε δεδομένο σε έναν υπολογιστή όχι μόνο ισχύουν σε Mac, αλλά ξεκίνησαν ουσιαστικά σε Mac πριν γίνουν ο κανόνας στην κατηγορία, στην αγορά, στη βιομηχανία. Κατά βάση, η εξοικείωση έχει ήδη γίνει λοιπόν.

Οι υπηρεσίες
Τα στοιχεία δείχνουν ότι περισσότεροι έχουν συσκευές iOS (iPhone, iPod Touch, iPad) παρά Mac. Ακούγεται αρνητικό αλλά δεν είναι. Σημαίνει μάλιστα ότι υπάρχει πολύς κόσμος που χρησιμοποιεί ήδη συσκευές και υπηρεσίες της Apple, ακόμη και δεν έχει χρησιμοποιήσει ποτέ Mac. Άρα, σε μεγάλο βαθμό, γνωρίζει τη σημασία του iCloud, το ρόλο του Apple Music, ακόμη και πως όλες οι ρυθμίσεις του λειτουργικού είναι κεντρικά οργανωμένες σε μια μόνο εφαρμογή, την εφαρμογή Ρυθμίσεις/Settings, κάτι που ισχύει πάρα πολλά χρόνια σε Mac και εσχάτως έγινε ο κανόνας και σε Windows (όχι, το Control Panel δεν θεωρήθηκε ποτέ εφαρμογή, ούτε και ήταν ο ορισμός της φιλικότητας τα χρόνια που “πάλευαν” οι περισσότεροι με αυτό).Ένα “παράθυρο” προς όσες εφαρμογές χρειάζεται και αντέχει κανείς.

Το App Store
Είναι απλά απίθανο να μη βρει κάποιος αυτό που χρειάζεται στο App Store και όλοι είναι εξοικειωμένοι εδώ και χρόνια πια με το σκεπτικό ενός App Store. Το Mac App Store είναι το πιο οργανωμένο και πολυπληθές μεταξύ των λειτουργικών συστημάτων για υπολογιστές. Ενώ, ακόμη και αν καταλήξουμε σε κάποια εφαρμογή που δεν διατίθεται εκεί, η εγκατάστασή της (και η αφαίρεσή της) είναι τόσο εύκολη, όπως ήταν πάντα σε Mac, που θα κάνει κάθε προηγούμενη εμπειρία με Installer σε Windows να μοιάζει με κακό αστείο.

Τα κατατόπια
Όλοι ονειρεύονται ένα καλύτερο και, συνήθως, μεγαλύτερο σπίτι. Δεν σκέφτονται πόσο καιρό θα τους πάρει να συνηθίσουν τα νέα κατατόπια, διότι ξέρουν πως α) η αλλαγή είναι για καλό και β) όλα είναι θέμα χρόνου. Το ίδιο ισχύει και για τη μετάβαση σε Mac και macOS. Μόλις κάποιος μάθει τα “κατατόπια”, κυρίως πώς φτάνει στις ρυθμίσεις συστήματος, στις ρυθμίσεις κάθε εφαρμογής και πώς λειτουργούν τα παράθυρα σε γενικές γραμμές, όλα τα υπόλοιπα είναι λεπτομέρειες. Και όλα είναι για καλό.Όλες οι ρυθμίσεις ενός Mac βρίσκονται μαζεμένες σε αντίστοιχη εφαρμογή. Εδώ και δεκαετίες.

Το μέλλον
Σε Mac και macOS συμβαίνει πιο συχνά από όσο ίσως ακούγεται κάτι, που στον κόσμο των Windows αντιστοιχεί κυρίως σε σενάριο επιστημονικής φαντασίας: οι νέες εκδόσεις του λειτουργικού μπορούν να βελτιώσουν την απόκριση ενός Mac, να βελτιώσουν αισθητά την αυτονομία ενός MacBook κ.ά. Επιπλέον, κάθε έκδοση macOS υποστηρίζει μοντέλα Mac ετών. Χαρακτηριστικά το macOS Sierra που αναμένεται φέτος λειτουργεί σε μοντέλα από το 2009 και 2010 και μετά. Ακόμη και απορία να υπάρχει, η Apple δημοσιεύει πάντα λίστες υποστηριζόμενων Mac. Και αν η Apple λέει ότι το όποιο νέο macOS τρέχει, τότε τρέχει.

Τόσο απλά. Τόσο Apple.Διάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα