Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Τιμή: 

H υπεροχή των trackpad της Apple

Σεπ 20 2016
Η ιστορία του ποιοτικού trackpad ταυτίζεται με τα trackpad της Apple, τα οποία συνεχίζουν να οδηγούν τις εξελίξεις με την τεχνολογία Force Touch.
H υπεροχή των trackpad της Apple
Σε οποιαδήποτε συζήτηση για το ρόλο και τα προτερήματα ενός Mac, ένα από εκείνα τα στοιχεία που είναι πάρα πολύ πιθανό να μείνει εκτός “ημερησίας διάταξης” είναι οτιδήποτε σχετικό με τα trackpad της Apple. Είτε πρόκειται για τα ενσωματωμένα στην περίπτωση οποιουδήποτε MacBook, είτε για αξεσουάρ, όπως το, συγκριτικά τεράστιο, Magic Trackpad που είναι μάλιστα και επιλογή, αντί του Magic Mouse, κατά την αγορά οποιουδήποτε iMac.

Εδώ και χρόνια πια πωλούνται περισσότερα laptop παρά desktop σε ολόκληρη τη βιομηχανία, κάτι που ισχύει και στην Apple. Καθόλου παράξενο από τη στιγμή που τα MacBook δεν αντιστοιχούν απλά στη μερίδα του λέοντος από τις πωλήσεις Mac, αλλά είναι συστηματικά και από τα δημοφιλέστερα (αν όχι τα δημοφιλέστερα) laptop της αγοράς.Η τεχνολογία Force Touch στο Magic Trackpad 2 εξαφανίζει πλήρως κάθε πλήκτρο και φροντίζει ώστε το trackpad να αντιλαμβάνεται την πίεση που ασκεί ο χρήστης όταν το χρησιμοποιεί.

Αυτό σημαίνει φυσικά ότι η Apple φρόντισε το λειτουργικό σύστημα macOS να αντικατοπτρίζει την απλή πραγματικότητα, ότι δεδομένο στις περισσότερες περιπτώσεις είναι το trackpad, με το mouse να έρχεται δεύτερο. Το ίδιο το λειτουργικό λοιπόν έχει εδώ και πολλά χρόνια ειδικές χειρονομίες για να λειτουργεί καλύτερα, πιο αξιόπιστα και ταχύτερα με τη χρήση trackpad, την ώρα που η εταιρεία διαθέτει κατά κοινή ομολογία τα καλύτερα trackpad στην αγορά για χάρη των προϊόντων της. Πρόκειται για κλασικό παράδειγμα αρμονικής συμβίωσης ποιοτικού λογισμικού και ποιοτικού hardware.

Στο πρώτο MacBook Air ξεκίνησαν πιο σαφή άλματα, με μεγαλύτερο trackpad και γυάλινη επιφάνεια, πριν αργότερα μεγαλώσει κι άλλο και ενσωματώσει το ένα και μοναδικό πλήκτρο κάτω από την επιφάνειά του. Ο επιπλέον χώρος κάνει τη χρήση του ακόμη πιο άνετη, ειδικά από τη στιγμή που κανείς δεν θέλει να κάνει συγκεκριμένες χειρονομίες με πολλαπλά δάχτυλα (τεχνολογία Multitouch) σε ένα μικρό τετραγωνάκι και να αποτυγχάνει.

Η Apple εξακολουθεί να “σπρώχνει” το trackpad. Σχετικά πρόσφατα είδαμε την ενσωμάτωση της τεχνολογίας Force Touch σε MacBook και MacBook Pro, πριν εμφανιστεί και στο desktop με το Magic Trackpad 2. Η τεχνολογία Force Touch εξαφανίζει πλήρως κάθε πλήκτρο, φροντίζει ώστε το trackpad να αντιλαμβάνεται την πίεση που ασκεί ο χρήστης όταν το χρησιμοποιεί ενώ προσφέρει και ανάδραση για να είναι σαφές ότι η όποια κίνηση έχει γίνει αντιληπτή.Το Force Touch trackpad ανοίγει δρόμους που απαιτούσαν τελείως ξεχωριστές λύσεις.

Το λειτουργικό σύστημα λοιπόν μπορεί να αντιληφθεί, από τη διαφορά στην πίεση, πόσο γρήγορα θέλει ο χρήστης να “προχωρήσει” το video. Με λίγη πίεση παραπάνω μπορεί να εμφανιστεί ο ορισμός μιας λέξης, ή να περαστεί στο ημερολόγιο κάποιο ραντεβού που εμφανίζεται γραμμένο σε email ή μήνυμα. Με λίγη πίεση εμφανίζονται επίσης λεπτομέρειες για υπενθυμίσεις ή λίστα αρχείων και λοιπά στοιχεία της επαφής εκείνου με τον οποίο ανταλλάζουμε iMessage. Ακόμη και το Quick Look αλλάζει αφού αντί για space, αρκεί λίγη πίεση ακόμη για να εμφανιστεί η προεπισκόπηση του οποιουδήποτε αρχείου. Αυτές είναι λίγες μόνο από τις λειτουργίες ενός trackpad της Apple με τεχνολογία Force Touch που, για να μην ξεχνάμε, οδήγησε και στην έλευση της τεχνολογίας 3D Touch στο iPhone 6s ενώ προηγουμένως προλάβαμε να δούμε το λεγόμενο Force Touch και Digital Touch στο Apple Watch.

Και υπάρχουν και οι κρυφές αρετές. Για παράδειγμα αυτά τα trackpad της Apple είναι τόσο καλά που υπάρχει software για τη χρήση τους ως άλλη γραφιστική ταμπλέτα με τη βοήθεια γραφίδας.

Μία δοκιμή θα σας πείσει. Οι πιθανότητες (και η προϊστορία) λένε ότι η επιστροφή σε τυπικό trackpad για Windows laptop κάνει ακόμη πιο αντιληπτό το χάσμα…Διάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα