Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Τιμή: 

Εταιρικό email σε συσκευή iOS

Σεπ 23 2016
Δεν έχει σημασία τι είδους email service χρησιμοποιεί η εταιρεία, το iOS φροντίζει να έχετε όλους τους λογαριασμούς σας τακτοποιημένους…
Εταιρικό email σε συσκευή iOS
Είναι συνηθισμένη περίπτωση η εταιρεία να δίνει εταιρικά τηλέφωνα σε εργαζόμενους. Σε άλλες περιπτώσεις απλά αφήνει τον καθένα να χρησιμοποιήσει το δικό του. Στην πρώτη περίπτωση βέβαια, έρχονται στιγμές που η εταιρική συσκευή μένει στην άκρη, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θέλουμε να βλέπουμε τα εισερχόμενα μηνύματα που σχετίζονται με την εργασία μας. Στη δεύτερη περίπτωση, ασφαλώς και το ζητούμενο είναι να έχουμε καλή πρόσβαση ό,τι και να γίνει, για να είμαστε μονίμως ενημερωμένοι για τα τρέχοντα και έτοιμοι να δράσουμε εφόσον αυτό είναι απαραίτητο.

Το iOS που τρέχει σε iPhone, iPad αλλά και iPod Touch τα πηγαίνει καλά με κάθε είδος λογαριασμού email. Στην εφαρμογή Ρυθμίσεις και στην καρτέλα για email, μπορούμε να προσθέσουμε όσους και όποιους λογαριασμούς θέλουμε. Όταν γίνει το πρώτο βήμα για νέο λογαριασμό, εμφανίζεται λίστα με διάφορες υπηρεσίες του είδους, όπως iCloud, Exchange, Google κ.λπ. Η τελευταία επιλογή είναι η επιλογή “Άλλο”. Πριν όμως στρέψουμε τη ματιά μας εκεί, αξίζει να ασχοληθούμε με κάποιες από τις προεπιλογές.Ακόμη και εταιρείες χρησιμοποιούν κάποιες από τις γνωστές υπηρεσίες για το εταιρικό email.

Τα «έτοιμα»
Αρκετές εταιρείες σήμερα μπορούν να χρησιμοποιήσουν το Gmail, με το δικό τους domain, για τα εταιρικά email. Πράγμα που σημαίνει ότι ρυθμίζονται όπως οποιοσδήποτε άλλος λογαριασμός email σε οποιαδήποτε συσκευή iOS (και όχι μόνο). Αντίστοιχα, υπάρχει και υποστήριξη για λογαριασμούς Exchange, που ουσιαστικά βασίζονται σε συγκεκριμένη τεχνολογία της Microsoft. Αυτό που ισχύει είναι ότι σε πάρα πολλές εταιρείες, ειδικά από κάποιο μέγεθος και πάνω, είναι σχεδόν κανόνας ο email Exchange server, κάτι σχεδόν αυτονόητο αν όλοι στην εταιρεία βασίζονται σε εφαρμογές Office, και ειδικά στο Outlook που αναλαμβάνει και χρέη ατζέντας, διαχείρισης των εσωτερικών και μη συναντήσεων. Είναι σημαντικό λοιπόν να υποστηρίζεται σωστά η τεχνολογία Exchange και η Apple έχει φροντίσει για αυτό. Σημειώνουμε ότι άλλο πράγμα ο λογαριασμός Exchange και άλλο ο λογαριασμός outlook.com, και ας είναι και τα δύο προϊόντα της Microsoft. Σε κάθε περίπτωση αν διαλέξουμε κάποια από τις βασικές επιλογές στη λίστα με τα είδη λογαριασμών, η ρύθμιση είναι απλή υπόθεση. Διεύθυνση, username, password και όλα είναι έτοιμα ουσιαστικά.Αν δεν χρησιμοποιείται καμία από τις γνωστές υπηρεσίες, το iOS μπορεί να δεχθεί τα απαραίτητα στοιχεία για οτιδήποτε άλλο.

Τα όχι και τόσο «έτοιμα»
Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις που μια εταιρεία έχει τον ολόδικό της email server. Μπορεί να είναι macOS Server, μπορεί να είναι και κάτι τελείως διαφορετικό. Εδώ είναι που φτάνουμε στην επιλογή “Άλλο”. Αν πρόκειται για email server με βάση το macOS Server, υπάρχει σχετική επιμέρους επιλογή και μια απλή συμπλήρωση στοιχείων λύνει το θέμα γρήγορα. Στην άλλη περίπτωση, συχνά χρειάζονται περισσότερα στοιχεία, όπως η ηλεκτρονική διεύθυνση του ίδιου του server, ενδεχομένως συγκεκριμένες θύρες και λοιπά πιο εξειδικευμένα. Οι πιο εξοικειωμένοι ξέρουν για τι πράγμα μιλάμε και πώς να συμπληρώσουν τις ζητούμενες πληροφορίες. Οι υπόλοιποι μπορεί να ανησυχούν περισσότερο σε αυτό το στάδιο, αλλά στην πραγματικότητα δεν χρειάζεται καθώς μπορεί να σας στείλει τα απαραίτητα στοιχεία ο όποιος υπεύθυνος της εταιρείας για τον email server από το τμήμα IT. Ο τελευταίος μπορεί να στείλει ένα ειδικό προφίλ για το λογαριασμό που θέλουμε να ρυθμίσουμε και με το άνοιγμα ενός απλού αρχείου που μπορεί να αποσταλεί ως επισύναψη με διαφόρους τρόπους, γίνονται αμέσως οι απαραίτητες ρυθμίσεις, χωρίς να χρειάζεται κάτι από την πλευρά του χρήστη. Όταν ξεκινήσαμε λέγοντας ότι το iOS είναι έτοιμο για κάθε είδους email, δεν επρόκειτο για υπερβολή.Διάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα