Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Τιμή: 

Από PC σε Mac: Τι γίνεται με τα αρχεία σου;

Σεπ 08 2016
Όταν έρθει η ώρα για να αλλάξετε περιβάλλον και να μεταφερθείτε από ένα Windows PC σε Mac, να γνωρίζετε ότι η διαδικασία είναι απλή, χωρίς δυσάρεστες εκπλήξεις.
Από PC σε Mac: Τι γίνεται με τα αρχεία σου;
Έγινε λοιπόν το βήμα, τελείωσε μια εποχή, εκείνη του PC, και ξεκίνησε μια ακόμη, εκείνη του Mac. Η πρώτη σκέψη οποιουδήποτε κάνει αυτό το άλμα, αμέσως μετά από το τι χαρές τον περιμένουν, είναι η “αγγαρεία” της μεταφοράς των δεδομένων από το ένα σύστημα στο άλλο. Και φυσικά όταν μιλάμε για δεδομένα, δεν αναφερόμαστε απλά και μόνο σε αρχεία, αλλά και σε λογαριασμούς email που πρέπει να ρυθμιστούν κάπως και διάφορες άλλες λεπτομέρειες.Το Migration Assistant είναι μία από τις ελάχιστες εφαρμογές της Apple για Windows. Προφανώς.

Κάποια δεδομένα θα είναι ήδη σε cloud services, όπως το Dropbox, οπότε, ως προς αυτά, τα πράγματα είναι πολύ εύκολα. Αρκεί ένα sign in στην αντίστοιχη εφαρμογή για Mac και όλα συγχρονίζονται. Τα περισσότερα δεδομένα όμως, δεν είναι σε μια υπηρεσία cloud. Εδώ είναι που βοηθά η εφαρμογή Migration Assistant της Apple, η οποία πρέπει να “τρέξει” στο Windows PC του οποίου τα δεδομένα πρέπει να καταλήξουν στο νέο Mac. Χρειάζονται επίσης στοιχεία διαχειριστή του συγκεκριμένου PC προκειμένου να προχωρήσει η μεταφορά. Τα δύο συστήματα μπορούν να συνδεθούν είτε ασύρματα, μέσω WiFi, είτε ενσύρματα, με καλώδιο Ethernet για να κυλήσουν όλα πιο γρήγορα. Δεν έχετε παρά να τρέξετε το Migration Assistant και να ακολουθήσετε τις οδηγίες που εμφανίζονται. Σημειώνουμε σε αυτό το στάδιο ότι, σε κάθε περίπτωση, μεταφέρονται επιπλέον ρυθμίσεις κ.λπ. από το λογαριασμό χρήστη που είναι ενεργός κατά τη μεταφορά.Και φυσικά στον Mac υπάρχει επιλογή για μεταφορά από PC.

Τι μεταφέρεται όμως; Σίγουρα όχι μόνο φωτογραφίες, video και έγγραφα. Ευτυχώς, μετακομίζουν μονομιάς πολλά, πολλά περισσότερα.

Email, επαφές και ημερολόγιο
- Outlook Express: Μεταφέρονται επαφές, μηνύματα και ρυθμίσεις για λογαριασμούς IMAP και POP.
- Outlook: Μεταφέρονται επαφές, μηνύματα και ρυθμίσεις για λογαριασμούς IMAP και POP, όπως και μεταφορά γεγονότων από το Ημερολόγιο (αλλά από εκδόσεις 32bit των Windows).
- Windows Live Mail: Μεταφέρονται μηνύματα και ρυθμίσεις για λογαριασμούς IMAP και POP.
- Windows Mail: Μεταφέρονται επαφές, μηνύματα και ρυθμίσεις για λογαριασμούς IMAP και POP.

Σελιδοδείκτες
Διατηρούνται και μεταφέρονται κανονικά όλοι οι σελιδοδείκτες από Internet Explorer, Edge, Safari for Windows και Firefox και καταλήγουν στους σελιδοδείκτες του Safari για Mac.

Περιεχόμενο στο iTunes
Αν στο PC υπάρχει το iTunes με περιεχόμενο όπως ταινίες, μουσική κ.λπ., όλα μεταφέρονται στο iTunes για Mac.

Φωτογραφίες
Οι φωτογραφίες που βρίσκονται στον αντίστοιχο φάκελο των Windows μεταφέρονται στο φάκελο Home στο λογαριασμό χρήστη-στόχο σε Mac. Από εκεί μπορούν να μεταφερθούν κατά το δοκούν στην εφαρμογή Photos/Φωτογραφίες, με αυτόματη αναζήτηση από την ίδια εφαρμογή ή και απλό drag and drop.

Ρυθμίσεις συστήματος
Ρυθμίσεις γλώσσας και τοποθεσίας, το wallpaper (αρκεί να μην είναι ένα από τα επίσημα των Windows) και η home page του browser μεταφέρονται κανονικά σε Mac.Έχετε και αρκετό έλεγχο στο τι μεταφέρεται και τι όχι.

Προαιρετικά
Ο χρήστης και υπεύθυνος για την… μετακόμιση, μπορεί να διαλέξει αν επιθυμεί τη μεταφορά και κάποιων δεδομένων ακόμη, αν σε συγκεκριμένους φακέλους κρατά κάτι αναγκαίο και χρήσιμο.

- Αρχεία από το βασικό φάκελο του ενεργού χρήστη στο PC.
- Αρχεία από τους φακέλους Windows και Program Files, αρκεί να μη σχετίζονται με το ίδιο το σύστημα.
- Βασικούς φακέλους που βρίσκονται στο σκληρό δίσκο, με όλα τους τα περιεχόμενα.
- Βασικούς φακέλους, με όλα τους τα περιεχόμενα, από εξωτερικά αποθηκευτικά μέσα που είναι συνδεδεμένα στο PC κατά τη μεταφορά.

Παρότι λοιπόν έχουμε ριζική αλλαγή συστήματος, σε hardware και software, η ίδια η Apple φροντίζει ώστε να είναι όλα έτοιμα στο μικρότερο δυνατό χρονικό διάστημα. Ποιος άλλωστε ανοίγει κουτί και δεν ανυπομονεί να αξιοποιήσει μονομιάς το περιεχόμενό του;Διάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα